[]

Saç Dökülmesi

Merhabalar,

gençler yaş henüz 22 ama saçlar ufaktan dökülmeye başladı yahu. yani, çokca seyrelmeye başladı. sabah kalktıgımda akşam beyaz olan yastığı siyaha dönmüş buluyorum (yok bu kadar abartılı olmasa da, dökülen saçlar var yastığa). bi tavsiye bi öneri, kocakarı ilacı vs. var mıdır?

Açıkcası pek tıbbi ilaç kullanma yanlısı değilim. Bünye yeterince ilaç alıyo zaten, bide saç dökülme ilacı eklenmesin listeye. bildiginiz işe yarayan güzel bi' method varsa çok sevinirim.

Sevgiler,
Faadıl..

 
hocam kullandığın şampuanlar falan çok zarar veriyor kafa derisine. yağlanma vs yapıyor bu da işte kısa ya da uzun vade de saç ların dökülüp yerlerine yenisinin çıkmamasına neden oluyor. bunun için işte o piysada dökülmeye karşı etkili ampuller şampuanlar falan var onalrdan kullanabilirsin. yani olayları dökülen saçların yerine yenisinin çıkmasını sağlıyor. bir de mesela 2 günde bir yıkanıp şampuanlamak lazımmış kafayı, her gün her gün sudaki klor falan kafa derisine zarar. bir de mevsim şeysi ya, değişiyor mevsim bu da saç dökülmesini arttırıyor nedense. allahım ne saçma cümleler kuruyorum.


  • cedric  (21.03.10 20:28:27) 
hocam bioxin ve revigen kullandım 1.5 yıl boyunca düzenli olarak.serum ve şampuanıyla beraber.bi işe yaramadı kepek yapmaktan başka...
bu sırada bi kocakarı tavsiyesi geldi.lan her boku denedik bi de bunu deneyelim dedim tabi;her gece yatmadan önce bi diş sarımsak yuttum.(tüm olarak yuttuğun için koku falan yapmıyor rahat ol.)2 ay boyunca ara vermedim ve harbiden çok azaldı dökülme,saçlar güçlendi falan.araştırınca da gördüm zaten sarımsağın saç dökülmesini azalttığını.tavsiye ederim bunu ilaçlardan fayda görmezsen.

  • p a t r i o t  (21.03.10 20:37:08) 
bioxin iyi gerçekten. boyamaktan heba olmuş saçları bile toparlıyor. sağlıklı ve daha gür olduğunu farkediyorsunuz.bayanlara tavsiye ederim :)
erkekler için konuşursak, yakın çevremde, dökülmeyi durdurup,saç çıkarttığına da şahit oldum.

  • 1980  (21.03.10 20:41:22) 
23 yaşında saçlarını tamamen kaybetmiş birinden öneri,
"bi insanın başında ya kıl olur ya akıl olur" :)

  • jerith royal  (21.03.10 21:10:17) 
ahaha, bu süpermiş.

arkadaşlar tavsiyeler çok iyi. çok teşekkürler. bioxin'i aklıma zaten yazmıştım ama şu sarımsak olayını denicem.

bi de bu saç dökülmesi genetik olabilir mi ya ? yani peder'in saçlar kafanın her yerinde var ama çok seyrek. tepeden bakınca beyin kıvrımları görünüyo resmen ama karşıdan bakınca gayet gür duruyo. genetik faktörü var mı ?
  • 0dy  (21.03.10 23:44:44) 
minoxil var bi de o da kullandıkça çıkarıyo


  • yuto  (22.03.10 00:16:13) 
saç dökülmesi genetiktir evet doğrudur, ama iyi bakarsan kafaya farklılık yaratabilirsin : )) yani peder kel diye ille sende olacaksın diye bir şey yok. dikkat edersen belki olmazsın. ama olabilirsin de...


  • cedric  (22.03.10 00:54:11) 
cinsiyetini yazmamışsın ama ben erkek olarak kabul ediyorum, bioxcin 3 kutu kullandım. hikaye. genetik dökülmede fda onaylı minoxidil ve finasterid var. ikisinin de kullanımı zahmetli ve yan etkileri olabilir. özellikle ikincisinin.


  • mavikurbaga  (22.03.10 01:43:13) 
mesela benim peder balık yağları bir şeyler sürüp durdurmuştu. bence öyle şeyler araştırmanız da faideli olabilir.


  • cedric  (22.03.10 03:11:05) 
aynı kanaatdeyim. çok teşekkürler.


  • 0dy  (22.03.10 03:26:35) 
kocakari ilaci :) mevsim degisimlerinde sac teli sayim gozle gorunur bicimde azalinca cesitli aktarlardan ve eczanelerden devsirdigim ilaci soyluyorum. yastiga dokulmez oldu saclar, artik banyoyu da tikamiyor o denli ise yaradi.

malzemeler
-sinameki yapraklari (8-10 tane)
-corekotu yagi (5 damla)
-badem yagi (bir cay kasigi kadar)
-isirgan yagi (5 damla)
-zeytinyagi (1 cay kasigi)
-bemiks ampul
-bepanthene ampul

Bir cay bardaginin yarisi kadar kaynamis suya sinameki yapraklarini atiyorsun. soguyuncaya kadar bekliyorsun geri kalanlarini da uzerine ekleyip bir firca ile (yumurta fircasi mesela)o yoksa pamukla sac diplerine yedire yedire suruyorsun. 30-40 dk bekledikten sonra yikiyorsun. haftada bir uygulaman gerekiyor.bir ikinci kocakari ilaci ise sadece lavanta yagi acilan yerleri tatli tatli kapattigini duydum. bir iki haftaya sevgili uzerinde deney yapacagim. ama lavantanin kokusu yorucu olabilir. deney sonrasi sonucu bildiririm. bioxin acilmayi durdurdu bir sureligine onu soyleyebilirim.
  • perliva  (22.03.10 11:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.