[]

sınırda - borderline

borderline bir kişiyle ne kadar samimi bir ilişkiye girilebilir? akıllı bir insan borderline bir insanla ilişki yaşar mı? yaşamayı göze alırsa ilerde ne gibi sorunlarla karşılaşabilir?

bu soruyu sadece borderline kişilerle ilişki yaşayanlar cevaplarsa sevinirim. ya da pisikolog vs.


 
sınırda kişiliklerle inanamayacağınız yakınlıkta ilişkiye girebilirsiniz. daha doğrusu o girer. girdiği gibi ertesi gün de çıkabilir. ertesi sene de çıkabilir. ama bir anda olma ihtimali yuksektir. hiçbir zorluk yaşamaz. çocuklugundan kalma terkedilmik duygusunu, o bu şekilde kapamaya çalışır. akıllı-borderline ayrımını nasıl yaptıgınızı bılemıyorum ama, en ıyısı hakkında ınce kıtaplar var kıtapcılarda. bılgılenmenızde fayda var.


  • fenerliyim ama feneri delgado  (21.03.10 00:52:06) 
(bkz: #5799730)


  • xyoney  (21.03.10 01:49:36 ~ 01:49:53) 
dostum :)

borderline tanısı alanların kafalarında bir şalter var,o atarsa öfke nöbeti geçiriyorlar. sonra da çok büyük üzüntü duyuyorlar. kendileri de bilmiyorlar, niye o kadar öfkelendiklerini ve sonrasında niye o kadar üzüldüklerini?

ama çok öfkeleniyorlar. öyle böyle değil. mantık falan kalmıyor. nerdeyim? kimim? bu salata tabağını karşımda oturanın kafasına geçirirsem, sonucu ne olur?düşünemiyorlar! çok kolay yemek masası devirir bu borderline lar.. televizyon kumandasını televizyona fırlatmaları bir başka marifetleri.

öfkenin miktar olarak fazlalığından öte, ufak bir şeyden şalter atması ve öfkenin katlanarak artması.. bu kişilik bozukluğunun özelliği bu. yani koskoca insansın, bir şeyden rahatsız oluyorsan, söylersin düzeltilir, ya da düzeltilmez bu gerçekle yaşarsın. bunlar öyle değil kendi kendine gaz vererek coştukça coşuyorlar. erol büyük burç gibi. saksı değilim ben! ha? neyse.

bebeklikte yaşadıkları bir rahatsızlığın giderilmemesinin intikamı alıyorlar. o zaman kundaktalardı, sağa sola bir şeyler fırlatıp etrafı dağıtamıyorlardı. artık büyüdüler. ama hala çocuklar. boşluk anlamsızlık hissi asla geçmiyor.

böyle gözleri başka türlü bakmaya başlarsa koşarak uzaklaş ağbicim başka ne deyim... öldürürverirler..
  • aksasu  (21.03.10 03:02:02) 
inanamayacağınız kadar çok sevilir ve kafayı yiyecek kadar nefret edildiğinizi anlarsınız.bu gidiş gelişler size -sağlıklı insan sizsiniz ya(!)- ne yapacağınızı şaşırtır.Bi süre sonra ona benzediğinizi acıyla fark edersiniz.Etrafınıza bu ilişki yüzünden zarar verirsiniz.Uzak durun!


  • garnet  (21.03.10 10:56:08) 
Aşk değil ama çok çok çok sevdiğim bir dostum oldu.
Bazen nedeni olmaksızın bana küserdi ama kapısına dayanınca kapıyı açar hiç konuşmadan saatlerce bana bakardı. Sonra oldukça ağır ama tamamen doğru sözler söyler, beni bayağı üzer ama asla üzmek istemezdi.

İstanbul'da tek yaşıyordu, ailesi ile de ilişkideydim. Ailesi ona ulaşamayınca bana ulaşırdı. Benim telefonlarımı mutlaka açardı. Küsmüş olsa bile. Küstüğünde telefonu açar ama konuşmazdı. Bazen uçardı. O zamanlarda ilaçlarını almadığını anlardım. Çok düşmanı olduğundan, herkesin ona zarar vermeye çalıştığından, şeytanla işbirliği yaptıklarından bahsederdi.

Siyah ve beyazları vardı. Gri asla yoktu. Yanımdaki arkadaşımı sevmezse benden de uzaklaşırdı. Yanımdakine oldukça ağır laflar ederdi eğer sevmezse ve onun ne düşündüğünü umursamazdı. Ona göre doğru olanı yapıyordu, hem benim iyiliğim için hem de yanımdakinin kendisine gelmesi için söylüyordu o ağır lafları.

Saldırgan olmadı. Sadece bir kere aşık olduğum adam beni ağlatınca ta İstanbul'dan Ankara'ya gelip adamın ağzını yüzünü dağıttı. Bir tek bu oldu.

Sonra bir gün beni ziyarete gelirken otobüste biriyle kavga etti. O kadar kendinden geçmiş ki şoför onu Aşti'ye gelmeden 2-3 km önce indirmek zorunda kalmış yolun kenarında. Karşıdan karşıya geçerken bir araba çarptı ve kaybettik....
  • endless dream  (21.03.10 15:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.