[]

Spor ve besin destegi

Herkese merhaba.
Baslangic seviyesinde (daha once spor yapmamis) biri icin besin destegi/ yeme icme programi bir gereklilik mi yoksa para tuzagi mi?
Spora baslayacak (salona yazilacak) kisinin profesyonel seviyede vucut gelistirici olma veya fit olma vs gibi bir iddiasi yok. Sadece masabasi hayatina biraz hareket ve saglik katmak istedigi icin spora baslayacak.


 
multi vitamin şart bence


  • hasmetizm 2046  (30.12.18 13:15:29) 
Ben öyle bir ise girmedim neden vitamin vs takviye alınıyor açıklama yaparsanız ben de bilgilenmiş olurum. Zayıflamak için gittiğimde akşam yememeye şeker cips türevi şeylere dikkat ettim bir de sporcu klasiği protein almaya. 5 6 kilo vermek yeterliydi benim için zaten ilk aydan sonra sadece saglik- hareket olsun diye gittim.


  • sen gibi  (30.12.18 16:57:54) 
Ne amaçladığınıza ve yeme alışkanlıklarınıza göre değişir.
Örneğin zayıfsınız ve kilo alamayan bi yapınız varsa faydalı olabilir. Kilolu iseniz ve yediğiniz yarıyorsa gerek yok.
Spor öncesi ve sonrası beslenmenizde problem varsa faydalı olur, bu konuda sıkıntınız yoksa pek gerek olmaz.
Birçok değişken var. Örneğin günlük yeterli miktarda protein alıyorsanız zaten aldığınız fazla protein takviyesi çöptür. Bunların hesaplarını internette bulabilirsiniz.
Bu arada kilo verme amaçlıysa antremandan en az 1-2 saat önce hatta acıkmaya başladığınız zamanlarda girmeniz yararınıza olur. Ve en önemlisi yediklerinizi ölçülü olarak tüketin.

Edit: bu arada proteinden kastım kaliteli proteinlerdir. Yani hayvansal
  • neysene  (30.12.18 19:54:39 ~ 19:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.