[]

play station 3 hakkında

sayın yazarlar ve sevgili okurlar. şu an itibariyle paraya kıyıp playstation 3 almaya karar verdim. bildiğiniz üzere bu alet öyle çok ucuza satılmıyor. çeşit çeşit modeli de var. 120gb, 60 gb, slim gibi.

şimdi sorularım şunlar.

1- hard disk gerçekten önemli bir faktör müdür ps3 için? biraz da ps3 te ne işe yaradığını anlatırsanız çok sevinirim. mesela gidip bi oyun cd si alıp cihaza mı yüklüyoruz nedir yani mantığı? kaç gb hard disk almalıyım?

2- wireless özelliği olan ps3 ler varmış. o ne işe yarayacak? (internete girmeni sağlayacak diyenleri odunla döveceğim :)

3- ps3 slim sadece şekil midir?

4- her yerde farklı bir fiyat veriliyor, en uygun nerden alabilirim? ortalama bi fiyat verilse ne kadardır?

5- 1080p tv olayı nedir? tv nin high definition olması oyunun kalitesini etkiler tabii ki, ama bide bi tv örnek verseniz (mesela "samsung zart zurt modelinde süper verim alıyorum" gibi.)

sorularım biraz genel olabilir ama harbiden bu konsol işine daha önce girmedim bilmiyorum nasıldır nedir?

 
1) psn'den oyun demoları falan indirebiliyorsunuz, harddisk ne kadar büyük olursa o kadar çok demo indirebilir ve oynayabilirsiniz. yoksa silmeniz gerekir. hangisi ucuzsa onu alın derim ben. zaten sonradan laptop harddiskleri ile modifiye yapılabiliyo ama garanti dışında kalıyo cihaz.

2) yine demo indirmek içindir diye düşünüyorum.

3) slim sadece şekildir. ancak eski model 40 ve 60 gb'larda ps2 oyunları da oynanabiliyomuş, slimlerde ve 80gb fat'lerde oynanmıyo. bi de yeni fat ve slim'lerde çift lens diye bişey var ama çok ayrıntıya girmeden kısaca şu an piyasadaki fat ve slimler arasında tek fark şekil diyebiliriz.

4) 5m migrosta şu an kampanya var, 699 TL ps3 slim, socom oynu ve bluetooth kulaklığı. çoğu karta 12 ay vade farksız taksit de var, şu an bayağı avantajlı bir kampanya. bimekste'de 717 TL ama oyun falan gibi ekleri yok. Normal fiyat da 800 TL civarında.

5) 1080p dediğininiz şey de şu, HD özelliği olan bir TV'de blu-ray filmi yüksek çözünürlükle izleyebilirsiniz. bir de up-scaling denen bişey var, bu da 1080p olmayan çzöünürlükte görüntüyü, mesela bir dvd'yi ya da 480p olarak bilinen ve BRRip, DVDrip gibi sunulan filmleri interpolasyon yardımıyla 1080p'ymiş gibi yüksek çözünürlükte gösterme özelliği. 1080p kadar kaliteli olmaz tabi ki ama 480p ile arasında bir fark olacaktır.
  • jerith royal  (21.03.10 18:33:56) 
bu arada yazmayı unutmuşum. donanimhaber forumunda NTSC yani amerikadan gelen cihazların sıfırını 570'e satan biri var mesela. NTSC'nin tek dezavantajı PAL olan blu-ray'leri oynatamayacak olmanız. onun dışında tamamen aynı. bir de eski tip tv'lerde ufak bi fark oluyomuş ama HDMI kablo ile yeni nesil bir televizyona bağlayınca hiçbir fark yok.


  • jerith royal  (21.03.10 18:35:43) 
1- yo değildir, demo dedigin 4-5gb hd oldugu için. indirmeye vakit mi var.

2-hepsi wireles ozellikli. nete girip update ediyor fln browserı var nette dolanıyorsun vs vs

3- evet sadece şekil bi de ps2 compability ozellgiini kaldırmıslar. ps2 kolları memory stickleri oyunları desteklemıyor artık

4- electroworld den aldım ben 120g 2 oyun hediyeli 850

5- full hd goruntu standardı o 1080p. hd bi tv de oyun oynadıktan sonra oyun anlayısın kesinlikle değişecek. tv olarak 100hz ve uzeri, 80cm ekran ve uzeri, hdmi girişli, 3ms tepki süresi samsung, sony, lg oneririm.
  • bryan fury  (21.03.10 18:42:45 ~ 18:53:56) 
3- şekilden başka farkları da var, mesela slim kasa fat'e göre %34 daha az güç tüketiyor ve daha sessiz çalışıyor. ama derseniz ki bu çok önemli bir fark mı, bence çok önemli değil. yalnız şöyle bir durum var artık fat kasa bulabileceğiniz konusunda pek emin değilim, sıfır alacaksanız mecburen slim olacak zaten. ben slim'in yeni olduğu zamanlar aldım ve fat ile arasında çok kalmıştım, sonunda slimde karar kıldım. ek olarak bir şey daha söyleyeyim eğer gün gelir de satarsanız slim daha avantajlı olacaktır tabii ki.( kalın kasa ps2'mi satarken bunu çok daha iyi anladım :D )

5- ben de ps ile tv'yi birlikte almıştım ve tv işi gerçekten çok zor bir seçim. özellikler arttıkça kafa karışıklığı da artıyor. samsung 6 serisi oyunlarda kötü diye duyuyorum(lag olarak), ben lg sl8000 aldım ve şu ana kadar gayet memnunum.
  • guro1907  (21.03.10 18:44:03 ~ 18:45:32) 
cihaza yuklemıyorsun, update, guncelleme vs cıkarsa oyuna onu hdd ye yazıyor, save dosyalarını hdd de tutuyor.

hdd yi degiştireibliyorsun ayrıca, cok basit bi olayı var, fazladan hdd için gereksiz para odeme.

su an piyasada 120 g ve 250g modelleri var. 40-60-80 modeller kalktı.
  • bryan fury  (21.03.10 18:52:00) 
1. demo indirip indirmeyeceğinle alakalı bir şey. zaten kısa oldukları için oynayıp hemen silersin, o yüzden bir problem olmaz 40 gb olsa bile. ayrıca bildiğim kadarıyla garanti dışında kalmadan değiştirilebiliyor hard disk.
2. hepsinde var, anlamadım bu soruyu?
3. güç tüketimi falan filan var ama hiç bir farkı yok fat'le. açıkçası bence fat çok daha güzel duruyor, şimdi alcak olsam bulabilirsem yine fat alırdım. yanında taşımayacağın için ağırlık vs önemli değil.
4. internetten araştır ve özel günlerde (23 nisan var mesela yakında) bimeks teknosa gibi mağazalar çok deli indirimler yapabiliyor konsollar için.
5. çözünürlük tabi ki etkiler grafikleri. 82 ekran falan düşünüyorsan 720p de alabilirsin ama, 42 inçler de 1080p zorunluluk gibi...
  • poset  (21.03.10 20:39:51) 
2- tüm ps3ler wireless özellikli?
3- aynı zamanda slim'de linux kurabilme olayını kaldırdılar

  • yuto  (22.03.10 00:26:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.