[]

Bu tipler gerçekten komik değil mi?

Amacım kimseyi aşağılamak değil, bunu belirteyim öncelikle.
Hiçbir vasfı olmayan, bir konuda kendini geliştirmemiş, her fırsatta içinde bulunduğu ortamın kalitesizliğinden dem vuran kişi kalkıp "Bu ülkeden defolup daha iyi ülkeye gitcem abiiii" diyor ve bunu gerçekleştirmenin yollarını arıyor. Muhtemelen gideceği yere de herhangi bir anlamda katma değer namına bir şey kat(a)mayacak bu tür kişilerin bu davranışları komik değil mi?

Peşin not: Ülkenin içinde bulunduğu berbat durumun elbette farkındayım.

 
yasam alani secmek bir insan hakki olsa gerek, demek istediginizi anliyorum, belki surekli bu tip kisilerle karsilasmak sinir bozucu geliyordur size ama bence doganin kanunu bu, insanlar daha iyi yasama seceneklerine cesitli sekillerde yonelirler...


  • hewit  (30.12.18 23:16:01) 
Aşağı yukarı bahsettiğiniz durumdayım. Bugün ölsem ya da istifa etsem çok rahat yerime yeni biri alınır. Vazgeçilmez veya benzersiz değilim. Yalnızca kazandığım para için çalışıyorum, bir değer üretmek, bilim yapmak gibi bir amacım yok. Üstelik işim bir meslek erbaplığı değil, gayet sıradan bir iş.

Bu ön bilgilersen sonra şunu söyleyim: evet kendime iyi bir üniversite eğitimi ya da bir meslek katmadım. Ancak yine de hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum. Insanların birbirine saygı gösterdiği bir ülkede yaşamak istiyorum. Inancından ırkından dolayı kimse yargılanmasın istiyorum. Buna hakkım var mı yok mu bilmiyorum, neyi hak ettiğime nasıl karar verilir onun hakkında da bir bilgim yok. Ama komik olduğumu düşünmüyorum. Dilerseniz dilediğiniz gibi gülebilirsiniz elbette :p
  • farabi  (30.12.18 23:30:01) 
@pervasız: aynen, durum bununla da ilintili aslında. Daha üniversite bitirmemiş, alttan epey dersi var, İngilizce yok, bir alanda yeteneği yok, kendi ayakları üstünde bile duramayan biri kalkıp da daha iyi ülkelere gitmek, hatta oranın vatandaşı olmak istiyor ve bunun için yollar arıyor. Türk halkının %90'ından bir farkı da yok üstelik.


  • Bu ne ya?  (30.12.18 23:31:38) 
@farabi: Her insan daha iyi şartlarda yaşamak ister, zaten katılıyorum buna. Ama ben daha çok agresif agresif "Yaşanmaz bu ülkede. Her yer buram buram kalitesizlik kokuyor. Sktr olup gitçem ben yea" diye dolanan tiplerden bahsediyorum. Zaten bir alanda tartışmasız vasfı olan biri doğrudan kendini kurtarıyor ama onlar bu kadar tantana etmiyor. Durum bu.


  • Bu ne ya?  (30.12.18 23:37:13) 
Illa çok muhteşem bir kariyere sahip olup, gittiği yere yeni bir vizyon kazandıracak kişiler mi olmak gerekiyor ülkeyi beğenmeyip gitmek için?

Adam insanca yaşamak istiyordur, belki fırsat eşitliği olsa, belki adil bir düzende daha başarılı olacağına inanıyordur. Bunda anormal bir durum yok.
  • bos gezenin bos ustasi  (30.12.18 23:37:58) 
@Bu ne ya? Anlayabiliyorum varmak istediğiniz noktayı haklısınız elbette. Benim de söylemek istediğim şey şuydu: O ülkede doğan vasıfsızların/yerlerine yeni insanlar rahatça koyulabilecek olanların ne sevabı vardı da onlar benden daha iyi şartlarda yaşıyorlar? Onlara kinle bakmıyorum elbette ama onlar gibi yaşamaya da hakkım vardır herhalde diye düşünüyorum.

