[]

plak çalar alırken neye dikkat etmek lazım?

40 dolara da var 260 dolara da dikkat edilmesi gereken önemli noktalar nelerdir acaba?




 
kaç paran olduğu buna kaç para ayırabileceğin, elindeki plak arşibinin veya almayı planladığın plakların değeri.. bunlar daha önemli.
elinde plak yok, d&r'dan güncel veya eski ama yeni baskı alacaksan, ses sistemin yok veya sıradan bir amfin varsa o zaman 500tlye kadar bir şey yeterli olur. eski veya eski görünümlü yeni de olur.

ama "kardeşim bende 1970'lerden yüzlerce plak var. barış'ın tüm koleskisonynu var. bi ton 70-80'ler 45'lik var... dersen... amfim de var dersen marantz 6300-6200 gibi modellerre para vermen daha doğru olur (minimum fiyatı 6000tl)
ama d&r plakları veya elimde yok bir şey evde bir de pikap olsun diyorsan
www.hepsiburada.com
bu alet fena değil. line out'u yok sanırım. line out olan modeli varsa bir tek onu alman daha faydalı olur daha sonra işe yarar hale gelir.

bunun dışında
-direct drive model her zaman daha iyi ve pahalıdır.
-dual'in modelleri fena değildir ama çok eski oldukları için güvenilir ve teknik destek verecek yerden almak şart. bunlarda amfili modeller de var "deck" modeller de.
-2000tl'ye kadar güzel cihazlar bulursun direct drive ama bunlar hep deck olur. yani amfinde "phono" girişi olmazsa kullanaazsın veya ayrı bir "pre-amfi" alman gerekir.

bütçeni ve diğer sorularımı yanıtla. ona göre bir kaç adım daha atalım.
bir de mm veya mc kafalar arasında bir tartışam olur hep. ama inan ses anlamında neredeyse hiç fark yok. elinde sıradan amfiler varsa bunu fark etmek pek "inanılır" iddialar değil.
  • i dont know i dont care  (29.12.18 21:27:22) 
merhaba, sıfırdan başlıyorum aslında ben plak konusuna.

plak çaları yurtdışından almayı düşünüyorum almanya ya da hollandadan. marantz 6300'e baktım fiyatı 550 -1100 euro arasında değişiyor.
  • hayvan gibi yazar  (29.12.18 22:07:40) 
500€ böyle bir şeye
www.project-audio.com
para vermeyin.
marantz 6300 veya muadili dönem cihazları varken yazık o paraya.
ancak paranız çok değilse (y. dışından alacak da olsanız) bence böyle bir cihaz ile başlamanız gerekli değil. hiç plak vs yokken.. o paraya onlarca plak alırsınız.
benim sevidğim bir pikap var sıfır cihazlarda:
www.amazon.com
bunu 2. el 200$a falan bulursunuz sanırım. yine az mı? değil. marantz'a verilen 6000 tl gibi de değil (marantz değer elbette. fakat hiç plak yokken parayı ona bağlamayın diye dedim. amfiniz de önemli. sıradan bir amfi varsa 5-6000tllik pikap da değersiz kalır.
  • i dont know i dont care  (01.01.19 20:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.