[]

Poşetin 25 kuruş olması

Destekliyor musunuz, neden?

-bence olsun. Belki millet her ürün için bir poşet alma hastalığından vazgeçer. Her konuda avrupai olanlar avrupa’nın bu özelliğini neden almak istemiyor?


 
Poşet köylülerini hiç sevmiyorum. Poşet diye kıçlarını yırtıyolar kasada. İyi oldu


  • Delay Fuze  (01.01.19 12:55:05) 
25 kuruş fazla hem de çok fazla. Bir kilo poşet 6 lira posetcide,en az 100 poşet falan yapar o da yani market kicimiza kazığı atıyor 24 poşet alıyorsun 100 poşet parası veriyorsun . Üstelik amacımız poşet satın almak da değil yan kazik.


  • scorpion37  (01.01.19 13:00:48) 
Meselenin çevreyi korumakla alakası olmadığı için insanlar tepki gösteriyor. Poşet 25 kuruş ama 15 kuruşunu devlete veriyoruz. Neden?
Sağlıksız poşetleri parayla satmak yerine, doğada çözülebilen poşetler üretilse mesela. Daha sağlıklı bir çözüm olmaz mı? Ya da file vs. Kullanımını artırmaya çalışsalar.
15 kuruş deyip geçmeyin devlet vatandaşını silkeleyecek bir yer daha buldu. Insanlar buna tepkili biraz.
  • maskeli balonun maskesizi  (01.01.19 13:03:24 ~ 13:04:07) 
poşet kalitesi artacaksa desteklerim, bu haliyle desteklemiyorum. her zaman 1 poşet fazla isterim kasadan, çünkü eve gidene kadar yırtılıyor poşetler, çift kat yapıyorum mecburen.


  • Levian  (01.01.19 13:04:13) 
fikir guzel, pratik kotu.

ben zaten genelde kendi cantamla vs giderim ama 25 kurus cok fazla. 10 kurus falan olmasi gerekiyordu bence.
  • orange coffee  (01.01.19 13:06:36) 
Amaç eğer çevreyse tamamen plastik posetleri yasaklayip kumaş kese kağıdı yada fileye gecilsin


  • tolgame  (01.01.19 13:14:09) 
Destekliyorum, 25 kuruş az bile bence, insanlar nedense poşet almak zorundaymış gibi yorum yapıyor komik duruma düşüyorlar.
Bakın çok basit; poşet almazsanız kimseye para gitmez, mükemmel bir şekilde çözüldü sorun. yaklaşık 7 senedir beklediğim bir gelişmeydi, lise yıllarımda farkına vardığım bir sorundu, annemi fazla poşet almaktan vazgeçirebilmiştim o yıllarda artık herkes mecburen vazgeçecek :D
Uzun yıllardır elimde taşıyabileceğim şeyler için poşet almazdım ben, çok mutluyum.

Ne demiştik almazsak kimseye para gitmez, parayı almaya kalktıklarında da her türlü alıyorlar zaten. Şu ülkede devlete verdiğim vergiler için çok acıyan birisiyimdir, sigara içen arkadaşlarıma bile verdiğiniz vergiye acıyorum ben diye dalga geçiyorum, yani devletin soygun yaptığı yerde başka bir opsiyon varsa onu uygulayın derim.
  • atom karincanin torunu  (01.01.19 13:21:14) 
25 az, 1 tl falan olmali.

Dogada eriyen poset diye bisey yok, parcalanip dogaya karisiyor. Sonra baligin icine girip oradan da tekrar sana giriyor.

Avrupa bunu yasakladiysa bir bildigi vardir. Yalniz bu kadar yayginlasmadan yapilmasi lazimdi.
Carrefour ilk acildiginda paraliydi(saglam buyuk poseti vardi) hem de asiri yuksek bir fiyati vardi, bi kere kazigi yiyince evden goturuyordun. Sonra o da bize uydu beles verdi.
  • acemi  (01.01.19 13:23:32) 
Keşke 5 lira olsa


  • megalomaniac  (01.01.19 13:25:43) 
kesinlikle evet, karsi cikanlar neden karsi cikiyor anlamiyorum, 25 kurus da gayet ideal, zaten amac poset satmak degil, insanlari az poset kullanmaya mecbur birakmak.


