[]

Araba sürsem mi

Merhaba,

Taşınıyorum, bi seferde 2 valizi yürüyerek götürürüm (35 40 dakikalık mesafe), bi sefer de sırt çantamla bisikletle giderim dedim yemedi. Dehşet eşya çıktı, 2 koca valize ek bir sürü çanta, kutu vs. Otobüs zaten seçenek olamaz, taksi de pahalı burada (İsveç) zaten bu kadar eşyayla almaz 3 km mesafe.
Şimdi ben düşünüyorum ki, burada bi araba kiralama paylaşım sistemi var. Belli otoparklardan alıp, başka otoparklara bırakılabiliyor, Türkiye'de Yolo muydu neydi öyle bir firma yapıyordu. Ben diyorum oradan 1 ya da 1.5 saatlik alsam, mesafe kısa zaten arabayla gitsem, arabayla dönmeme de gerek yok oradaki otoparka bırakabilirim.

Şöyle bir durum var ki benim pratiğim yok. Hem Türk hem Bulgar ehliyetim var ancak kurslar dışında, hadi ben az pratik yapayım diye 5 10 dakika sürmelerim hariç hiç bir yere gitmedim. En son 2 3 sene önce sürdüm araba. Yine böyle 5 10 dakikaydı herhalde. Bir de şimdi araba kiralarsam yanımda kimse olmayacak.

Mesafe aslında sadece otoparktan ilk ev 1 km, oradan 2.eve de 3.5 km civarı. Ancak ilk yolda 2 büyük dönel ka şak var ve 2. Yolda otoyol gibi yola girmem lazım. Ne yapsam bilemedim, bi akıl verseniz. Cesaret edip girişsem tak ilk dönüşte bir yerlere girersem falan. Babamın arabası da değil canın sağolsun desin, kiralık araba.

Riske değer mi yoksa, mubtemelen daha pahalı veya zahmetli yollara mı baksam. Onlar da çok zaman alavak yav. Geçen arkadaşın arabayla götürmüştük bir kısım eşya 20 dakikada falan döndük. Ne yapsam?

 
Çok uzun oldu kusura bakmayın, sonuna kadar okuduysanız teşekkürler.
Ekleme yapıcam yazmayı unuttum, araba volvo v40 oşacak, en ucuzu o. Bagaj hacmi yeterli olur diye umuyorum.

  • senolll  (02.01.19 14:19:55) 
Oralarda cok trafik yoktur zaten. Araba otomatik vitesse hic dusunme halledersin. Manuelse de ikinci vitese al kuzu kuzu git gel. Frene basinca küt diye duracagin hizi gecmeden kullan. Ne sekilde sonuclanirsa sonuclansin ilerde anlaticak anin olur. Hayat da zaten gecmiste yasadigimiz anlar toplamidir.


  • hepbiarayisicinde  (02.01.19 14:24:17) 
Kirala o araçların sigortası var vursan da bişe olmaz. En olmadı bi el arabası falan al biltema'dan falan doldur götür çantalarını.

goo.gl
  • bos gezenin bos ustasi  (02.01.19 14:28:03) 
taksi, araba kiralamadan daha pahalı değildir bence. Biraz daha para teklif etsen götürür bence ya. Tecrübesizsen kiralama bence. Craiglistmiydi neydi öyle yerlerde yazsan biri çıkar belki?


  • bahoho  (02.01.19 14:30:25) 
@hepbiarayisicinde otomatikmiş, ben hiç otomatik kullanmadım da kolay galiba.

@bos gezenin... Bunlar pahalı ya 800 1000 kron civarı. Bir de bunlardan alsam bile herhalde bi 3 seder yapmam gerekir belki 4. Araba saatlik 100 kron, 1.5 saat 140 falan.

@bahoho, bu paylaşımda saatlik 100 birim, 1.5 saat 140. Ben bi sefer yalnız taksiye bindim 3 km ye 150 aldı. 100 tutması lazımdı da uyanıklık yaptı. Yani burada taksi baya pahalı. Bakayım öyle yardım edebilcek birini bulabilir miyim
  • senolll  (02.01.19 14:38:25) 
bu kadar uzun uzun yazacak kadar tedirginseniz araba kiralama işine hiç girmeyin bence. Uber ya da benzer daha ucuza taksi hizmetleri yok mu yaşadığınız yerde, büyükçene arabalarından birini çağırın olsun bitsin tek seferde.


  • freedonia  (02.01.19 14:40:36) 
uber van cagir?


  • crucio  (02.01.19 15:37:57) 
Hahah be de ilk defa bu şekilde araba kullanmıştım. Bir iki saat önceden al, biraz pratik yap çok rahat çözersin. İsveçte trafik mi var.


  • roket adam  (02.01.19 16:23:30) 
Otomatiktir zaten. Agir agir sakin sakim gidersin sikinti olmaz. Trafigi sikintiya soksan da (ki sokmazsin kolay kolay) buradako gibi kafayi camdan cikarip bagirmaz ya da kornaya abanmazlar zaten biliyorsun:)


  • stavro  (02.01.19 16:51:47) 
O eşyaların olmasa belki risk al derdim ama değmez. Bilen birinden rüca et o sürsün.


  • valarmurgulis  (02.01.19 19:48:00) 
Bir güncelleme olarak uber aklıma gelmemişti, büyük yok ama küçük var. Eşya taşıma olur mu onla bilmiyorum ama bakabilirim.

Bir de patronuma sordum yardım edebilir mi diye. Al götür dedi absbsnaks pratiğim yok vurmıyım diyorım, risk alacaksın, trafik yok zaten vs, vurursan da ödersin diyor asusneuxbe ya bmw 520, rüya arabalarımdan. Araba kiralamak yerine bedavaya onun arabayı alsam, tıngır tıngır gitsem aalında :D
  • senolll  (02.01.19 19:57:14) 
G0ndüz işi bırakamazmış, akşamları da eve çocuklara gidecekmiş. 20 dakika yardıma gelemeyip arabayı vermesi bilemedim seviniyim mi üzüleyim mi


  • senolll  (02.01.19 19:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.