[]

barajların doluluk oranları

ne kadar çok baraja ulaşabilirsem o kadar iyi. var mı bu bilgiyi veren bir kaynak acaba? istanbul için buldum sadece ve her yer de iski'nin bu verilerini haber yapmış.




 
www.dsi.gov.tr

Bu yıl 2018 yılı Aralık ayı sonunda barajlarının doluluk oranı

İşletmede olan122 adet enerji maksatlı barajda doluluk oranı % 38,6’dır.

İşletmede olan 242 adet sulama maksatlı barajda doluluk oranı % 37,6’dır.

İşletmede olan 348 adet (95 adet içme suyu, 242 adet sulama, 122 adet enerji maksatlı)

depolama tesisinde (göller hariç) doluluk oranı % 38,6’tür.

Geçen yıl 2017 yılı Aralık ayı sonunda İstanbul ilimizdeki barajlarının doluluk oranı %60,4 İken bu yıl 2018 yılı Aralık ayı sonu itibari ile %82,6’dir.

2018’te 4 büyük şehrimiz olan Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’nın içme, kullanma ve sanayi suyu temini maksatlı barajların da geçtiğimiz yıla göre yüzde 5 oranında daha fazla su bulunuyor.

Yağışlar sonucunda Ankara’da bulunan içmesuyu maksatlı barajlarda 28.12.2018 tarihi itibariyle doluluk oranı yüzde 10,4 seviyesine ulaştı. Ankara’da ki barajların kapasitesi düşünüldüğünde gerçekten bu rakamın oldukça yüksek olduğu görülebilir. Geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 9,2 mertebesindeydi.

İstanbul Barajları Yüzde 81 Dolu

İstanbul’da bulunan içme suyu maksatlı barajların ortalama doluluk oranı ise 28 Aralık 2018 tarihi itibariyle yüzde 81 seviyesinde bulunuyor. 2017 yılının aynı ayında bu oran yüzde 62,4 civarında seyrediyordu. Yine aynı tarih itibariyle İzmir’e içmesuyu temin eden barajlarda yüzde 27,9 Bursa ilinde ise yüzde 34,2 oranında doluluk oranı mevcut bulunuyor.
  • John Bloor  (05.01.19 08:46:45 ~ 08:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.