[]

Ceren Damar cinayetinin zanlısı kaç sene alır?

www.sozcu.com.tr

Ceren damar’ın katili ortalama kaç sene yatar? Daha önce sabıkası yoksa ne kadar
İndirim alıyor? Son kaç sene denetimli serbestlik alıyor?

Yani kabaca, Türk adalet sisteminde, böyle bir şekilde insan öldüren birisinin süreci ne oluyor? Sanki 6-7 sene yatıp çıkar gibi.

Katil 18 yaşından büyük.

Cinayete çok üzüldüm ve şiddetle kınıyorum.

Edit: yorum fikir düşünce değil, net bilgi soruyorum.

 
Niye 6-7 yıl yatıp çıksın ki kasten adam öldürmüş?


  • pastörizesüt  (04.01.19 11:35:30) 
Müebbet almayacaksa ülkeyi kapatıp gidelim


  • malheiros  (04.01.19 11:38:59) 
müebbet alır 24 yıl sonra çıkar.


  • kljgslsdkjsd  (04.01.19 11:43:19) 
Öldürülen kadın cumhurbaşkanı sözcüsünün komşusuymuş. Eğer talimat verirse en üstten alır sanki, bir kere de bir işe yaramış olurlar.


  • whoosie  (04.01.19 12:01:04) 
Avukat arkadaşlar var, daha net cevap verirler ama kasten adam öldürmenin cezası müebbet.

Kopya çekerken yakalandı, o sınavı geçemediği için geleceği karardı ondan gitti öldürdü gibi salakça bir savunma yapılır ve bu tahrik sayılırsa 18 yıla iniyor sanırım.

Onun da üçte ikisini yatıyor, ceza infaz yasası mı ne var. O da 12 yıl yapıyor.

Sanırım sonra bir de şartlı tahliye var, onun hesabını bilmiyorum.
  • John Bloor  (04.01.19 12:07:19) 
kasten adam öldürmenin cezası müebbet. ama mesela savcı iddianamede buna taammüden öldürme derse ve hakim de bunu onaylarsa cezası ağırlaştırılmış müebbet olur. katil çocuk muhtemelen bana küfür etti gözüm döndü diyecek, tahrik altında olduğu için 12-18 yıl arası yargılanır. iyi hal indirimi alır 1/6, onun da 2/3'ünü yatsa 10 yıl yatar çıkar. hatta en alt limitten ceza alırsa 6-7 yıl yatar. ama hem bıçak hem de silahla okula gitmiş olması nedeniyle en ufak bir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbeti dayamalılar.


  • prasinos  (04.01.19 12:12:37 ~ 12:19:52) 
biz nerden bilelim yahu, müneccim miyiz! daha dava bile açılmamış. net bilgiyi kimse veremez bu saatte. ayrıca ağırlaştırılmış müebbet alsa ne olacak sanki.. cem garipoğlu gibi intihar etti! denilecek ve hiçbir ispat olmadan olayın üstü kapatılacak. yersen :)


  • hocam  (04.01.19 12:18:33) 
Dosya Nitelikli Kasten öldürme'den açılırsa Ağırlaştırılmış Müebbet alır, onun yatarı 30 yıldır. Kasten Öldürme'den açılırsa ise Müebbet alır onun da yatarı 24 yıldır.

Tck 62'den iyi halden ötürü 1/6 indirim verilebilir.

benim tahminimi sorarsan Müebbet alır, yatarı 24 yıl olur. 17 sene kapalı cezaevinde yatar; son 7 yıl kala açığa çıkar.
  • eagle is free  (04.01.19 16:29:54) 
Geçenlerde bir adam sevgilim dediği kadını öldürdü pişman değilim en ağır cezayı verin dedi. Ki bu adam sabıkalı ve yakalanmasa 2 kişi daha oldurecekmis.

Önce müebbet verildi sonra tahrik var deyip 18 aya indirildi. Çıkınca o 2 kisiyi de oldursun diye sanki ödül verdiler adama.

Bunada pek bi ceza vereceklerini sanmıyorum.adalet yok ki ülke de.
  • brnbrs  (04.01.19 17:57:16) 
@eagle is free

Hukuktan pek anlamadığım için soruyorum. Ömür boyu hapis yok mu ülkede yahu hiç? Müebbet = 24 veya 30 yıl mı?
  • efreet sultan  (04.01.19 19:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.