[]

internet bitti mi?

Sosyal medyaya sıkışıp kaldı insanlar. Yeni site açılmıyor açılsa da tutmuyor. Misal sözlükte artık beni heyecanlandıran bişey yok. Twitter da öyle. Instagrama zaten girmiyorum. Mesela beb instagramın elestirili yorum yapılabilen halini isterdim. Blog tv falan vardı zevkliydi isim değişirip kapandı connected2.me vardi para uğruna hic etmisler. Siz internette nasıl vakit geçiriyorsunuz?




 
BuzzFeed, Collage Humor, YouTube takip ediyorum. Instagram'da sevdigin hashtag'leri takip edebilirsin. Sosyal medya benim icin bu.


  • Traveller  (01.01.19 15:28:43) 
Kısmen doğru tespitler. Niş alanları hedefleyen küçük sosyal mecralar öldü. Sosyomat vardı mesela. Hedef kitle olarak ekşi tadında ama sosyal bir mecraydı. Twitter yedi onu.

örneğin kısafilmciler benimsinemalarim.com'da takılırdı. Motosikletçiler motosiklet.net'te . Müzik gruplarının kendine ait çok aktif forumları vardı. Şimdi tüm community'ler facebook'un grupları altında sıkıştı. Böyle olunca o aidiyet kalmadı. Facebook'u reddedince her şeyi reddetmiş olduk.

şu an sanırım en çok zamanı youtube'da geçiriyorum. ilgi alanlarına göre güzel kanallar var ancak orda da süreklilik ve kollektif içerik yok.
  • koca dost dev  (01.01.19 15:38:50) 
youtube, quora, reddit, eksi siteleri, pocket, castbox seklinde ilerliyor benim icin. ozellikle yotube kolay kolay bitmez benim icin, cunku turkce icerik takip ettigim cok az, arada birisinin telefonundan bilgisayarindan falan acilis sayfasina baktigimda ulkem adina yeminlen utaniyorum, ya taklit ya abuk subuk icerikler. ne ogretici ne eglendirici degil, bu yuzden youtube 'un turkiye'deki bilinirligi cok kotudur diye tahmin ediyorum.
bir de ai icerikler var bana ozel yaratilan, google in benim tikladiklarima gore duzenli olarak evrilen onerileri genelde basarili oluyor bu sayede farkli websiteleri de ogreniyorum.
bir de burada sosyal medya diyeceginize internet demissiniz, bu yanlis olmus, verdiginiz butun ornekler sosyal medya ornekleri...
  • mavicorap  (01.01.19 16:03:48) 
Youtubea en fazla 1 saat bakabilirsin etkileşim yok ki. Eskiden sözlükten bile can dostu bulunabiliyordu. Şimdi internet koca bir köy oldu sanki her çeşit insan var dolayısıyla herkes yüzeysel takılıyor. Etkileşimden anlanilan beğeni sayısı oldu. Böyle olmayan herkesin doğal davrandığı bir site kalmadi sanki


  • her gece aç  (01.01.19 17:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.