[]

Fazla mı sinir yapıyorum?

Biraz uzun olacak sanırım ama. Biz geçen sene yeni bir eve taşındık. Evin tadilata ihtiyacı vardı. Tadilat yaptırmak için ustalarla anlaştık vs. Tam tadilat başladı derken kayınpederin kanser olduğunu öğrendik. 15 gün içerisinde ameliyat ettirmemiz gerekti vs. Dolayısıyla ustaların başında duramadık. Biraz kirli çalışmışlar. Kapıcıya durumu anlattık. Apartmanda kirlenen yer olursa falan temizlemesi için para verdik. Bu arada mesai saatlerinin dışında çalışılmamasını da sağladık.
Bu esnada neler oldu?
Bizim karşı komşu mesai saatlerinde çalışılma yapılmasına rağmen defalarca gürültü oluyor diyr kapıcıyı aratmış, kapıcı da bizi aradı. Hatta ameliyat gerçekleşen gün evde kimse olmamasına rağmen gürültü var diye eşimi arattırdı. Eşim evde kimse yok dedi.
Kendi su tesisatımızı değiştirdik. Aynı yerden karşının da suyu geçiyor. Borular eski tip boru olduğu için içleri paslanmış. İstiyorsanız siz de açmışken değiştirin dedik. Hayır dediler. Biz de kendi borumuzu değiştirip onlarınkine dokunmadık. Ama değiştirirken titreşimden kendi borularında kalan pas akmış musluklarından beş dakika. Yöneticiyi, kapıcıyı falan ayağa kaldırmışlar borumuzu patlattılar diye. Halbuki hiç dokunmadık biz borularına. Biz de evdeyiz bu esnada. Bize birşey söylemiyorlar bizi yönetici ve kapıcı arıyor.
Böyle birsürü şey.
Neyse 3 hafta önce biz kayınpederi kaybettik. Evde misafir falan var. Pazar günü bunlar bütün gün yanımızda matkapla birşeyler yaptılar. Biz hiçbirşey söylemedik.
Dün akşam da bizim dolabın 2 vidası kopmuş. Eşime dedim ki hemen yandan 2 delik aç dolaba vidaları monte edelim. Saat akşam 8 di. 2 vida açtık 5 dakikada. İş bitti 15 dakika sonra kapıcı geldi. Gürültü yapıyormuşsunuz. Yan komşunun çocuğu korkmuş diye.
Ben bağrınacaktım eşim bişey deme dedi. Ben dayanamadım arkadan kapıcıyı aradım. Daha yeni pazar günü tüm gün gürültü yaptılar. Çocukları ağlıyor ben sesine birşey demiyorum vs dedim. Bi dertleri varsa kapıma adam göndermesin kendileri gelsin dedim. Bi daha da aynı şey olursa kıyameti koparırım vs dedim. Kapıcı tamam kusura bakmayın falan dedi. Ama sinirim geçmiş değil. Çok kinlendim. Sinirim nasıl geçer sizce? Haksız mıyım? Ne yapmalıyım?

 
Neden babayla küs çocuğun araya annesini sokması gibi sürekli kapıcı ile iletişim kuruyorlar sizle? Tek bir komşu mu bu? Yoksa tüm apartman size kinli mi böyle ?

Bir şey yapmayın kapıcı gelirse sen değil şikayet eden gelsin de. Haklısınız.
  • kablelvuku  (03.01.19 16:43:11) 
@kablelvuku apartmanın geri kalanıyla aramız gayet iyi. Zaten günün 18 saatinde evde değiliz. Ben de asıl kapımıza sürekli kapıcının gelmesinden aşırı rahatsız oldum.


  • mithrilfender  (03.01.19 16:45:32) 
bir daha kapıcı veya yönetici ile iletişime geçerse kapıyı çalıp normal bir şekilde "buyrun derdiinizi bana anlatın" derim ve burada yazdıklarınızı örneklerle anlatırım. yok halen mal mal konuşmaya devam ederse bütün haftasonu duvara oturduğum yerden çekiç vururum.


  • teritori  (03.01.19 16:56:16) 
bu iş inatlaşmayla çözülmez. ya siz barışmaya çalışın ya da yöneticiye söyleyin ikinizi barıştırsın.


  • hocam  (03.01.19 16:59:08) 
@hocam biz zaten küs değiliz ki.


