[]

satın aldığım telefonun fiyatı düştü.

merhabalar 28.12.2018 tarihinde teknosadan telefon siparişi vermiştim 6300tl değerinde. ürün bugün elime ulaştı. bugün kontrol ettiğimde gece kampanyası olduğunu ve aldığım ürünün 500 tl indirimli olduğunu gördüm.

müşteri hizmetlerini aradım fakat çalışma saatleri dışında olduğu için bilgi alamadım. hak talep edemem diye ürünün düşmüş fiyatlı halini yeniden sipariş verdim (kampanya sabah 08.00'da bitecekmiş.)

bu durumda elime bugün ulaşan açıp kullandığım telefonu iade edebilir miyim? ya da fiyat farkını yasal olarak talep edebilir miyim?(hediye çeki veya nakit olarak) hediye çekini bazı firmaların verdiğini duymuştum. bu benim yasal hakkım mı yoksa firma inisiyatifinde bir durum mu?

yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

 
7plus anladıgım kadarıyla. sim takılmış ve arızası olmayan telefonlar iade edilemiyor ama şansınızı deneyin beklediğim gibi çıkmadı vs diye. yine de çok düşük ihtimal.


  • bisorumvargaliba  (04.01.19 01:37:30) 
amazon.com yapiyor. com.tr yapar mi bilemem. US'te pek cok market bunu ikiletmeden yapiyor.


  • komnoktatere  (04.01.19 01:38:40) 
evet 7plus. 14 gün içerisinde iade ediliyor diye biliyorum, konuyu hakem heyetine taşırsam çok uzar mı acaba?


  • nobadi  (04.01.19 01:42:04) 
"paket açıldı" ibaresine göre bile almama hakkına sahipler, sözleşmenizi okuyun iyice. tamamen firma insiyatifine kalmıs bir durum. bu konuda tezleri şöyle: paketi açılmış kullanılmış ürünü siz almak ister miydiniz? gibi. ancak dediğim gibi şansınızı deneyin tatlı dille çözülebilir belki.


  • bisorumvargaliba  (04.01.19 01:54:36) 
Ben olsam geri almam. Zorla mı sattık kardeşim derim.


  • sekerse tehlike  (04.01.19 02:12:49) 
zam gelseydi gidip adamlara para ödemeyecektim sonuçta bu bakış açısıyla haksız olduğumu kabul ediyorum :) hatta yeni yılda zam gelir mantığıyla almıştım, olmadı -_-


  • nobadi  (04.01.19 02:20:27) 
Teknosanın böyle bir politikası yok bildiğim kadarı ile ama isterseniz şansınızı deneyin nazik bir dille konuşursanız hediye çeki koparma ihtimaliniz var.

Mediamarkt'in böyle bir politikası olduğu konusundan yürüyün derim konuşurken.

Ama evet yasal olarak bir hak yok.
  • atom karincanin torunu  (04.01.19 02:43:24) 
mesafeli sözleşmeler yönetmeliği size belli durumlar, belli ürünler/hizmetler haricinde 14 gün içinde iade hakkı veriyor. ancak her ne kadar ortada yönetmelik de olsa aşırı şekilli kurumsal firmalarımızdan yeğenine woocommerce kurdurup online satış yapan mahalle esnafına kadar hepsi sikinin keyfine göre davranıyor.

sim kart takmışsınız, wifi bağlanmışsınız, gözünüz değmiş falan bunlar esnaf bahaneleri. elbette siz bu hakkınızı kullanmak istediğinizde bunları sayacaklar, yönetmelik yokmuş gibi, bu yönde kamyon kamyon emsal olay yaşanmamış gibi davranacaklar.

neden, çünkü onlar esnaf. çünkü onlar sizin hakkınızı aramayacağınıza yürekten inanıyorlar. çünkü hak aramak bürokratik ve uzun bir süreç ve sizin buna bulaşmak istemeyeceğinizi, boşvermeyi seçmek isteyeceğinizi biliyor. ha bir de tabii memleketin esnafı kadar müşterisi de pis onun da payı var bu işlerde şimdi. neyse işte.

ürünü eksiksiz şekilde iade edeceksiniz ve paranızı göndermelerini bekleyeceksiniz. göndermezlerse ürünün tutarına göre hakem heyeti vs. bürokrarasisini takip edecekseniz. yapıp yapmamak size kalmış.
  • denek hayatım  (04.01.19 03:29:08) 
Yeni telefon satın al. İlk aldığını iade eder gibi işlem yap, ikinci aldığını iade et.


  • baal  (04.01.19 08:37:44) 
Bu tip durunlarda tüketici lehine işler kanunlar. Zam gelse iade para vermeyecekti tabi ki. Açıp kanunu bir okuyun akıl vermeden. Teknosa düzgün bir kurum olsa, kanunlar düzgün çalışsa BEN BU ADAMA ÇEK VS VERMEZSEM İADE EDECEK. HEM KULLANILMIŞ TELEFON ELİMDE PATLAYACAK HEM DE SATIŞ KAÇMIŞ OLACAK diye düşünerek bu durumu telafi ederdi. Ama oranın işletmecileri de zaten bizi destekleyecek cahil sürüsü olur kasma boşuna diyordur


  • baal  (04.01.19 08:40:46) 
Seri numarasına göre sipariş gelmiyor mudur? yeniyi eski gibi iade edebilir miyim, sevdim bu fikri :)


  • nobadi  (04.01.19 09:04:48) 
Paketini açmamış olsanız kesinlikle iade edebilirdiniz, fakat paketini açıp kullandığınız üründe ancak bir sorun varsa servise gönderirsiniz.

Sizden iade aldığı ürünü başkasına tekrar sıfır diye satabilecekler mi? Sanırım hayır, o zaman ben olsam ben de iade almam. (yasadan tam emin değilim paketi açılmış ürün hakkında)

Yeni aldığınız telefonu eski fatura ile iade edebilir misiniz? Eğer faturada seri veya imei no yazmıyorsa olur. Yazıyorsa zor ihtimal ama denemeye değer.
  • John Bloor  (04.01.19 09:28:11) 
açıp kullandığın telefonu iade edemezsin.
imei numarasıyla işlem yapıldığı için eski telefonu yeniymiş gibi iade edemezsin.

  • prasinos  (04.01.19 10:39:19) 
Zaten şu an 2 telefon sipariş etmiş durumdayım. Tekrar yeni telefon siparişi verdim kullandığım telefonu değil de diğer paketi açılmamış telefonu ilk siparişimmiş gibi iade edebilir miyim demiştim :)


  • nobadi  (04.01.19 11:53:26) 
Faturada imei ve seri no yazıyorsa yapamazsın, yazmıyorsa sadece telefon adı ve modeli yazıyorsa satıcı için bir sıkıntı yok.


  • John Bloor  (04.01.19 12:10:58) 
faturada seri numarası yazdığı için o şekilde yapılmıyormuş. geriye dönük işlem yapamayacaklarını, yardımcı olamayacaklarını söylediler. son aldığım ürünü iptal edip 500 lirayı çöpe atacağım, başım ağrıyor -_- fikirleriniz için teşekkür ederim.


  • nobadi  (04.01.19 12:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.