[]

Poşet paralı olunca kasiyerler için iyi mi oldu kötü mü

Aşağıdaki “poşetin paralı olması hakkında ne düşünüyorsunu?” Sorusundan farklı bir soru bu.

Poşetler paralı olunca kasiyerler için daha iyi olmadı mı? Ya da herkese tek tek sormak zorunda oldukları için daha mı kötü oldu? Ya da ilk günlerde tartışma çıkar da sonraları yerine oturunca kasiyerler rahatlar mı?

İşin kasiyer yönünü merak ettim.

 
kasiyerleri çarmıha gererler çarmıha, çomarlarla uğraşmak çok zor :(


  • çok hızlı 2 ile çarpabiliyorum  (01.01.19 14:30:45) 
ilk basta tartisma cikar, cikmazsa burasi turkiye degil ben isinlandim baska memlekete... kasiyerler acisindan cok degistigini zannetmiyorum, onlar hep mutsuz ne yazik ki, kariyer degil is oldugu icin cok buyuk degisiklikler, tatminler beklememek lazim.


  • mavicorap  (01.01.19 14:31:46) 
Kosa dönemde kötü, uzun dönemde iyi oldu. İnsanlar bu uygulamaya alışınca poşet kavgaları bitmiş olacak.


  • Delay Fuze  (01.01.19 14:32:53) 
Az önce migrostan bir şeyler aldım poşet istiyor musunuz dedi kız evet dedim canı sıkıldı onu da mı geçeceğim şimdi gibi bir ifadeyle geçti verdi poşeti.
Şu sıralarda “yapacak bir iş daha çıktı” diye bakıyorlar sanırım ya da bu kız öyleydi bilmiyorum.
Ama yukarıdakilerin dediği gibi o fazladan poşet almak isteyenlerle yaşanan münakaşalar biteceği için biraz rahat ederler.
  • mutekebbir  (01.01.19 14:45:10) 
Poşetin paralı olduğu ülkelerde marketlerde poşet sorulmaz. Kasanın sağında solunda kutuda istifli bulunur poşetler, çeker koyarsın o kayan kısma, onu da zaten tek tuşla dıt diye geçerler.

Altyapısını böyle yapmazlarsa zor.
  • bos gezenin bos ustasi  (01.01.19 14:47:14) 
Bim'de büyük tartışmalar yaşanır bence. İhale bim personeline kalır . Milletin çoğunun haberi bile olduğunu düşünmüyorum bu olaydan.


  • ketcapli dondurma  (01.01.19 14:50:43) 
kaç poşet lazım olacağini nasil anlayacağız? 4 poşet istesem ve yetmezse ne olacak? 1 poşet için kasiyer tekrar mo açıcak hesabı?


  • Jeckson  (01.01.19 14:52:49) 
Avrupa'da Amerika'da da kac poset istiyorsun diye soruyorlar.

Bir de kanun olmasina ragmen uygulamaktan vezgecebilirler. Ornegin sigara yasaklarinin uygulanmasini cok istiyorum ama yagmurlu bir gunde otobus duraginda illa ki 3 - 5 kisi duragin icinde sigara iciyor. Poset icin de aynisi olabilir.
  • Traveller  (01.01.19 15:20:45) 
çomarlar ortalığı birbirine katacak +1


  • cedex  (01.01.19 15:20:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.