[]

UPS Akü sayısı arttırılırsa dayanma süresi uzar mı?

Selam sevgili galyalılar,

Benim çalışma odamda 2 KW'lık bir UPS var üzerinde 9Amper 12 voltluk 2 adet akü var, bu akülerle bir PC'yi ortalama 45 dakika çalıştırabiliyor elektrik kesildiğinde, Eğer aynı değerde 2 akü daha bağlarsam bu süre 90 dakikaya mı çıkar yoksa UPS akü sayısının artmasından dolayı sapıtır arıza verir ya da yanar mı? Aküleri bağlama sırasını aynı tutacağımı varsayarak soruyorum bu soruyu yani birinin artısı diğerinin eksisine bağlayarak sanırım buna seri bağlantı deniyor.

Elimdeki cihaz ise şu : www.tuncmatik.com

 
ups seri/paralel bağlanamaz ama cihazlar bölünebilir, 1. ups monitör/tv, 2. ups amfi/kasa gibi eğer süre uzatmak isteniyorsa daha büyük kapasiteli ups seçilmeli


  • yine erken geldim  (04.01.19 22:21:34) 
@yine erken geldim, soru yanlış anlaşılmış galiba, 2. bir ups alıp paralel bağlamaktan bahsetmiyorum ups'e 2 akü daha takmaktan bahsediyorum.


  • solo  (04.01.19 22:23:01) 
cihazların içinde control boardları genel de o iki aküyü yönetecek şekilde çin işi boardlar, özellikle tunçmatiğin dandik upslerini gözönüne alırsak, çok sağlıklı ve özellikle stabil çalışmayabilir, ben olsam riske etmezdim


  • yine erken geldim  (04.01.19 22:25:14) 
Teorik olarak çalışması lazım bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama pratikte ne olur bilinmez. En fazla yaşayacağın problem kapasitenin kalibrasyonu olur, bittim mi ben, doldum mu falan diye anlamayabilir alet devresine bağlı olarak.


  • bos gezenin bos ustasi  (04.01.19 22:30:31) 
Peki soruyu şöyle düzelteyim o zaman, 1 adet pc kasamız var bu kasanın olabildiğince uzun süre çalışmasını istiyorum çünkü evde yazdığım big data uygulaması sürekli veri işliyor bugün elektrik kesilmişti ben de dışarıya çıkmak zorundaydım bölgede trafo arızası varmış elektrik 8 saat gelmedi haliyle ups en fazla 45 dakika idare edebilmiş.

PC'de monitör ve yüksek güç çeken ekran kartı yok tek başına çalışırken 20 - 30 watt çekiyor sabit, bu makineyi en az 10 saat çalıştıracak bir UPS almak istesem nasıl bir şey almam gerekiyor, Bildiğim kadarıyla KW olarak değil de akü sayısı olarak yüksek ölçekli bir cihaz lazım, UPS 'e bağladığım bilgisayar cihaz sayısı fazla değil çünkü.
  • solo  (04.01.19 22:34:58) 
@solo birincisi o işler için genel olarak tunçmatikten uzak durmak lazım çünkü son dönem kaliteleri iyice düştü, sanıyorum maliyeti düşürmek adına öyle bir şey yaptılar, en son evde kullanmak için Inform Compact 3kv aldım ( www.inform.com.tr ) buna da ses sistemi, monitör, kasa, modem bağlı. kasa da 2 tane 2080ti bağlı workstation gibi çalışan bir alet, yaklaşık 2 saat 25dk açık kalabiliyor tam yükte, epey performanslı. bütçenin ucunu açarak yüksek kv bir ups seçmen gerekir, eco vs. sınıfı ile o süreleri yakalamak mümkün değil, belki de endüstriyel bir ürün alman gerekir..


  • yine erken geldim  (04.01.19 22:45:08) 
hatta küçük bir ekleme yapmak gerekirse, ben senin yerinde olsam datayı işlemek için bir data centerda makina kiralama yoluna giderdim, hem bakım maliyeti, hem elektrik, hem soğutma konusunda ups'e oranla daha maliyetsiz bir iş olabilir, özellikle yurt dışı lokasyonlu dedicated ve vpsler konusunda. zira elektrik ülkede pahalı, iyi upslerin bakım masrafı pahalı + donanım eskiteceksin


  • yine erken geldim  (04.01.19 22:47:50) 
O akü grubu seri bağlanmıştır orada. Siz o iki seri aküye paralel 2 akü(kendi içinde seri) daha eklerseniz dediğiniz olur.

ama

Ups o aküleri takribi 10 saatte şarj edecek kadar şarjör kartı vardır. siz bu süreyi 20 saate çıkartırsınız. acaip sesler ve ömründe azalma olabilir. ayrıca aküler eskili yenili olursa şişme vs. de yaşanabilir.

değer derseniz, evet 90 dakikaya çıkar :)
  • vhs kaseti  (04.01.19 22:59:29) 
Vhs kaseti +1

Çift akülü UPS'ler 24 volt oluyor genelde, aküler seri bağlanmış haldedir dikkat edersen. Çift aküyü takviye yapıp süreyi arttırabilirsin ama şarj etme süresi de uzayacaktır.

Aleti ve şarj katını kontrol edip fazla ısınan bişeyler varsa soğutmayı arttırarak fayda sağlanabilir.
  • John Bloor  (05.01.19 09:38:39) 
bir sunucuda çalıştırsan sistemini, hem performasından ödün vermezsin, hem kesinti yaşamazsın, hemde kafan rahat olur.


  • selam  (05.01.19 15:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.