Ama sizin söylediğiniz şey sanırım hem "gidip kendimi kurtarıcam" deyip hem de yaşadıkları ülkeyi daha da bombok hale getirenler. Evet o insanların tavrını doğru bulduğumu söyleyemem bu noktada size katılıyorum.
  • farabi  (30.12.18 23:39:56) 
ben iki grup insan goruyorum. birincisi gercekten ulkede yapabilecegi herseyi denemis ama maalesef sansi yaver gitmemis, yada baska bir sebepten tutunamamis ve yeni bir baslangic yapmak icin "yurtdisina cikmaya" calisanlar. bu gruba saygi duyuyorum ve hak veriyorum.

bir de "ulkeden defolup gitmeye" calisanlar var. ilginc bir sekilde bu grup aslinda ilk gruba gore daha iyi sartlarda belli bir kazanci, hayat standardi var. ama ulkeye ve iktidara olan nefretleri gozlerini boyamis ve kendilerini ulkedeki diger insanlardan cok daha yukarida gorup, turkiyede yasamayi kendilerine yediremiyorlar ve bunun bir haksizlik oldugunu dusunuyorlar ve hayrani olduklari "gelismis" ulkelerde yasamalari gerektigine inaniyorlar. bu grup hakikaten acinacak ve gulunecek durumdalar. cunku bu ulke adina begenmedikleri ne varsa kendileri de bunun bir parcasi. kalitesizlik/avamlik/hos gormemezlik/kaba davranma/kibir/ hor gorme vs. vs. yazdiklari iki satirda bile butun bu kavramlari orneklendirmeyi basariyorlar ama aynaya bakmaya tenezzul etmiyorlar.

4 yildir yurtdisinda yasiyorum. ben ulkeden siktir olup gitmedim. hatta yurtdisina cikma gibi bir niyetim bile yoktu. teklif geldi, kariyerim acisindan daha iyi olacagini dusundugum icin kabul ettim. pisman miyim degilim, ama aklimda her zaman ulkeye geri donme dusuncesi var. buralarda tanidigim, bildigim herkes de benim gibi dusunuyor. disarisi gulluk gulistanlik degil, turkiye de bok cukuru degil.
  • crucio  (30.12.18 23:59:56 ~ 31.12.18 00:05:53) 
Komik degil.

Bizim it'den 15 kisi falan gitmistir son 3 senede. Bunlardan 13u bos beles adam, 1 tanesi biseyler bilen adam. Digeri de evlilik sayesinde gitti.

Bos adamlar daha kolay gidiyor, dolu adamlar kendini riske sokmaya korkuyor.
Hatta bizim sektorde guru gecinen biri orada yapamayip geri dondu. Cunku burada itibar goruyordu orada siradan senior yazilimci oldu.

Simdi neden dondum diye konferans verip para kazaniyor asdjskl
  • acemi  (31.12.18 00:22:44) 
Komik degil niye komik olsun. Kendini gelistirmemis adam ulkeye katlanmak zorunda mi abi firsati varsa gitsin komik olan ne.
Bence hic de komik degil, en azindan berbat bir ulke oldugumuz gerceginin farkinda. Adam daha iyisi olabilecegini farketmis.

Komik olan tipler bana sorarsan kendini hicbir konuda zerre gelistirmemis olup Turkuye buyuyor Turkuye super abi uctuk gidiyoruz ekonomi cok iyi terroristleri temizliycez kendi ucagimizi yapiyoz herkez bizi kiskaniyo tarzi tipler.
  • stavro  (31.12.18 10:01:47 ~ 10:04:31) 
ulkenin berbat bir durumda oldugu gorusu tamamen sizin ulkeye hangi pencereden baktiginiza gore degisir.

ulkeyi terkedenler o ulkede bir is yapmayi basaramamis kisiler oluyor genelde. her ulke icin bu gecerli sadece turkiye icin degil.
  • Leonardo~Da~Vinci  (31.12.18 10:52:31) 
Bana komik gelen hepimizin bildiği ekonomik krizi, insanların saygısızlığını ve dindar hükümeti baştan sayıp döküp "gitçem ben bana yol gösterin" diyen tipler. Hem araştırma yapmaktan bir haber hem de her şeyin en iyisini istiyor.

Bunun dışında meziyeti olan adamlar kendi yolunu kendisi bulup arada aklına takılan spesifik şeyleri öğrenip gidiyor zaten. Yoksa herkesin insan gibi yaşamaya değer görmeye hakkı var. Aradaki farksa doğal seçilim.
  • ruhen hastayim ben  (31.12.18 11:37:32 ~ 11:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.