[]

buğulanan araba camı hakkında

1 saat sonra araba sürmem gerek ve yağmur çok fazla. camlar buğulanacak. bir tuşa basarak arka camın buğusunu çözüyoruz onu biliyorum ama ön camı nasıl yapıyorduk? kaloriferi açıp, biraz ön camımı mı indirmem gerek?




 
kaloriferi sıcağa alıp ön cama verirsen buğu gider. cam da indirebilirsin azcık yan camlar için.


  • killerbee  (03.01.19 20:58:30) 
klimayı aç, soğuk sıcak çok farketmiyor. tam arada tut yeter. camlara ver. anında kurutur. kuruyunca klimayı kapatırsın. bi de havayı dışarıdan alsın, içeride sirküle etmesin.


  • sttc  (03.01.19 21:05:36 ~ 21:05:53) 
arabanın kalorifer sisteminde u dönüşü şeklinde bir ok olur.
veya dışarıdan içeriye giren ok olur.

onu u dönüşü gibi olana getirirsen içerdeki hava döner ve durup dururken buğu oluşur.

dışarıdan içeriye giren oka getirirsen buğular kendiliğinden yok olur.
  • işimdeyim gücümdeyim  (03.01.19 21:14:33) 
ben de klimayla çözüyorum


  • yuto  (03.01.19 21:19:33) 
Ic sirkulasyon kesin kapalı olsun. Klimayi on cama. Ver. Yanal petekler de acik olsun. Cozdukten sonra 1. Kademede hep acik tut.

Ciddi bugu skrunu varsa muhtemelen eski ve yalitim soruni olan bir arac. Yalitim sebep oluyor buna. O yuzden klima yoksa diye dusuniyorum. Bas sicak kaloriferi gec. Ama ic sirkulasyon kesin kapalı olsun.

Bir tavsiye: traj jeli, köpük degil jel, jeli al cama sur bulasik sungeri ike. Bir iki dk bekle. mikrofiber bez ile sil. Lekesi cikana kadar sil. 3-4 gun asla bugu yapmaz.
  • alfist  (04.01.19 01:07:11) 
Yukarıdakilere ilave olarak DH forumda çorabın içine silica kedi kumu koyarak buğulanma sorununu aştığını söyleyen kullanıcılar vardı.Denemedim henüz.Ancak benim araç yalıtım yönünden çok zayıf,klima vs mevcut.ancak kış aylarında buğu sorunu aıkıntısı mevcut.


  • arenas  (04.01.19 05:02:07) 
buğu dediğimiz şey su buharı. yani bildiğimiz suyun buharlaşıp camın üstünde yoğuşmasından oluyor. yani neden olan şey su. araba camının buğulanmasının en önemli nedeni yalıtım falan değil, arabanın içinde buharlaşacak bir su bulunması. yağmur yağarken yürüyüp gelip arabaya biniyoruz. üstümüz başımız saçımız ıslak. e ufacık kapalı yere oturunca, hele bi de içeriyi ısıtınca ne oluyor o ıslaklık? buharlaşıp camda buğu yapıyor. yani istersen en löküs arabayı al, üst baş ıslak gelip binersen o cam buğulanır. iç sirkülasyon açıkken o nem bir türlü arabadan çıkamadığı için buhar oluyor zaten.

en hızlı çözme yolu klimayı soğuk olarak cama vermek. anında çözer. ama kapatınca yine buğulanır. üst baş kururuyana kadar yolu yok. sıcak hava vermenin pek faydasını görmedim. olsa olsa içerinin nemini bir an önce kurutmak için hızlı bir yöntem olabilir.
  • kibritsuyu  (04.01.19 08:17:40 ~ 09:30:46) 
@kibritsuyu, dediğiniz doğru ama işte dolaylı yoldan yalıtımla çok alakalı. şöyle ki, vücut ısınız arabanın ısısından yüksek oluyor, verdiğiniz nefes de öyle. yalıtımı iyi bir araba dışarıdan soğuk havayı içeriye o kadar geçiremeyince sıcak soğuk farkı da oluşmuyor çok fazla ve buğu sorunu yeni ve yalıtımı iyi araçlarda pek olmuyor.

Japon arabaları veyahut eski Tofaş, R9 vb. araçlara bakın camlarından içeriyi göremezsiniz. Kaloriferleri de yeterli olmayınca iyice buğu oluyor.
  • alfist  (04.01.19 09:17:07) 
Kalorifer yönünü cama ver (ya da çevir)

Son kademeye kadar aç, soğuk sıcak farketmez ama sıcak daha etkilidir.

Buğu giderilince fanı yeteri kadar kısıp kalorifer yönünü ön cam ve ayak konumuna al. Camı ısıttın ayağın da ısınsın.

Isı yeterlşyse 1 kademeye al ama asla kapatma, sıcaktan rahatsız olursan ısı ayarını ortaya al ılık yap.

Cama elini veya herhangi bir nesneyi sürme, camdaki buğuya dokunursan işler daha da zorlaşır.
  • John Bloor  (04.01.19 09:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.