[]

bu adam bas mı bariton mu bas bariton mu? (atatürk'e benzeyen adam)

youtu.be

edit: konuşmadaki sesini soruyorum zaten. şarkı sesi elbet farklı oluyor.


 
konuşma ile anlaşılacak birşey değil bu. sesin aralıkları esnekliği genişliği hacmi rengi vs şarkı söyleme anı ile konuşma anında başka oluyor. bir tenor bile konuşurken bariton kadar aşağıdan konuşabilir ama konuşma olarak benim düşüncem bu adam bas baritondur.


  • total paranoia  (05.01.19 01:55:18) 
bas gibi geldi bana. atatürk de bildiğin tenor aslında.


  • prasinos  (05.01.19 01:59:39) 
bariton oluyor bu abimiz. bas için bunun biraz daha aşağısı lazım. sabah sabah işim yok analyzer ile baktım. 105-120 Hz arasında konuşuyor. Bu da G#2 - B2 arası bir yere denk geliyor ki bir adama bas demek için 80-90Hz'i falan görmek lazım.

Al sana bariton olduğu kesin olan bir adamın konuşma sesi: www.youtube.com
  • alperz  (05.01.19 08:08:21) 
alper, konuşma bariton ama pese iner gibi geldi sesi :)


  • prasinos  (05.01.19 11:12:24) 
İner inmesine de konuştuğu bölge basın bitmeye yakın olduğu ama baritonun ortasında bulunan bir bölge. Ondan bariton diyorum.


  • alperz  (05.01.19 11:41:29) 
bak burada da bas var: www.youtube.com

kafa karışıklığı kayıttan kaynaklanıyor olabilir. bas frekanslar çok yüksek. (bkz: proximity effect)
  • alperz  (05.01.19 13:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.