[]

İmar affı ile ilgili nereden resmi bilgi alabilirim?

bimer mi cimer mi? istanbul'da oturuyorum. evimiz boğaziçi öngörünüm bölgesinde kimden detaylı bilgi alabilirim? ailede kimse bir şey bilmiyor. benim her şeyi öğrenip onlara anlatmam gerekiyor.

ben neleri öğrenmeliyim onu da tam bilmiyorum..

evimiz boğaziçi öngörünüm bölgesinde ( sariyer ) 5 katlı bahçeli bir bina. elimizde eve ait hiçbir belge yok. yapı kayıt belgesi dışında tapu gibi bir belgede almak istemiyoruz. sadece yapı kayıt belgesi alacağız. ben neleri sorayım şimdi yetkililere?

 
imarbarisi.csb.gov.tr önce bu adresten bakın inceleyin.
tam olarak ne yapmak istiyorsunuz onu bir netleştirin. Sonra ALO 182 den genel bilgi, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden de net bilgi alabilirsiniz.

Edit: Alo 181
  • gonulcelen87  (01.01.19 18:42:37 ~ 21:13:40) 
Tapunuz yok muhtelen hazine arazisinde eviniz var şanslı iseniz tapu tahsis belgeniz vardır, diyelim yapı kayıt belgesi aldınız neyinize yarayacak? Tek avantajı elektrik su doğalgaz aboneliği. Yok ben kat tapusu alacam diyorsanız önce evinizin olduğu araziyi hazineden günümüz rayicinden satın alıp sonra mimari proje cozdirip tapu dairesine müracaat ediceksiniz. En kötü daire başı 30-40 bin resmi harç. Haziden tapu almak ucu açık . Tüm apartmanı ikna etmek paha biçilmez :) üstüne kat tapusu alınca dertler yeni başlıyor evinizin olduğu alan imarsız ise yada imar planında kat yüksekliği mevcut bina ile aynı değilse ve uzerine Boğaziçi imar müdürlüğü ile uğraş dur. Sonra bankalar desin ki siz imar affı ile kat tapusu almışsınız kredi veremeyiz :( uğraşılan emek zaman ve sinir harbi sonrası elde olan ile kazanç miktarı birbirine denk mi olacak siz hesaplayın. Bilgi almak için çevre şehircilik bakanlığından bilgi alabilirsiniz. barbaros bulvarında Beşiktaş.


  • Fritz-X  (01.01.19 19:06:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.