[]

İstanbullulara/İstanbul'da yaşayanlara basit bir soru

Selamlar.
İstanbul'un 39 ilçesinin neler olduğunu ezbere biliyor musunuz?
Uzun senelerdir İstanbul'da yaşayıp da hala Eminönü, Dudullu veya Cevizlibağ gibi merkezi yerleri ilçe sananları ya da görece ismi pek de popüler olmayan yerleri (Sancaktepe, Sultangazi vs) "Hangi ilçeye bağlı?" diye soranları da görünce epey şaşırıyorum.

Sizde durum nedir?

Not: İstanbul'da sadece sınırlı süre için gelenler elbette bilmek zorunda değil.

 
Tum ilçeleri bilmiyorum. Ölene kadar da ogrenmis olmam muhtemelen.

Eminonu ilce degil de ne ki?
  • stavro  (04.01.19 20:18:08) 
He fatih ile karsitridim pardon. Fatih'e baglanmisti onu biliyordum:)


  • stavro  (04.01.19 20:18:39) 
Dudullu neresi hicbir fikrim yok ornegin. Hic gitmedigim yerleri bilmiyorum.

Ornegin insanlar Mecidiyekoy diye bir mahalle oldugunu bilmiyor. Ne zaman orada yasadigimi soylesem muhakkak beni ya Gulbag'da ya da Kustepe'de yasiyor saniyorlardi. Ancak ben ikisinde de degil, bildigin M.koy mahallesinde yasiyordum. Ki M.koy oldukca sehir merkezi, Dudullu, Cevizlibag'i falan bilmemeleri normal.
  • Traveller  (04.01.19 20:19:45 ~ 20:24:36) 
Vakti zamanında anketçilik yapmıştım, ilçe mahalle ayrımları önemliydi. Orda öğrendim. Ama mecbur kalmasam ben de bilmezdim. Eminönü diye bir ilçe olmadığını, daha yakın denilebilecek bi zamanda Fatih'e bağlandığını öğrendiğimde baya şaşırmıştım mesela.


  • windows95  (04.01.19 20:20:42) 
Saymadım ama muhtemelen biliyorum hepsini, arkadşalarla 4 - 5 ayda bir raylı ulaşım ağ haritasına bakma ritüelimiz vardı :) Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Moda gibi yerleri ilçe sananları gördükçe garipsiyorum fazlasıyla. Popüler olmayanları nereye bağlı diyenelri fazla garipsemiyorum, bilinmiyor yani sonuçta kabul edilebilir böyle bir soru oralar için.


  • apdulera  (04.01.19 20:21:29) 
hepsini biliyorum, sadece 1-2 semti ilçe miydi acaba diye karıştırıyorum bazen ama.


  • candide  (04.01.19 20:22:58) 
Kocaman şehir ne gerek var bilmeye. Bir de zırt pırt değişebiliyor bunlar. Sultançifliği vardı önceden Gaziosmanpaşaya bağlıydı sonra ayrı ilçe yaptılar Sultangazi diye.
Bir de genelde bir yakada oturanlar öbür yakayı çok bilmez ki gayet normal, elimizin altında internet var haritalar var ne işe yarıyor ki o kadar bilmek.

  • senolll  (04.01.19 20:23:35) 
ezbere sayamam ama hangisinin semt hangisinin ilçe olduğunu bilirim. bir yakada olup öteki yaka hakkında fikri olmayanlar bana da garip geliyor. bakırköy'de yaşayan adamı elinden telefonunu alıp kadıköy'e bıraksan kaybolacak neredeyse. insanın işi düşer, gezmeye falan gider en kötü ihtimalle. bunlarda o yok.


  • zgrydn  (04.01.19 20:32:21) 
hepsini bir cirpida sayamam ama ilce, semt ayrimini biliyorum. sancaktepe'nin ilce, esentepe'nin semt oldugunu biliyorum


  • exlibris  (04.01.19 20:51:02) 
yıllardır istanbul'da yaşıyorum. merkezi yerler hariç gerisini bilmiyorum. bilmekte istemiyorum. esenyurt'u bilsem ne olur bilmesem ne olur.


  • scudman1  (04.01.19 20:53:32) 
Bagcilarda calisana kadar cogunu bilmiyordum, artik ogrendim. Hatta cadde cadde ilceyi ayirabiliyorum.
Ev bakarken ogrendim.hepsini

  • acemi  (04.01.19 21:26:54) 
izmirde yaşayan, istanbul'a birkaç kez giden biri olarak ben tüm ilçelerini biliyorum mesela çünkü illerin ilçeleri falan hobim. Seçimlerden sonra ilçe ilçe sonuçlara bakmayı da severim. Ama istanbuldaki onlarca semti istanbullular nasıl akıllarında tutuyorlar her zaman şaşırıyorum. Ayrıca ilçelerle semtlerin karıştırılmasına ben de uyuzum


  • nundu  (05.01.19 00:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.