  • mithrilfender  (03.01.19 17:02:56) 
Hocam bu konunun en net çözümü sorun yaşadığınız kişi ile direkt olarak karşılıklı medeni bir şekilde konuşmak. inatlaşarak hiçbir sonuca ulaşmanız mümkün değil. siz inat yaparsanız o da yapar, o yaparsa siz de yaparsınız. karşınızdaki kişi bu konuda nasıl biridir, laftan sözden anlayan biri midir? bilemiyorum ya da siz kendinizi (öfkenizi) kontrol edebiliyor musunuz? eğer bu konuda bir şüpheniz varsa hiç görüşme olayına girmeyin. olay bir şekilde kavgaya bağlanır.

karşınıza alıp nedir üstad sorun, neyi yanlış yapıyorum da bana böyle davranıyorsun diye sorabilirsin. karşılıklı şikayetlerinizi konuşur çözersiniz.
  • draconas  (03.01.19 17:04:27) 
bu kimsu denen sahislar basinizdaki hastalik olayini biliyor ve boyle davraniyorsalar onlarin isi Allahlik. bagirmayla da cozulmez. apartman toplantisi falan olursa milletin onunde bi guzel paylayin. sonra da kendi pisliklerinde bogulsunlar.


  • galandar kostumu  (03.01.19 17:07:52) 
Sinirlenerek, ve sinirli kalarak, ayni baskasina atarak zarar vermek icin eline kor halinde komur alan kisi gibi oluyor birey. Attigin ates o kisiye isabet eder mi etmez mi bilinmez, ancak tutanin elini yakacagi kesin.

Dunyada travma gecirmis, akli basinda olmayan, her turlu mantikli mantiksiz davranista bulunan kisilerin siniri yok, bu sizing durumunuzdaki gibi kimselerin davranis ve tepkilerini control edemeyiz. Bu sebeple size onerim, ne yapmaya karar veridiginizden bagimsiz olarak sinirlenmeyin. Dunyada hic bir olay sinirlenmenizi hak edecek kadar onemli degil.

Kayinpederiniz icin basiniz sagolsun.
  • JohnOakley  (03.01.19 17:29:31) 
uçan tekme atarak kapılarını çalmadan bir çözüme ulaşamazsınız korkutmanız lazım.


  • mortality  (03.01.19 17:49:49) 
ne yazık ki böyle hadsiz insanlar var.


  • execlusive  (03.01.19 18:09:21) 
Aynisina benzer bisey benim de basima geliyor. En son “bir daha kapima gelip sikayet iletmeyin, cok sikayetcilerse kendileri gelsinler yeter”’dedim.

Duzelmiyolar. Lanet insanlar. Isleri gucleri yok. Delirtici.
  • kuehles blondes  (03.01.19 18:41:24) 
ben bu problemlerin bu ülkede böyle minnoş minnoş çözüleceğine inanmıyorum. kapıcıyla konuşmak yerine komşunun kapısını çalın ne oluyo diye. okudum ben sakin kalamadım, ne anlayışsız, kıt insanlarmış. tavırları devam ederse inadım inat der pazar günü tüm gün evde gürültü yapardım ben de. dinsizin hakkından imansız gelir demişler.


  • xvyz  (03.01.19 19:12:45) 
bu işi öyle kapıcıyla, yöneticiyle çözemezsin.
ya bir toplantıda alın konuşun herkesin içinde
ya da
bir daha böyle dalyaraklıklar sergilediğinde al yanına yöneticiyi, kapıcıyı artık kimi aracı yaptıysa.
aç telefonun ses kaydecisini, kamerasını -memlekette ruh hastası çok, gider efendi efendi konuşursun tehdit etti der, kendini döver o dövdü der. emlakçıda çalışırken çok daha fantastik hikayeler yaşadım, duydum.- anlat senin derdin ne birader de.
burada asla ve asla abi çekme, alttan alma.
söyleyeceklerini gitmeden önce kafanda kur.
gürültü yönetmeliği var aç, bir oku bak onu refere et.
geri vites yapma, alttan alma ama hakaret ya da tehdit de etme.
böyle yapmazsan iki gün sonra kapıma kadar geldi ama götüne vurdum tekmeyi gitti mk süt çocuğu diye düşünür daha da çoşar.

ömrüm bu tip komşularla geçtim. artık durumu düzeltince sikseler apartmanda en üst kat olmadıkça yaşamam, çadırda yaşarım daha iyi. o sana 2 gürültü yapıyorsa sen ona 10 yapacaksın. az insan olsa olay buraya gelmezdi zaten.
  • denek hayatım  (03.01.19 19:28:22 ~ 19:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.