[]

Suriyelilerin Taksim meydaninda bayrak acip sloganlarina ne diyorsunuz y

Twitter ve eksi sözlükte yeni yılın ilk gününde konusalan gündem bu olmuş düşünün biz Taksim ve çevresine güvenlik nedeniyle gidemezken hemen hemen gördüğüm herkes evinde ailesiyle yılbaşına girerken Suriyeliler sanki ülke onların gibi bayrak acip slogan atamalarına ne tepki veriyorsunuz?




 
Bunlar daha iyi günleriniz bana göre. Artık önüne geçilemez bu suriyelilerin.


  • Boris  (01.01.19 13:19:00) 
Kim ne diyebilir bu saatten sonra, elin arabı bizim ülkemizde bizim paramızla/vergimizle gününü gün ediyor. Bizse çalışıp edip bunların masrafını ödüyoruz. Ki bunlar daha iyi günlerimiz, 10 sene sonra iş işten çoktan geçmiş olacak.


  • koskoca kirpi  (01.01.19 13:21:15) 
Bir tepki veremiyorum. Adamları ülkelerine yollayacak formül ya da yetki bende değil. Şu tarz şeyleri izledikten sonra ilkelleşip ırkçı bir insan oluyorum sadece başka da bir şey yok.


  • ruhen hastayim ben  (01.01.19 13:24:25 ~ 13:24:41) 
malumun ilanı.


  • asilsiz suclama  (01.01.19 13:26:10) 
mesela fransadaki türkler böyle bir şey yapsa da fransızlar böyle tepki verse ne hissederdiniz? suriyelilerden hoşnut değilim evet ama bu kadar faşist olmamak lazım.


  • prasinos  (01.01.19 13:29:14) 
Sanki ulke onlarin gibi.mi?
Ulke onlarin zaten.

  • acemi  (01.01.19 13:32:48) 
ben bu ulkde egitimlisinden cahiline kadar bu kadar irkcilik oldugunu gordugum icin turk milleti adina utandim.


  • gezegen olan pluton  (01.01.19 13:33:23) 
ikiyüzlülük korkaklık, insanların ülkelerini bırakıp kaçmalarına sebep olanlara ses çıkarmaya korkanlar gücü yettiğine milliyetçilik soslu laf söylüyor

suriyeliler taksime eğlenmek için çıkarken de risk almışlar, bir çok güvenlik sorunu da yaşanabilirdi, bu riski alıp sen de çıksaydın madem

biz neden taksimde ya da başka yerde rahatça güvenli bir biçimde eğlenemiyoruz da evde tıkılı kalıyoruz sorusunun muhatabı suriyeliler değil, herkes kim olduğunu biliyor da sesini çıkarmıyor
  • freebird5406_2  (01.01.19 13:36:37 ~ 13:40:46) 
Enteresan geliyor. Çünkü ideolojik olarak bunların bizdeki muadilleri yılbaşı kutlamanın günah olduğunu savunan İslamcı kesim, lakin bunlar kendileri o "gavur adetini" kutluyorlar.


  • d max  (01.01.19 13:52:07) 
Bir kürt olarak oh be! diyorum. Suriyeliler sayesinde ırkçılık yön değiştirdi azıcık da olsa nefes alıyoruz valla. Ne kadar acı değil mi ?


  • olaylar olaylar  (01.01.19 14:41:04) 
  • but that was just a dream  (01.01.19 15:47:53) 
Savaşmayı reddetme hakkı olamaz mı insanın ? Birileri savaş çıkarmış, sen piyon gibi onların peşinden gitmek zorunda mısın ? Beyin fırtınası yapalım diye soruyorum.


  • alicandan  (01.01.19 17:08:57) 
gezegen olan pluton ve freebird5406_2 +1

Aylık 5.000 TL maaş alan birinin ödediği yıllık gelir vergisi: 14.800 TL + 5.200 TL. Buna KDV'sinden tutun iletişim bilmem ne vergisine kadar "seve seve" alınan bir sürü vergiyi de ekleyince, devletin vatandaştan aldığı verginin boyutu muazzam.

Devlet bu parayla çok rahat hem geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşına sosyal yardımlar aracılığıyla destek olabilir, hem Suriyelileri topluma entegre etmek için yatırım yapabilir (ki AB'den sırf bunun için alınan yardımları saymıyorum bile), hem de gelir adaletsizliğini azaltmak ve işsizliği önlemek için daha uzun vadeli programlar uygulayabilir.

Türk insanı her zamanki gibi bunun hesabını devletten sormak yerine kolayı seçip bütün hıncını Suriyelilerden çıkarıyor. 1-2 yıl içinde Suriyelileri hedef alan bir diğer İstanbul pogromu yaşanırsa şaşırmam. 50-60 sene sonra her sene 6-7 Eylül'de yapıldığı gibi "ya aslında çok iyi insanlardı ama işte dış güçlerin oyununa geldik yoksa bizim kültürümüzde böyle şeyler yoktur" denir geçilir.
  • bruce mclaren  (01.01.19 17:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.