[]

Göz muayeneleri ne kadar gelişti?

Eskiden duvardaki irili ufaklı harfleri okutup göz bozukluğunuzu tespit ediyorlardı. bu hala böyle mi yapılıyor? misal diş sektöründe çok şey gelişti. Aynı onun gibi bu konuda da pratik gelişmeler var mı? yani bir makineden gözlerimize bakıp, direkt kaç numara bozukluğumuz olduğunu tespit edebiliyor mu şu anda ülkemizde?

nasıl gelişiyor bunun süreci?


 
Goze makineyle bakip olcuyu soyluyorlar, son 30 senedir ayni makine var daha oncesini bilmiyorum.

Harf okuma yine var sonucta makine derecesi baska sana verecegi gozluk baska.
  • acemi  (30.12.18 15:58:16) 
Tam olarak dediğin gibi, makine ölçüm yapıyor ve ufak bir kağıt veriyor. Muayene öncesinde makineden neticeyi alıyoruz. Muayenede de başa bir makineye gidiyoruz.

Doktor makineden bakmıyor da, makine bizim ona nasıl baktığımıza bakıyor.

-----spoiler-----

kırmızı çatılı çiftlik evi

-----spoiler-----
  • Etanglement  (30.12.18 15:59:06) 
en azından 15-20 yıldır şu şekilde oluyor;
bir aletin içine bakıyorsun, kaç numara olduğunu söylüyor.

Ama alet hata yapmış mı diye kontrol etmek için doktor tarif ettiğin şekilde yine baktırıyor.
  • michael_knight  (30.12.18 16:00:00) 
Muayene aleyi projeksiyon ike duvara yansıtıyor harfleri.
Eskiden numaralı gözlük takılırdı tespit için şimdi muayene aleyinde dürbün gibi yapısı var ordan değiştiriyorlar tak çıkara gerek yok.
Muayene biraz subjektif olduğu için kişinin konforuna göre ayarlanıyor. Her gün tahtaya bakan öğrenciye el işi yapan teyzeden farklı numara gözlük verilir aynı derece olsa bile.
  • gatherer  (30.12.18 16:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.