[]

[anket] yilda ortalama kac kitap okuyorsunuz?

sorusunun cevabini ariyorum.

anket 1: fast-poll.com

anket 2: fast-poll.com

turkiye icin de bu sorularin cevabini merak ediyorum. uzerinde calismayi dusundugum bir projeyi sekillendirecek bu cevaplar. cevaplari nereden bulabilirim? bildiginiz bir istatistik-arastirma sirketi varsa paylasabilir misiniz?

cok tesekkur ediyorum.

 
TUIK ve OECD'den bak.

Benim 5.000 sayfayi buluyor belki ama neredeyse tamami okulla ilgili. Her kitabim 500 sayfa ise 10 kitabi cok rahat buluyor ki buna makaleler dahil degil.
  • Traveller  (04.01.19 20:26:52) 
eskiden yıllık 50 kitap limiti koyan bendeniz şu aralar yıllık 5 kitaba kadar düştüm. konsantre olup okuyamıyorum artık kitapları. öok sevdiğim yazarların kitapları bile yarım kalıyor... çok mutsuzum!


  • unique hint kumasi  (04.01.19 20:36:45) 
Haftada 1 kitap okudugum zamanlar da oldu ama roman okumanin kisisel cok bir kazanimi yok zaten kitap okumamin sebebi yapacak baska bir sey imkanimin olmamasiydi. Neyse, okumuyorum artik roman falan. Makale okuyorum onun yerine isimi gorecek bilgiyi edinmek amaciyla. Mesela bir ufak elektrikli projem var su an bunun icin kesinlikle kitap okumanin bir faydasi yok bana, gidip sagdan soldan youtube videolari izleyerek once yuzeysel bilgi elde edip detaylari forumlar ve sosyal medya araciligi ile sorarak ogreniyorum.


  • bos gezenin bos ustasi  (04.01.19 20:42:14) 
37 tane 2018’de alip okudugum kitap var. 10 kusur de kutuphaneden alip okudugum var.

Aldigim kitaplar toplam 675 lira tutmus.
  • battal gemalmaz  (04.01.19 21:07:31) 
Ikisine de sifiri bastim valla.
Eskiden cok okurdum da simdi cok aptalca geliyor.
10 sayfa okuyup lan bunu ben de yazarim deyip birakiyorum.
  • acemi  (04.01.19 21:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.