[]

İmar affı için nereye başvurmalıyız ve bütün apartman kavgalı

boğaz öngörünüm bölgesinde oturuyoruz. 5 katlı apartman var ve apartmanda kimse kimseyle konuşmuyor. imar affı için nerden başlamalıyız? 5 katlı apartmanın bizim olanı için imar affı başvurusunu biz kendimiz yapabilir miyiz?




 
yapabilirsiniz bağımsız bölüm olarak kaçıncı katta olduğunu yazacaksınız. belediyeye gidip bir sorun ama önce iskan durumunu vs. yardımcı oluyorlar.


  • bisorumvargaliba  (29.12.18 22:57:30) 
öngörünüme daha yeni izin çıkmış (ben şok)
o yüzden büyük ihtimal sizin için süreyi uzatırlar
ibb boğaziçi imar müdürlüğü öngörünüme ruhsat veriyor
muhtemelen imar barışında da onlar bakar size, orayı arayıp bilgi alın
  • birsürüsorumvar  (29.12.18 23:00:12) 
Binanızın iskanı falan yok diye başvuru yapacaksanız, siz başvuru yapabilirsiniz; fakat binanın tamamı için başvuru yapılır ve yine binanın iskanı çıkar. Bu durumda da yüksek harç ödemek zorunda kalırsınız ve bu işe bulaşmak istemeyen kat maliklerinin de harçalarını ödersiniz.

Sadece 1 bağımsız bölüm için, sadece o bağımsız bölümde yapılan uygunsuzlukları geçirebilirsiniz. Mesela çatı katında kullanıma dahil ettiği yerler vardır veya bahçe katında vb.
  • malheiros  (29.12.18 23:04:38) 
@bisorumvargaliba sariyer'de oturuyoruz. evet 2-3 gün önce çıktı imar affıda beklediğimiz gibi 2019 sonuna kadar uzatılacak.

@malheiro binanın ne iskanı var ne tapusu. hiçbir şeyi yok yani bir tane kağıt yok binayla ilgili. 50 yıllık bina bahçeli,boğazı sonuna kadar gören 5 katlı bir bina
  • ayseee  (29.12.18 23:06:05 ~ 23:07:18) 
31 marta kadar uzatilacak gibi. arsa tapusu kime aitse o yapabilir diye biliyorum


  • 000000  (29.12.18 23:16:32) 
malheiros un dediği gibi

geçen gün fatih altaylı nın programında bu konuşuldu meraktan izledim, sizin sorunuzun cevabı da var ve ileride mevzuat gereği yaşanacak sıkıntıları da konuşuyorlar


youtu.be

49 dk 55 sanırım sizin sorduğunuz sorunun cevabı
  • freebird5406_2  (30.12.18 01:53:27 ~ 18:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.