[]

Ilaç sorusu ama komşu tavsiyesi isteyen değil

Parol içerken alkol içmek kesinlikle zararlı benim Bi yakınımda şöyle şöyle oldu ya da bende böyle oldu diyen biri var mı? böyle bir deneyim yaşandı mı onu sormak istiyorum ona göre Risk alacağım. Prospectuste ilaç etkileşimi bölümünde yazılmamış. Ama hani bilmemne ilaç grubu ile alkol KESİNLİKLE kullanılmamalı filan gibi bişey vardır belki?




 
doktor ya da eczacı değilim ama sanki şöyle bişey okumuştum;

bazı ilaçların alkolle birlikte kullanılmamasının sebebi etkileşime girip kişiyi öldürmesi değil, alkol alınca ilacın ağrı kesici özelliğinin etki etmesini engellemesi.

yani başın ağrıyor, bir parol içtin. üstüne alkol aldın. artık parol baş ağrını kesemiyor.

böyle bişeydi yanılmıyorsam.

ha öldüren var mıdır? elbet vardır. etkileşime girince zarar veren var mıdır? elbet vardır.

örneğin burada son cevapta bişeyler açıklanmış;
www.eksiduyuru.com
  • elorelia  (29.12.18 13:13:16 ~ 13:15:15) 
Ben yaptim o hatayi iki kez.
alkolluyken ac karnina agri kesici almistim ilkinde eller kollar sisti bogazim yandi nefes alamamaya basladim tenim kizardi vs. Ikincisinde de burnum catlamis gibi hapsurmanin yaninda diger saydigim etkileri yasadim. O yuzden tavsiyem kullanmayin.

  • formalite  (29.12.18 13:16:20) 
Ölmezsin ama gereksiz risk alma


  • melonsucker  (29.12.18 13:18:47) 
alkolle alınmaması gerekseydi nal gibi yazarlardı prospektüse.
üstteki arkadaş muhtemelen aç karnına içtiği için o etkileri yaşadı.

bir şişe viski içmeyeceksen bir şey olmaz.
  • prasinos  (29.12.18 13:20:45) 
@prasinos +1. birkaç bira içeceksen bir şey olmaz, çok kullandım, olmadı.

zaten oturup bir büyük içeceksen de ilaca gerek yok, ağrı falan kalmaz.
  • habarbey  (29.12.18 13:28:57) 
bikaç duble viski içicem. hastayım diye. az içeyim. alkollüyken aç karnına değil de, sistemde parol varken, üstüne (gün içinde) bikaç duble yaya yaya. Evet nal gibi de yazmamışlar aslında. ama işte neblim, belki küçük punto olayıdır filan dedim (alkolle içenin de allah belasını versin deseler, küçük punto yazarlardı)

teşekkür ederim; afiyetli, sağlıklı günler dilerim.
  • neynep  (29.12.18 13:33:44) 
afiyet olsun yapıştır :)


  • prasinos  (29.12.18 13:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.