[]

birden arkadaşlığı kesen arkadaş

x: ben y: arkadaş

en zor zamanlarında destek olduğum, maddi manevi destek verdiğim y kişisi (gerçekten çok emek sarfettim bu kişi için) 1-2 hafta önce telefonlarıma çıkmamaya başladı, bugün itibariyle bir mail atmış tamamen TAMAMEN sudan sebepten (ki ben arkadaşına depresyonda olabileceğini-dikkatli olmalarını söylemiştim--gelen mailde ''sen herkese bunalımda olduğumu söylüyormuşsun-boş oturmaktan doktor olmuşsun-arkadaşlığın icin tesekkürler . ben arkadaş kalmak istemiyorum'' gibi şeyler söylemiş.

telefon açtım. Bu sıraladı da sıraladı, bana söz hakkı verecek misin dedim, vermeyeceğim dedi telefonu suratıma kapattı.

Ben bu duruma aşırı kırıldım. gerçekten kırıldım. insanlar neden böyle??....

2 sorum var: insanlara güvenimi nasıl tekrar kazanırım. ve neden böyle davrandı ?

Allah dostun hayırlısını versin....

 
Adam hakli


  • acemi  (29.12.18 20:49:30) 
Adam haklı. Hem emek verdim arkadaşım diyorsun hemde arkasından konuşuyorsun.

Bende olsam aynısı yapardım.
  • komando kani var bende  (29.12.18 20:53:34 ~ 20:53:44) 
özeleştiri yap. maddi manevi destekledin diye adamın arkadaşlarına depresyonda olabilir bu dikkat et dersen sorun çıkması normal.


  • lata  (29.12.18 20:54:20) 
arkadaşın kırılmış, sen hala sudan sebep diyorsun buna. sevdiğim bir insan bir şeye kırıldı mı ben o yanlış anlaşılmayı gidermeye çalışırım şahsen, sudan sebep diye küçümseyerek değil.

yukardakilerin dediği gibi, arkasından konuşmuşsun, deli muamelesi yapmışsın ayrıca yaptığın şey için zerre pişman değilsin. affedersin amacım o değildi diyeceğine karşı tarafa "bana söz hakkı verecek misin" demek... bilmem, ben olsam ben de arkadaş olarak tutmazdım seni. ha, doktor olduğun da kenara sıkıştırılmış şimdi gördüm. bu çok önemli bir ayrıntı evet.
  • birsürüsorumvar  (29.12.18 20:58:58) 
zorlama, geçmiş olsun. eğer hala bir şans varsa zaten bir şekilde yeniden arkadaş olursunuz arkadaşın bu konuda kesin kararını vermese o mail gelmezdi. açık kapı bırakmamış.


  • hayvan gibi yazar  (29.12.18 21:00:56) 
Adama deli muamelesi yapıp "bunun sağı solu belli olmaz dikkat edin" sinyali vermişsin, şimdi de adamı suçluyorsun. Emek verdiğin diye köpeğin mi olması gerekiyordu?


  • ruhen hastayim ben  (29.12.18 21:06:07) 
Buraya yazmakla hata etmişsin birader bunlar seni de depresyona sokar dikkat et. Belki iyi niyetle yaptığın bir hareketi her yöne çekmişler, doktor olduğunu sanan salaklar bile var. Mevzuda ise sen hafif kusurlusun, asıl kusurlu olan senin lafını koşa koşa y kişisine yetiştiren z kişisidir, bence sen de onu sil hayatından. Nefret ederim ona buna laf yetiştiren tiplerden.


  • smurfsmurfsmurf  (29.12.18 21:42:53) 
hocam keşke buraya yazmasaydın, eskiden böyle değildi buralar. ne demek istediğimi anlamışsındır. iyi niyetle bir şey yapmışsın hadi buna hata diyelim bundan dolayı ona verdiğin değeri kesip atmış. muhtemelen hayatı ve içinde bulunduğu psikoloji bunu gerektiriyordu.

insanlara güvenmek bence zor bir şey. tanışınca belli bir limit ve puan vermek yerine karşındaki kişiyi sıfırdan başlatırsan iyi olabilir. ama arkadaşının mevzusunun bununla alakası yok gibi. senin iyi niyetli olduğunu bilen birisi bunu niye söylediğini anlar ve affeder bu bu kadar net. dediğim gibi içinde bulunduğu durum buna izin vermemiştir muhtemelen. eğer gerçekten sağlam temellere dayanıyorsa dostluğunuz bir gün üzülür ve döner.
  • yol  (29.12.18 21:51:52) 
"en zor zamanlarında destek olduğum, maddi manevi destek verdiğim y kişisi" zaten saglam arkadasliklar bunun uzerine kurulur.

kirilmakta haklisin. insan incinir tabii. ama bence sen arkadasinin soylediklerine bakma. arkadaslik fedakarlik isteyen bir sey. onun sana soylemis oldugu ve seni inciten her seyi unut. onu bi nevi affet. iliskinize hicbir sey olmamis gibi devam edin. arkadasin belki zor bir donem geciriyordur yine ve bundan haberniz yoktur. bu davranislari da bu sebeple olabilir. sozlere, soylenenlere pek kafayi takmayin. devam edin.
  • Leonardo~Da~Vinci  (29.12.18 21:52:14) 
Adam haklı falan değil. "bak işine" diyip yoluna devam et. Hasta oluyorum şöyle bunalım tiplerin girdiği triplere.


  • Arthur Dayne  (30.12.18 00:11:01) 
Ikinizde hakli olabilirsiniz ama arkadasin kirilmis.. onun iyiligi icin bile olsa arkasindan is cevirmissin gibi olmus.. kimse kendisi hakkinda, etrafina hem de bu tarz konusan kisiye kirilmamazlik edemez. Empati yap..


  • chezsoi  (30.12.18 08:53:50) 
ben olsam siktiri çekerdim.Yaptığında yanlış bir şey yok


  • turkuaz  (30.12.18 11:04:34) 
adam gelip evine molotof atsa yeri. sen de farkındasında işte neyse.


  • casey  (30.12.18 15:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.