  • gezegen olan pluton  (01.01.19 13:26:53) 
olay güzel. ama 25 kuruşa da doğru düzgün kalın poşet vermeliler ki fazladan bir kaç bir şeyi tek poşette taşınabilsin az poşet kullanılsın. aynı dandik ötesi poşetleri verip, fazladan para almak da fırsatçılık çünkü.


  • c1b2k3  (01.01.19 13:42:43) 
Tamamen yasaklanmalı ve sorun kökten çözülmeliydi, insanlar cebinde veya çantasında file taşıyabilir ve market içi malzemeler de eskisi gibi kese kağıdına koyulabilir.

25 kuruş çok az, parasını verir yine alır bizim milletimiz. İlk poşet 25 sonrakiler 1 lira olabilirdi.

Poşet kullanımını azaltacağı muhakkak, kampa ve pikniğe gittiğimde ormanda daha az poşet görmeyi ümit ediyorum
  • John Bloor  (01.01.19 13:43:09) 
Kesinlikle evet+1 hatta pet şişe yerine cam şişede su satilsin sadece.
Zero-waste şehir hayatı için zor ama en azından kullanimin sınırlandırılması mümkün. Ne demis ekolojik kaygıları olan atalarımız? Reduce-Reuse-Recycle

  • beetlejuice  (01.01.19 13:43:54) 
Her konuda Avrupai olanlar, Avrupanın bu özelliğini neden almak istemiyor diye sormuşsunuz.

Peki bende size bir kaç soru sorayım, izninizle.

Bizim gibi ortadoğu çukurundan sıyrılamamış, medeniyet anlamında gelişmek için gelişen bir ülke de adama sormazlar mı, senin hangi yönün Avrupa ile aynı seviyede de poşet konusunda onlarla aynı şeyi uygulamaya çalışıyorsun diye? Asgari ücret mi eşit? Halkın refah seviyesi mi eşit? Bilime, teknolojiye, temel malzemelere, hobilere, kültüre, sanata aynı oranda erişebiliyor musun da kendini poşet konusunda Avrupa ile kıyaslayabiliyorsun?

Madem poşet konusuyla Avrupa'ya bir adım yaklaştık. Bende halk olarak derim ki, bir Alman işçisinin yaşadığı refah seviyesinde yaşamak istiyorum. Haftasonları uğraşabileceğim hobilerim olsun istiyorum, e tabii bunun içinde temel yaşam maddelerini aldıktan sonra maaşımdan biraz yüksek miktarda para kalmalı. Ya hadi hobi olaylarını geçtim, ulan bir alman yahut herhangi bir Avrupa ülkesi vatandaşı 40-45 ayda ortalama bir araba (ki oranın ortalama arabası bizim ülke de lüks) sahibi olabiliyorken, ben burada en aşağı 140-150 ay çalışıyorum.

Madem Avrupa ile boy ölçülecek, devletin kendine yarar sağladığı konularda değil, halkın yararına olan konularda düzenlemeler sağlanmalı.

Çevreci duyarcılara da bir şeyler yazmak istiyorum. Devletimiz çevreyi, ekolojik dengeyi düşünseydi, poşetleri kökten yasaklayıp, fileli modellere geçiş için kararname çıkarır, güneş panellerinden üretilen elektrik için mecburi ve külfetli lisans saçmalığı yönetmeliği çıkarmazdı.
  • ulukayin  (01.01.19 13:53:04) 
Yıllardır Avrupa'da olan bizde neden yok dediğim uygulama. Çevre için bunun gerçekten yapılması lazım, bizim insanımız maalesef 3 5 tane poşet alıyor 2 küçük parça için. 25 kuruş da çok değil gayet normal bir fiyat. Zaten amaç poşet kullanımının azaltılmasını teşvik etmek, pahalı olsun ki sen almayasın. 5 10 kuruş olsa kimse umarsamaz.
Burada devlete gidecek paradan ben de hoşnutsuzum, keşke bilsek ki o para gerçekten çevre için harcanacak saçma sapan israf edilmeyecek ya da çıkarlar için kullanılmayacak...

