[]

Moka pot ile tchibo kahve yapimi

Bir arkadasim hediye olarak tchibo'dan pot ve tchibo golden selection kahve hediye etti cok sagolsun. Az once deneme amacli yapip denedim fakat inanilmaz aci oldu kahve. Potun haznesine suyu koydum ardindan ust hazneye kahveyi koyup altini yaktim kahve ust hazneye cikinca fincanlada doldurdum acaba nerde hata yapmis olabilirim? Kahvenin linkini asagi biraktim acaba pot icin uygun degil mi diye dusundum...

www.tchibo.com.tr


 
Moka pota espresso koymaniz daha uygun. Eger agir aci bir tat almak istemiyorsaniz, az kavrulmus iyi bir cekirdekten cektirmeniz gerek.

Bir de linkteki filtre kahve icin cekilmis bir kahve ve agir aromali oldugu ustunde de yaziyor. Atmak istemiyorsaniz kahveyi, makinede kullanabilirsiniz ya da makineniz yoksa seramik kahve filtresi alip oyle demleyebilirsiniz. Potta yapilan kahveden cok daha yumusak bir kahve ortaya cikar.
  • buf-e kür  (03.01.19 20:12:41) 
Kahvenin cinsinden bagimsiz iki onerim olacak;
1.pota koydugunuz kahve miktarini azaltabilirsiniz
2.kaynamis sicak suyla kahveyi seyreltip icebilirsiniz
  • nax  (03.01.19 20:13:01) 
Tavsiyeler icin tesekkur ederim. Malesef bulundugum sehirde kaliteli kahve bulma sansim yok internet uzerinden siparis edebilirim eger onerirseniz. Simdi dediginiz gibi kahveyi az koydum ve biraz da sut ile seyreltmeyi deneyecegim umarim en azindan icilebilir olur...

Edit: Az kahve ve süt ile harika oldu :) Teşekkürler. Umarım pot'a uygun kahve de bulabilirim.
  • sabor  (03.01.19 21:20:51 ~ 21:31:12) 
Kahvenin acı olması over-extraction(aşırı demleme) olayından kaynaklı olabilir. bunu önlemek için moka pot'ın haznesine ne soğuk ne de çok sıcak bir su koymanız ve ocağı orta üstü bir ateşte yakmanız.
Öte yandan öğütülmüş kahve kullanmanızı önermem çünkü çekilmiş bir kahvenin tazeliğini kaybetmeye başlaması 10-15 dakika arasında gerçekleşir. Öte yandan kahvenin, moka pot için özel bir çekim olması gerekir. Bunun için el değirmeni alabilirsiniz.

tschibo'daki çekirdek kahvelerin fiyatı uygun. bir kaç çeşit kahveyi 50 gr'lık paketler halinde moka pot için öğüttürebilirsiniz. kahveyle kalın.
  • umutlarivarolankisi  (03.01.19 21:34:58) 
Geçen evde moka pot görmüştüm. Bu duyuruyu görünce bir yapayım dedim. Starbucks Kenya - Kağıt filtre / Drip için öğütülmüş kahve ile yaptım, gayet güzel espresso oldu. Espresso zaten biraz sert olur, olayı o.


  • malheiros  (03.01.19 23:16:38) 
öncelikle, elde edeceğiniz kahve espresso olmayacaktır. daha çok amerikano ayarında olacaktır. şimdi ise nelere dikkat edebilirsiniz, onları sıralayalım:

1- öğütülmüş kahve kullanmamaya çalışın. taze kahve almaya ve iyi saklamaya özen gösterin.
2- kahvenizi moka pot (medium-fine) için öğütmeli veya öğüttürmelisiniz.
3- hazneye koyacağınız su, oda sıcaklığından biraz daha yüksek olmalı. aynı zamanda, kullanacağınız su, içme suyu olmalı.
4- fokurdamayı duyduktan 10 saniye sonra, pot'ı hemen ocaktan alın ve soğuk suya tutun. amaç, kahvenin demlenmesini devam ettirmemek, anlayacağınız acılaştırmamak. (over extraction)

kahveyle kalın.
  • umutlarivarolankisi  (31.03.19 01:23:06 ~ 01:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.