[]

Premier League'in christması, yılbaşını sallamaması

Yanlış olmasın 25i christmas ve 31inde maç yok bildiğimiz üzere. Ama bu günlerin önce ve sonrasına hep maç koydu adamlar. Tüm Avrupa (İtalya'da bunlar gibi sanırsam) tatilde, bunlar bir de üstüne hafta içine de maç koyup, hızlandırılmış programa geçtiler bildiğin. Bzimkiler Avrupa'da senede topu topu 5-6 maç yapıyor, bir sene ağlıyor, hafta içi maç vardı yorgunduk bilmemne. Ligleri desen yabancı dolu, bunların yabancıları christmas diye su koymuyor mu? Ya da ne bileyim kulupler birliği, futbolcular birliği la bi durun bi nefes alalım iki dakka demiyor mu? Ulan ben seyirci olarak takip edemiyorum, en son Mourinho kovuldu orda kaldıydım, sonrasında United 3lü seri yaptı diyorlar




 
elbette şikayet ediyorlar ama bu yıllardır olan bir gelenek. böyle sıkışık bir fikstür olacağı bilindiği için başta ona göre hazırlanıyorlar. bir de bu periyotta çok maç oynandığı için fikstürleri ona göre hazırlıyorlar ki millet uzak deplasmanlara gitmesin. onun dışında zaten onlar yoğun fikstüre alışık. premier ligin bir alt seviyesi olan championship'te mesela 24 takım var. bu da sezon başı 46 lig maçı demek. üzerine fa cup ve lig kupasını eklersen çok rahat 50-55 maç bandına ulaşırsın. demek ki oyuncular hali hazırda eskiden beri tempoda oynayıp kendilerini geliştirdikleri için sıkıntı olmuyor. hatta bu yıl saçma diye winter breaki kaldırdılar. ligler artık tatile girmiyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (31.12.18 00:53:57 ~ 00:56:31) 
Diğer günleri bilmiyorum ama 26'sı Boxing Day diye geçer ingilterede. Alışveriş be spor günüdür. 26'sında premier lig dahil tüm büyük sporların ligleri full bir program oynarlar. Diğer günlerde de maçların olmasında bunun bir etkisi olabilir.


  • Haldamir  (31.12.18 00:55:04) 
İngiliz futbolseverler özellikle bu dönemi bekliyorlar. Ohh tatilde bol bol maç izleyeceğiz diye. Bir kültüre dönüşmüş durumda. Bir de tabii İngiliz liglerinde Kıta Avrupası liglerine göre daha fazla takım olduğu için ligi Avrupa ile aynı tarihlerde sonlandırmak için biraz sıkışık bir takvim uygulamak zorundalar.


  • amortisman  (31.12.18 02:32:46) 
bu isin bir sov oldugunu, salt rekabet icin yapilmadigini, insanlarin keyifle izleyebilecegi bir kultur olusunu iyi idrak etmis bir organizasyon. nba de benzer sekilde. haftada yuz binler kazanan sporcular da bu durumun isleri geregi oldugunu anlamis, sindirmis. profesyonellik guzel olay.


  • iyi dedi  (31.12.18 10:59:50) 
o kadar yüksek ücretler ödüyorlar ki kimse ağlamıyor. genelde ağlayan teknik direktörler. alexis sanchez haftalık 500 bin sterlin kazanıyor, şikayet etmr şansı var mı? ayrıca ingilizlerin tek sosyal aktivitesi futbol, bu yüzden seyirci mutlu. son olarak tv gelirleri o kadar yüksek ki çok ağlayan sızlayan olmuyor bu sebepten.


  • mikahakkinen  (31.12.18 11:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.