Bir Avrupa ülkesinde yaşıyorum ve genelde sırt çantamla gidiyorum alılverişe ve bir büyük torbam var aylar önce satın aldığım. Bunlar büyük alışveriş için, torba da sağlam, yırtılma diye bir şey yok. Önceden de yanımda bir küçük bez torba taşırdım olur da ufak tefek şeyler için markete gidersem diye. 2 süt bi paket ekmek vs sığacak bir şey.
3.5 yıldır buradayım ve en fazla 20 defa falan poşet almışımdır marketten onlar da hazırlıksız gittiysem vs. Oysa İstanbul'a tatile gittiğimde çok market alışverişi yapmamam ve ara sıra bişeyler almama rağmen iki haftada 10 poşet falan kullanıyorumdur.

Kısaca; uygulama güzel, fiyat iyi, devlete güven yok
  • senolll  (01.01.19 13:53:38) 
Ya şurda devlete para veriyoruz diyenler vermek zorunda mı? Kafana silah mı dayıyolar kardeşim poşet al diye. Şaka mısınız nesiniz. Adam poşet alma, daha az poşet al, poşet arzı azalsın diye uğraşıyo. Bundan devletin kar etmesi de benim gücüme gitmiyo. Bu çomarlara böyle böyle öğretecekler insanlığı. Hükümet burada risk bile alıyo bence.

Akp’nin en sevdiğim iki icraatından biridir bu. Sigara yasakları ve zamları ile poşetin paralı olması.
  • Delay Fuze  (01.01.19 14:02:26) 
Ne kadar komik duruma düşüyor arkadaşlar yahu, utanmadan hesap kitap yapıp pahalıya satılıyor demişsiniz :))

Maksat caydırıcılık arkadaşlar farkında değil misiniz hala? 25 kuruşun 15i devlete fslanı filanı uğraşmayın, gidin bimden veya başka bir yerden ömürlük alışveriş poşeti satın alın 4 küsür liraya birkaç tane. Sonra onları kullanın bütün alışverişinizde.

Yahu paralı olmasaydı bile bizim vatandaş olarak az kullanmamız lazımdı poşeti.
  • Fusha  (01.01.19 14:13:02) 
@delay hocam kimse biz torba torba poşet alıp doğaya salacaz, çevrenin anasını ağlatacağız, gelecek nesiller için bok gibi bir dünya bırakacağız demiyor ki; 25 kuruşa satılacak olan poşette neden devlete 15 kuruş veriyoruz diye sorguluyoruz. Yoksa poşetin parayla satılması değil meselemiz.
Adamlar poşet başına aldıkları 15 kuruşla kendi ceplerini dolduracak siz diyorsunuz ki kafana silah mı dayıyorlar poşet alma diyorsunuz. Hadi ben almayı düşünmüyorum almadım. 80 milyonluk bir ülke. Hiç poşet satılmayacak mı?
Mesele poşetin parayla satılması değil. Bana sorarsan satılmasın tamamen yasaklansın.
  • maskeli balonun maskesizi  (01.01.19 14:15:37) 
İyi oldu, çok da güzel oldu. İyi ki 5 kuruş, 10 kuruş gibi sembolik bir ücret değil. 25 kuruş en azından caydırabilir insanları fazla poşet alma konusunda. Hatta 50 kuruş olsa bile yeridir.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (01.01.19 14:37:58) 
maskeli balonun maskesizi Bro o zaman devlete vermediğin para için mi burda tartışıyoruz?

Bana diyolar ki “poşet 25 kuruş, 15’ini devlete vericez, alıp almamak sana kalmış”

Ben de 15 kuruşum devlete gitmesin istiyosam almam. Çok takmıyosam alırım. Çevreciysem zaten poşet bedava olduğunda da almazdım. Yani ortada beni ilgilendiren bi şey yok.

