[]

Yemek sepeti ileri tarihli sipariş

Kullandınız mı hiç, yorumunuz nedir? Şimdiden gidip yarın akşam 8 için sipariş verdim diyelim mesela. Restoran yarın bana siparişi aşağı yukarı 8 gibi mi yollayacak? Yoksa 8'de ilk defa yeni sipariş vermişim muamelesi yapıp, 8:40da falan mı getirecek siparişimi?




 
@motherlove valla hiç de anlamsız değil bence, bizim insanımızda plan, program vs olmayıp spontane yaşadığı için fazla kullanılmıyor olabilir ama gayet de iyi bir özellik gibi gözüküyor. En azından yumurta kapıya dayanmadan, kurt gibi acıkmadan sakin kafayla siparişini veriyorsun. Ben mesela açken sipariş verirken gereksiz yere fazladan yan ürünler, salatasaydı, ezmesiydi, tatlısıydı, sosuydu fazladan kaçırdığım çok oluyor


  • freedonia  (01.01.19 22:54:55) 
İftarda gelsin diyince iftarda geliyordu. İşleyişini çok bilmiyorum.


  • anon1m  (01.01.19 22:58:52) 
Motherlover'ın söylediği şey tamamen yanlış. Bir de hani çok biliyormuş gibi "sistem şöyle işliyor" diye başlayıp hiçbir bilgisi olmadığı konuda tamamen kafasından yürüttüğü tahminleri çok bildiği bir şeymiş gibi çok emin bir şekilde anlatmaya başlamış ya bitiyorum böyle insanlara.
Türk milleti olarak arkadaş ben bir şeyi de bilmiyorum diyemiyoruz ne yazık ki. Oysa bak alttaki "anan1m" nickli arkadaş ne de güzel "İşleyişini çok bilmiyorum" demiş geçmiş, bilmediği konu hakkında atıp tutup bunu bir de çok emin olduğu bir şeymiş gibi anlatmaya kalkmamış. Çok zor bir şey değilmiş demek ki.

Neyse sorunun cevabına gelirsek sistem asıl olarak şöyle işliyor: sen siparişi verdiğin anda restorana iletiliyor ancak "ileri tarihli sipariş" olduğu not edilerek restorana iletiliyor. Motherlover'ın salladığı gibi 8'i seçtiysen 8'de iletilmiyor. Siparişi verdiğin an iletiliyor ancak "Şu tarih ve saatte teslim edilmesi gerek" diye not edilerek iletiliyor. Restoran da o saatte teslim yapılması için ayarlıyor kendini. Yani hayır 8 için verdiğin sipariş 8:40'da falan değil 8 gibi gelir. Ancak dediğim gibi siparişi verdiğin anda iletildiği için çok sık olmasa da bu "ileri tarih" notuna dikkat etmeyerek anında siparişi getiren restoranlar da olabiliyor.
  • yokuş  (02.01.19 01:51:30 ~ 02:07:50) 
Birkaç kez ileri tarihli sipariş verdim. Hepsinin not bölümüne de ayrıca rica da bulunur gibi bu durumu yazdım, sorun olmadı.


  • baal  (02.01.19 10:06:45) 
Su ana kadar doğrular cevaplanmamış... Velev ki aksam 8:00 secilip sipariş verildi. Bu sipariş 8:00 - Ortalama Gönderim Suresi - Sipariş iletim suresi zamanında restorana iletilir. Bu sistemin otomatik işlediği durum.

Ornek: 8:00 pm - 45 dk - 5 dk = 7:10 pm

Ileri siparişler manual olarak kontrol edilir, içerisinde tukenebilecek urun varsa veya yüklü siparis ise daha once restorana iletilebilir.

(Az ihtimal otomatik durumda restoran ileri sipariş oldugunu farketmezse ve mesela 20 dakikada hazırlayıp gönderirse 7:30'da da gelebilir sipariş.)
  • narquis de sade  (02.01.19 14:08:46) 
Nasıl işlediğini bilmiyorum ama bence güzel bir uygulama. Fakat bazen 10-15 dk kadar erken getiriyorlar.


  • 038576  (02.01.19 20:22:01) 
@narquis de sade

benim ileri tarihli olarak akşam için verdiğim bir sipariş, siparişi verdikten yarım saat sonra sabah gelmişti. yemeksepeti de özür dileyip ileri tarihli siparişleri anında ilettiklerini ancak ileri tarihli olduğunu not ederek ilettiklerini, restoranın ise bu nota dikkat etmediği için hemen gönderdiğini söylemişti.
  • yokuş  (02.01.19 23:50:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.