[]

Posetler paralı fakat plastik su şişeleri de zararlı değil mi?

Poşet çok tüketildiginden ve çevreye zararlı olduğundan paralı oldu.
Plastik su siselerinde de oldukça fazla plastik var ve bunlar da zararlı buna da bir çözüm üretilmesi gerekmez mi sizce?
Poşetten çok daha fazla miktarda plastik gidiyordur su şişelerine bence.


 
  • freebird5406_2  (05.01.19 13:26:16) 
şşşt eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme, sus sus.

bir de oradan vergi giydirmesinler.
  • killerbee  (05.01.19 13:40:45) 
Ben onu da almiyorum. Mug'im var. Sirt cantama soguk su doldurup evden oyle cikiyorum. Is yerinde yine damacandan soguk su dolduruyorum.

Aslinda bu nedenle kahve bile almak istemiyorum yazin.
  • Traveller  (05.01.19 13:44:48) 
bu poşet olayının bu kadar konuşulmasını aşırı anlamsız buluyorum. donanımhaberde de konuşuyorlar. belli ki görünen köy kılavuz istiyor. eskilerden bir hatırlatmayla konuyu anlatalım "bunların derdi ağaç falan değil"

alınan tutarın yaklaşık %70'si vergi arkadaşım, ne çevresinden bahsediliyor? mantık yürütmeyin hiç, yormayın tatlı kafalarınızı.
  • rouleur  (05.01.19 13:47:41) 
Gerekmez. Poşetler bedava olduğu için gereksiz tüketiliyordu, paralı oldu. Şu zaten parayla satılıyor.


  • dox  (05.01.19 13:47:56) 
Su siseleri bi sekilde toplanabiliyor, posetler dogaya karisiyor oradan senin icine giriyor.


  • acemi  (05.01.19 14:37:41) 
pet şişeleri geri dönüşümle polar kıyafet yapıyorlar.


  • prasinos  (05.01.19 14:38:14) 
Plastik şişelerin toplanması ve geri dönüştürülmesi çok daha kolay. Poşeti çöp doldurup atmak, yere atmak veya atmak geri dönüşümsüz bir eylem. Poşetler toplanmıyor. Çöpe gidenler de organik atıkları kalitesizleştiriyor. Yani dönüşebilecek diğer atıkları da bozuyor. Poşet aslında standartlaştırılmış bir yapıda üretiliyor olsa ve dünyanın her yerinde aynı kalitede kullanılsa belki o zaman bir şeyler olabilir. Her önüne gelen poşet dağıtıyorken üretimine müsaade ediliyor olması başlı başına bir çevre ayıbı.

Tabii gündem oldu diye poşet üzerinden yürüyoruz. Elbette tek sorumlusu bu değil. Birçok şey sayabiliriz "keşke şöyle olsa" diyebileceğimiz.

Belli ki birileri bez poşet üretimine giriyor. Sıfır atık güzel ama ben bu ülkede amacın bu olmadığını atıkla az buçuk ilgilenmiş biri olarak çok net görebiliyorum.
  • desdenova34  (05.01.19 17:43:42) 
Pet şişeler de poşetler kadar zararlı ama markete gidip 20 liralık alışveriş yapıp 5 tane pet şişe almıyorsun en büyük sorun buydu, millet çöp poşeti olarak kullanmak için marketten bolca poşet alıyordu.


  • solo  (05.01.19 18:11:15) 
şuan zatenn çöp pöşeti yapanlar için büyük bir yıkım oldu. 31 martta cevap yerelde pekiştirme yapılarak bu olayda çözülür.


  • protrek  (05.01.19 20:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.