Eskisinden daha iyi bi şey var ama. Poşeti tümden nasıl kaldıracaksın? Parayla sattığında bile çomarovskiler tantana yapıyo o kadar alışveriş yapıyoruz, poşet bile parayla diye.

Adamlar kendi cebini doldurmak için poşetten gelecek paraya mı kaldı? Bi gss daha çıkartır, trafik cezalarını arttırır, kdv’yi yükseltir, niye doğrudan elini cebine sokup riske girsin ki? Kdv’yi %20 yapsa kimsenin ruhu bile duymaz. Daha çok para kazanırlar.

Ben burada amacın “la naapsak da vatandaştan daha çok para alsak” olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa da buna katılmak veya katılmamak da senin elinde. Çok basit. Poşet alma. Paran adamların cebine gitmesin madem öyle.
  • Delay Fuze  (01.01.19 14:41:32) 
@delay bence burdan gelecek 15 kuruşun bile hesabını yapıyorlardır. Dediğim gibi benim derdim poşetin parayla satılması değil. Bunun devletin attığı çevreci bir adım olarak görülmesi. Ben diyorum ki çevre, doğa vs. Adamların umurunda değil. Gelecek 15 kuruşun hesabını yapıyorlar.
Ve evet yılın ilk günü benim, senin devlete vermeyeceğimiz paranın tartışmasını yapmayalım. Mutlu yıllar dilerim :-)

  • maskeli balonun maskesizi  (01.01.19 15:00:11) 
İlla ki yapıyolardır, orası ayrı ama burada iyi olanı da görmek gerek. Bence sigaradan alınan vergiden hiçbir farkı yok. İkisine de sonuna kadar köstürebilirler. Hatta poşet 1 lira olsun, 90 kuruşu devlete gitsin. Sigara içiyorum bu arada günde 3 tane de olsa.

Zihniyet olarak evet öyleler. Çevreyi çok taktıklarını ben de düşünmüyorum ama bu uygulama sonuç olarak çevreye daha az zarar verecek. “Finito giocare resultante importante” demiş ünlü bir Türk düşünür :)))

Mutlu yıllar. :)
  • Delay Fuze  (01.01.19 15:17:22) 
@maskeli insan, belli ki siz tatli bir insansiniz, hala iyiniyetle sorunu anlatmaya calisiyorsunuz ama karsi tarafi dinleyip yeni bir sey ogrenmek yerine sadece kendi hakliligini ispat etmek icin iletisim kuran insanlarla bunu yapmak zor.

yine de ne konustugunu bilmeden aklibasinda insanlara comar diyip aslinda kendisi hakiki comar olanlar icin avrupa, amerika veya avustralya bu isler boyle yurumuyor diyerekten baslayayim.

bir kere burada birisi zaten yazmis, cevre konusunda herkesin bildigin o yesil ucgenin manasina, orada 3lu bir motto vardir. reduce, reuse, recycle. yani azalt, tekrar kullan ve donusturerek kullan. simdi turkiye'de zaten cogunlukla plastik posetler bu amacla kullaniliyor. neden? cunku turk halki zaten marketten aldigi posetleri tekrar kullaniyor, cogunlukla da cop poseti olarak. hepimiz gormusuzdur, cop bidonlari genelde beyaz market posetleri ile tika basa doludur, bunlarin cok azi gercek cop torbasidir. peki aynisini neden elin avrupalisi amerikalisi yapmiyor? cunku onlar icin market poseti eve geldikten sonra cok bir ise yaramiyor, onlar da coplerin nasil atildigina dair duzenlemeler var. kafana gore istedigin posete evin butun copunu karisik bir halde doldurup atamiyorsun. turkiye'de kac evde copler geri donusume tabi oluyor veya buradaki super! cevrecilerden kaci evinde coplerini ayiriyor, farkli cop konteynerilerine atiyor ve buna uygun cop torbasi kullaniyor? bilip bilmeden cevrenize cemkirmeden once yarim bilgili doktorun candan, yarim bilgili imamin imandan ettigini unutmayin, biraz ogrenmek amacli okuyun, birileri hirsiz ugursuz bir hukumeti elestiriyorsa bilin ki bir sebebi vardir, okuyup ogrenmeye calisin.

