[]

asker kaçağı olmak

2015 yılında yüksek lisansa başladım bizim zamanımızda atılma yoktu o yüzden dersleri alıp tez yazamamak durumuna terfi ettim. sonradan atılma gelince 1 sene daha ek süre verildi ve o süre bu yaz bitiyor. eylül 2018 de okulun tecil birimiyle görüştüm, memur ben işlemini yapıyorum eylül 2019 a kadar rahatsın dedi. bu arada yaş 30. şimdi e devletten baktım en yakın askerlik şubesine git yazıyor. okulu aradım sizin 3 yıl tecil hakkınız var o da bu eylülde bitmiş diyor. sınıf ve tertibat bekliyor / bu kişinin 30 ocak 2019 a kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazarken bir anda bakaya durumuna düşmüşüm askerlik şubesi böyle söyledi.

şimdi bakaya olunca ne oluyor? tezin bitmesine 4 5 ay kaldı, 6 ay daha askere gitmek istemiyorum. ne yapmak lazım?m tutanak tutup ceza kesip bırakıyorlarmış ama bunu kaç defa yapıyorlar?

yoksa işin sonu (bkz: vicdani ret)

 
Bakaya yakalama tutanagi imzalatmadilar mi? O belgede tum cevaplar yaziyor aslinda. Ama madem sordun cevaplayalim da icin rahatlasin. Tutanak imza tarihinden sonraki 15 gun icerisinde askerlik subeye okuduguna dair belgeleri teslim edersen tecil islemin okudugun donem sonlanana kadar hallolmus olur.
Ayrica bakaya kaldigin icin de ceza odeyeceksin.
Eger 15 gun icinde halletmezsen ikinci hakkin yok hakkinda direk yakalama cikarirlar alirlar askere ona gore.
  • hepbiarayisicinde  (03.01.19 10:32:47) 
zorla askere alamıyorlar. tutanak yersin. mesai saatindeyse şubeye götürürler. orada da gidemem diyorsun bırakıyorlar yine.


  • argent dawn  (03.01.19 10:34:52) 
hayır bakaya evrakı ımzalatmadılar çünkü bu olay daha bugün e devlette ortaya çıktı.

yaz sonuna kadar tez savunma hakkım var o zaman kadar gıtmek ıstemıyorum zorla goturemıyorlar ya da askere alamıyorlarsa ıcım rahatladı.
  • hayvan gibi yazar  (03.01.19 10:44:16) 
Yakalanmadığınız sürece sıkıntı yok. Yakalanırsanız, yoklama kaçağıysanız çok değil ama yeriniz açıklanmışta gitmemişseniz her tutanak 2000tl civarı bir bedele tekabül ediyor. Tutanağın sınırı bar mı bilmiyorum ama tek tutanağı yediğiniz her yıl aralığı için para cezası katlanıyor.


  • filipis  (03.01.19 12:44:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.