[]

Ne gibi sosyal etkinlikler?

bir hafta boyunca ne gibi sosyal etkinliklere katılıyorsunuz? kaç gününüzü dışarıda geçiriyorsunuz? ayda kaç kez arkadaşlarınızla buluşup vakit geçiriyorsunuz? bu arkadaşlar nerelerden oluyor? kendinizi sosyal buluyor musunuz?




 
Sosyal etkinlik namına yaptığım sinemaya gitmek oluyor, takip ettiğim bir festival varsa haftada 10 film de izleyebiliyorum, normal vizyonda haftalarca izleyecek film bulamadığım da oluyor. Çok nadir konserlere gidiyorum. Fırsat buldukça da gezilere katılıyorum, seyahati seviyorum.

Tüm gün değil ama her günün en az 2-3 saatini dışarda geçiriyorum, yürüyüş yapmayı seviyorum. Özellikle hava güzelse sokakta olmak tercihim.

Arkadaşlarla vakit ayda bir olarak oranlanabilir, bazen daha sık oluyor, bahsi geçen arkadaşlar en az yirmi yıldır tanıdığım arkadaşlarım. Pek yeni insan görmüyorum.

Kendimi hiç sosyal bulmuyorum ama hayatın dışında olduğum da söylenemez.
  •   (28.12.18 16:39:11) 
okul ve işten geriye kalan vakitlerimde aç karnımı doyurmaya çalışıyorum (yemek konusunda pek pratik değilim, o yüzden çok vaktimi alıyor), onun dışında maç falan izliyor ya da reddit'te takılıyorum. beynim yeterse kitap da okuyorum arada, ders bakıyorum vs. tüm bunların üstüne, param yok. haliyle çok nadiren okul dışında bir sebeple çıkıyorum evden, zaten 5 gün dersim olduğu için gerek de duymuyorum.

en yakın arkadaşım zaten ev arkadaşım. onun dışında dışarıda buluşup görüştüğüm birisi yok, olursa da 2-3 ayda bir, yeni tanıştığım biriyle falan buluşuyorum. ortalama olarak ayda bi' kez kız arkadaşım gelir ya da ben ona giderim, 2-3 gün öyle birlikte vakit geçiririz.

kendimi hiç sosyal bulmuyorum. kulağa çok garip gelecek belki ama 10-12 gün boyunca odamdan çıkmadığım, sosyal fobi ve majör depresyon yüzünden hayatımın kaydığı yıllarda inan daha sosyaldim. internetten biriyle tanışırdım, bi' şey olurdu buluşur ederdik, vaktim boldu, kimse yoksa 1-2 tane arkadaşım vardı... gerçi şimdi yine var ama kimseyle bir şey yapmak istemiyorum.

"yıkık olmasaydın ne yapardın?" dersen şehrimin spor takımlarının maçlarını takip edebilmek isterdim. ankaragücü tribünlerinde ağzımda jilet çevirmek, türk telekom maçlarında efendi efendi basketbolun tadını çıkarmak, gümüş patenler maçına gidip caaaanım buz hokeyimle hemhal olmak... onun dışında sinema, tiyatro falan da güzel etkinlikler tabii ama açıkçası pek ilgimi çekmiyor benim. edebiyat öğrencisiyim ama hiç antin kuntin entellik taslayamayacağım, görsel sanatlardan pek anlamıyorum, puşkin yahut tiyatro oyunu hakkında konuşmaktansa batak oynamayı tercih ederim. ülkenin ihtiyaç duyduğu potansiyel <333

benim sosyallik anlayışım gece bi' yerlerde sürtüp 2-3 bira içmek. saydıklarıma ek olarak bunu yapsam "tamam çok sosyalim" derim.
  • der meister  (28.12.18 16:40:54 ~ 16:43:56) 
kendimi sosyal bulmuyorum, hafta içi ayda 1-2 çıkarsam çıkıyorum birileriyle; arkadaş grubum karşıda oturduğu için değmiyor buluşmaya. genelde hafta sonu takılıyorum; ay içinde 1 hafta sonu kendime ayırıyorum, tek başıma yaptığım etkinliklere ayırıyorum, fotoğraf çekmek, sinemaya gitmek vb. 1 hafta sonu dinleniyorum, kalan 2 haftayı da arkadaşlarla geçiriyorum 2'şer günden.


  • Bruce  (28.12.18 16:40:59 ~ 16:41:45) 
Bölümümle ve okulla ilgili çeşitli sosyal faaliyetlere katılıyorum. Haftada bir oluyor en aşağı. Aslında gidene kadar çok üşeniyorum ama zorluyorum kendimi, bazen tanımadıklarım arasına karışmıyorum bazen ben önayak olup çağırıyorum birilerini ^^ Sosyal olarak tanımlamam kendimi, feci bir "introvert"im aslında.


  • birsürüsorumvar  (28.12.18 16:59:51 ~ 17:00:11) 
Haftanın 2 günü sabahları ve akşamları spora gidiyorum, pilates yapıyorum. Önceden yüzmeye giderdim ama bu aralar fırsat bulamadım.
Haftada 2 kere tiyatro oyununa kesin giderim.
Haftada 1 kere sinemaya gidiyorum.
Cumartesi pazarları astroloji kursuna gidiyorum.
Hafta 3-4 günü arkadaşımları işten sonra takılıyorum.
Kendimi sosyal buluyorum hatta daha da sosyalleşmek istiyorum.
  • arockm  (28.12.18 17:03:12) 
Sinema, tiyatro, konser ya da ilgilendigim alanlardaki akademik etkinliklere, mesela workshoplara katiliyorum. Neredeyse her hafta sonu konsere gidiyorum; cevremde cok muzisyen tanidik oldugu icin. Kendimi eskiye oranla cok sosyal bulmuyorum, is yukum artti cunku; ogrencilikteki bos vakitten eser kalmadi. Sokakta gecirdigim vakit ise, kopek sayesinde artti. Ormandir, parktir geziyoruz gunde 2 kez. Yuruyusu seven tanidiklarim da bu sayede beni cagirir oldular aslinda.

Kisin aralik ayi cok daha sosyal geciyor, noel yemekleri, christmas marketlerde bulusma vs. derken bu ay 2-3 günde bir aksamlari disaridaydim. Arkadas cevrem eski ev arkadaslarim, onlarin arkadaslari, cok az miktarda da üniversiteden arkadaslarimdan olusuyor.
  • buf-e kür  (28.12.18 17:28:17 ~ 17:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.