[]

Laptop'umun Belleğini Kullanan Gizli Düşman Nedir?

Şimdi görev yöneticisine girdim. Bellek düşmanı Chrome dahil herşeyi kapattım. Ufak tefek windows işlemleri kaldı. Ama yine de bellek kullanımı full'e yakındı. Bilgisayar ağırlaştı. "Yenile" bile tıkladıktan 5 saniye sonra yenilemeye başladı. Sonra birden ram kullanımı normale döndü bilgisayar derin bir nefes aldı.

Bu gizli düşman nedir? Görev yöneticisinde görünmeyen şey nedir?


 
bazen sistemsel araclar sapitabiliyor. task manager altinda resource manager diye detayli gosteren bir tool daha var oradan bakabilirsin.


  • orpheus  (05.01.19 00:49:27) 
win büyük bir update ile kurulum yapıyor olabilir.

bir de kurduğun bir sanal makine varsa onlar çok yiyebilir.
  • makbur  (05.01.19 00:52:07) 
bas formatı kurtul, 2ye1 oran veriyorum


  • yine erken geldim  (05.01.19 00:54:55) 
Muhtemelen "nonpaged memory leak" denilen hikaye başınıza geldi. Görev yöneticisinde performans>bellek kısmında "disk belleği olmayan havuz" yavaş yavaş bütün belleği dolduruyor ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar düzelmiyor.


  • reactionic  (05.01.19 01:16:25) 
Büyük olasılıkla windows güncellemesidir. Her birkaç hafta ya da ayda bir olabiliyor. Eğer öyleyse görev yöneticisi kullanıcı modunda açıldığında görünmüyor, admin modunda açmak gerekiyor.


  • mikro patlama  (05.01.19 07:44:54) 
bazen bu sorunlar donanimsal olabiliyor. makinenizi fiziksel olarakta temizlemeyi deneyin. toz vb biriken pislikler makineyi yorabilir.


  • tahtakafa  (05.01.19 12:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.