[]

Financell kredisi ödeyememek

Selamlar,

Turkcell'in finans kuruluşu Financell'e borcum vardı kredi için. Düzenli ödüyordum. 99 günlük bir gecikme oldu. Dün arayıp ödeme yapacağımı söyledim. Yasal takibe alınmış, tüm tutarı tek seferde ödemeniz gerekiyor. Henüz avukat ataması yapılmamış, o nedenle dosya, icra, avukat masrafınız şu an için yok. Ödeme zorluğu yaşıyorsanız tutarın %30'unu peşin ödeme şartıyla protokol yapalım, kalanı taksitle ödeyin dediler. Bu protokol şu meşhur "banka ve finans kuruluşlarına taahhüt vermeyin, onu verirseniz ilk ödeme güçlüğünüzde mahkemelik olursunuz" olayının ismi yumuşatılmış hali mi?

Bu protokolü onaylayayım mı? Henüz aramadılar, teklif için arayacaklar.

 
not: ne ekonomi ne de hukuk uzmani degilim.

zaten mahkemelik olmamis misin? sanki sana kolaylik sunmuslar gibi? sonucta belli bir borcun var. bu gecikmis ve mahkemelik olmussun. sadece su anda surec baslamamis. ama her an baslayabilir. bunun yerine yeni bir protokol yapalim demisler.

"banka ve finans kuruluşlarına taahhüt vermeyin, onu verirseniz ilk ödeme güçlüğünüzde mahkemelik olursunuz" bence burada anlatilmak istenen: kredi cekmeyin:). sonucta bundan buyuk taahhut yok.

%30 odeme imkaniniz var mi? varsa ve toplam odeme miktariniz artmiyorsa kabul edin. yok %30 odeyecek durumunuz yoksa yada toplam tutar artiyorsa bu konularda pazarlik yapin. toplam tutari artirmamaya calisin ve pesin odeme miktarini dusurmeye calisin.
  • crucio  (04.01.19 10:36:41) 
Borcu ödemeye niyetiniz varsa yapın protokol gitsin. Sonuçta ödeyeceksiniz bir şekilde.
Adamların amacı sizden bir şekilde kalan parayı almak. Protokol yapıp tekrar ödeyemediğinz diyelim yine aynı süreç işleyecektir diye düşünüyorum.

Ama yok ödemem kaçarım ederim vs derseniz yapmayın tabi.
  • ayin yazari  (04.01.19 11:46:37 ~ 11:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.