[]

Koşu Yere Basma Noktasi

Koşuda ileri atılan adımın yere temas etmesi gerekn noktasi neresidir acaba?

Topukla mı yere temas etmeliyiz ilk önce, orta kısımla mı yoksa ayak ucu bölgesi mi yere tmeas edip ilk darbeyi karşılamalı?

Ben koşu esnasında her 3ünü de yapiyor gibiyim değişik aralıklarla. Hangisi en sağlıklısı sormak istedim

 
peki nedeni nedir acaba?

ayak ucundakki kemik tum vucut ağırrlığı için fazla küçüük değil mi ozellikle koşu hızında? topuk kemiği daha büyük onla bassak daha mantıklı değil mi?
  • Jeckson  (02.01.19 22:39:26) 
Tendonlarını ters durumda ağırlıkla yüklemiş olursun. Parmak ucunda bunun önüne geçiyosun


  • Delay Fuze  (02.01.19 22:51:11) 
Parmak ucunla bastığında ayaklar ve bacaklar yay gibi yaylanır. Kuvveti absorbe eder. Parmak ucunla bastığında kütük gibi basmazsın. Topukta tam tersi. Esneme sıfır. Yere kütük gibi basar, zeminden gelen kuvveti aşil tendonundan kalçana kadar bacağa komple verirsin. Yay gibi absorbe edemezsin. Çok sakat hareket.

En güzeli dizler hafif kırık halde parmak uçlarında koşmak. Eklemlere daha az yük biner
  • Delay Fuze  (03.01.19 00:05:31) 
Bu konu oldukça tartışılan bir konu koşu camiasında. Genelde parmak ucu daha sağlıklı deseler de yapılan hiç bir arştırma bunun daha sağlıklı olduğunu göstermemiş. Bir çok koşucu da ayak ucunda koşmuyor


  • nedendir bilinmez  (03.01.19 10:25:02) 
En ideali orta taban diyorlar ama o şekilde koşamıyorsan da zorlamamak lazım. Birçok elit atlet bile topuk basıyor.

Esasında kişiye göre değişir. Ben topuk basıyorum, yapım öyle (veya öyle alışmışım diyelim) ve maraton koşuyorum. Bu saatten sonra basış şeklimi değiştirmeye çalışmak bana sadece sakatlık getirir. Senelerdir böyle koşuyorum sorunsuz.

Tabii ki benim gibi topuk basıyorsan da abartı şekilde değil, topuğun yerle temas açısının 10 derecenin altında olması ideal. Yani her basış türüne göre idealler var.

Koşuda dengeli ve yavaş ilerlediğin sürece vücut kendi formunu oluşturuyor. İlla şöyle basıcam böyle basıcam diye şartlandırma kendini, serbest bırak.
  • peggy  (03.01.19 10:55:16 ~ 10:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.