[]

-kaynak- bu kadar sağlam mı gerçekten?

8x8 karavan için kamyonun şasisini uzatmak amacıyla önce kesip sonra 2 metre ilave parçayı kaynaklıyorlar.

kesim anından itibaren -1 dakkaya da kaynak başlıyor zaten-

youtu.be

2 çeliği kaynak yapınca bu kadar sağlam oluyor mu yahu? (hoş buna çelik destekler de vidalıyorlar galiba da)

 
49 dakikalık video. uygun bir yerini gösterin de bakalım..


  • i dont know i dont care  (01.01.19 19:59:21) 
@ i dont know i dont care

saniyeli link verdim, verdiğim anda tekerlekleri ayırıyorlar 5-10 saniye sonra şasiyi kesiyorlar, hemen sonra da kaynak başlıyor. verdiğim andan itibaren 1-2 dakika izleyeceksin o kadar. link de düzgün açılıyor..
  • makbur  (01.01.19 20:13:30) 
kaynak sağlamdır. ülkemizde eline kaynak alan herkes kaynakçı sanır kendisini ama bunların da sertifikaları, eğitimleri vardır.

mühendislikten başlar, sonra kaynak metodu, elektrik ark, gaz altı, argon gibi hangisinin kullanılacağı seçilir, sonra kaynak için kullanılanacak elekrot/tel seçimi yapılır. kaynak yapıldıktan sonra da çeşitli metodlarla(mesela kaynak test boyaları), ultrason veya rontgen çekilerek kontrol edilir.

yani kaynak konusunda sıkıntı yok, sağlam yapılmış bir kaynakta kırılma olmaz, genelde de kaynaktan değil onun ilerisinden ya da gerisinden kırılır.

mühendisliğine de kafa patlattıklarına göre sorun yok.
  • killerbee  (01.01.19 20:19:09 ~ 20:23:02) 
pardon :) seçtğiniz anın görüntüsü biraz ilgisiz olunca videoda başlarda olunca en başı gibi geldi.
video almanca. bir yerde argon falan diyor. argon kaynağı vs mi acaba?
bir kez rollercoaster üretimi yapan bir "atöllye" belgeseli izlemiştim. o kaynaklar için gerçekten çok uğraşıp özel bir eğitim beceri ile yapıyorlar. tabii ki donaanımları da farklı ve iyi. evet kaynak tutuyor.. rollercoasterlerda bile tuttuğuaa göre :)
  • i dont know i dont care  (01.01.19 20:22:18) 
çeşit çeşit kaynak var ama kaynak sağlamdır asla malzemenin kendisi kadar sağlam olamaz tabi.


  • basond  (01.01.19 20:23:04) 
kullandığı kaynak makinası gaz altı kaynak makinası.

argon gazı ile beraber kullanılır, argon gazı püskürtür kaynak yapılacak yeri argonla sarar, dolayısıyla ortamdaki oksijeni kaynak yapılan alandan uzaklaştırır. amacı budur. rüzgarlı yerlerde pek yapılması önerilmez.

zehirli değil boğucu bir gazdır, kaynakta çok kullanılır.

ayrıca tig kaynağında da büyük boru kaynakları gibi işlerde, kaynak yapılacak borunun iki ucu strafor ile tıkanır ve ortasından içeri argon gazı basılır.

böylece boru içinde de oksijen yerine argon olur, delme uzama yapmaz, temiz ve standartlara uygun bir kaynak olur.

ayrıca uçak kanatlarının yapıştırılarak tutturulduğuna şaşırmıyorsak kaynağa hiç şaşırmamamız lazım :)
  • killerbee  (01.01.19 20:24:02 ~ 20:27:54) 
Geçenlerde çok büyük bi iş makinesi üreticisinin Türkiye distribütörlüğünden servis müdürü müydü yoksa başka bi şey miydi tam hatırlayamadığım biriyle görüştüm. Kaynak teknolojisinin çok geliştiğini söyledi.

Yırtılan ana bom, arm bomu vs kaynakla tekrar tamir edilebiliyo. Ki bu makineler tonlarca yükün altında çalışan makineler. Düşün orijinal bomunu yırtmış adam o kadar ağır çalışıyo.

Bizim ülkede de çok sağlam kaynak yapan firmalar var.
  • Delay Fuze  (01.01.19 20:27:29) 
ülkemizde kaynak teknolojileri üzerine master programları bile mevcut. epey detaylı mevzu.

bir de yerli kaynak teknolojileri geliştiren şirket bile var: www.gedikkaynak.com.tr
  • fever  (01.01.19 21:16:12) 
cevaplar için çok teşekkür ederim güzel bir derleme oldu:)


  • makbur  (02.01.19 01:07:15) 
İyi yapılmış bir kaynak malzemenin kendisinden bile daha sağlam olur, malzemeyi keserken kaynağa denk geldiğinizde kesim zorlaşır.


  • John Bloor  (02.01.19 10:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.