buradaki amac bellidir, ayni yetmez ama evet kampanyasindaki gibi yarim akilli bir iki entelin gonlunu celmek, bu hamlenin hicbir cevreci amaci yoktur. cevreci amaci olan hukumet elektrikli arabalarin vergisini dusuk tutar, gunes enerjisi kulanimini kolaylastirir, tutup da nukleer santral kurmaz.

bir de cevre konusunda duyarli olanlari, kendi tuketimlerini sorgulamaya cagiriyorum, yapabileceginiz en akillica hamleyi soyluyorum, ideal olarak vegan, olmadi bari vejetaryen olun. araba yerine bisiklete binin, toplutasim kullanin. birisinin parmak sallayarak sizi caydirmasina gerek kalmadan yaninizda bez poset veya katlanan poset tasiyin. akli basinda olan insanlar bunu zaten yapiyor.
  • mavicorap  (01.01.19 15:24:43) 
Şaka gibi insanlar var burada hahahahahahah

Benimle aynı şeyi söylüyo ama bana tepki veriyo :))))))))

Hayır, öğren, bilgilen deyip de yazıda bi şey yazmamak, oradan buradan örnek vermek de ayrı bi olay. Hem anlamamış, hem yanlışlayan bi şey söylememiş, hem de karşısındakini suçlamış.

Hahahahah bu kafayla zor ya. Ülkede nükleer enerjiyi de bunun gibi zekalar eleştirdiği için kulak asılmıyo olabilir. Ben olsam ben de sallamam. Doğru söylese bile bozuk saat muamelesi yaparım.
  • Delay Fuze  (01.01.19 16:28:03) 
@mavicorap, işler böyle yürümüyor dediğiniz ülkelerde nükleer santral yok mu?


  • Fusha  (01.01.19 16:29:16) 
Akp'nin yeni keriz silkeleme uygulaması. Çevrecilik ayağına kendilerine yeni gelir kapısı yaratıyorlar. Pek bir yararı olamayan popülist bir yaklaşım. Bu yüzden desteklemiyorum.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (01.01.19 16:29:55) 
@fusha nukleer enerji dunyanin her yerinde tartismali bir karar, ayrica su anda yeniler pek insaa edilmiyor, zaten biliyorsunuz bir kere acildi mi nukleer santrali kapatmak diye birsey yok, sadece kullanmama secenegi var, yoksa nukller atik gomulu olarak hep orada yuzyillar boyu kaliyor, olabilecek herhangi bir dogal felaket, savas vs de bu aciga ciktigi anda butun bu tartismalar anlamsiz oluyor. yani eninde sonunda ortada bir musibet var, fakat buna nasil yaklasilacagi konusunda farkli ekollerin farkli gorusleri var, mesela tabiiki akepeliler bu fikri destekliyor.

bence bizim icin en kritik farki su, felaket olana kadar hersey cok guzel fakat sonra o santralin bulundugu ulkenin ne kadar guvenlik uygulamalarini takip ettigi acayip onem kazaniyor, daha fazla birsey soylememe gerek var mi turkiye acisindan? bizim milletimizde bu cahillik bu inat oldugu surece ben hicbir turke nukleer santral konusunda guvenmiyorum, kendimi ve sevdiklerimi emanet etmek istemiyorum, hele ulkemin ve dogal kaynaklarimi hic hic emanet etmek istemiyorum.

bu konuda farkli bilgileriniz varsa benimle paylasin, benim okuduklarim ogrendiklerim bu isi bilenlerden dinlediklerim sonucu ben bu sonuca ulastim.
  • mavicorap  (01.01.19 20:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.