[]

4 yaş kız cocugu bateri

merhaba müziksever duyurucular, kızım 4 yaşında ve davula bateriye ilgisi var, benden kaynaklı değil üstelik bende bir dönem bateri çaldım, baktım ilgisi var bagetleri verdim vuruş yapıyoruz kırlent üzerinde, evet asıl soruya geliyorum ne alalım biz eve, bakıyorum çocuklar için olan şeyler çok dandik, aslında bana da uyan bir şey olsa bende çalsam muhteşem olur, sekizinci kattayız ve tabiki çok ses yapmamalıyız. elektronik davullardan nefret ediyorum ama başka seçenek yoksa ondanda önerebilirsiniz akustik davulun az ses çıkaranı var mıdır? yoktur muhtemelen ama öyle işte cevap bekliyoruz analı kızlı sevgiler...




 
elektronik davullerı ben de sevmiyorum haklısınız ama iş görüyor mu evet görüyor, özellikle benim gibi ufak tefek kayıt yapıp hobi amaçlı uğraşıyorsanız vst instrumentler ile ciddi iş görüyor. ha benim var mı? yok, ihtiyacım var mı? hayır yok ama genco arı bile kullanmak durumunda kalıyor mesela.

ikinci sorun ise ciddi derece pahalı olması, hani ben 1 trampet, 1 hihat, 2 zil, 3 tom, bi kick alayım(normal davul setup'ı şeklinde) bu da roland ya da yamaha olsun dersen ciddi bi fiyat çıkar.
  • killerbee  (28.12.18 09:37:40 ~ 09:38:07) 
öyle az ses çıkaran bir akustik davul yok ama davula takılan susturucular var ki dünyanın parası olur öyle bir ekipman.

vallaha benim de bir kızım var 3.5 yaşında. geçenlerde gittiğimiz balmumu müzesinde, MFÖ podyumunda deli gibi davul çaldı, başından alamadık. hem de bagetleri tutuşu filan gayet teknik, bilekten baget sallamalar filan :) bir heves gittim davul aldım, yüzüne bile bakmadı. hevesini almış orada :)

benim tavsiyem önce oyuncak bir set alın, eğer ilgi duyarsa çocuklar için davul setleri var. onlardan alırsınız. üzerine de susturucu seti.

edit: bir de practice padler var ama sanırım kızınız ona yanaşmaz.
  • teritori  (28.12.18 09:41:49 ~ 09:54:49) 
evet gördüm akustik davulların üstüne takılan pedleri sanırm bir set 400 500 en az, herseyi olmasada olur aslında bir trampet bir hihat tom bir birde kick olsa kaça patlar acaba, bir tane set var cocuklar için 600 tl civarı akustik sesi fena değil ama ilginemezse ciddii sinirlerimiz bozulabilir:) sürekli soruyor önce neden cubukları getirdin davul nerde diye :) birde bagetleri kendi istiyor benden hadi çubukları getir çalıcam diyor, ne bileyim dandik bir şeymi alayım o zaman şunlar var mesela

urun.gittigidiyor.com

urun.gittigidiyor.com
  • evilish  (28.12.18 12:53:44) 
yamaha dd 65 - 75 al, zaten merakın da varmış.


yani bunu çocuğa oyuncak olarak görürsen fiyatı aşırı pahalı gelir ama evime eşya olarka görürsen ben de uğraşırım çalarım dersen o zaman olabilir, bi ihtimal yurtdışı araştırılabilir veya ikinci el bakılabilir.

youtu.be
  • killerbee  (28.12.18 14:15:30 ~ 14:25:04) 
@killerbee: hocam bu modelleri çocuk sevmeyebilir bence. o yaşta çocuk muhtemelen davulun ihtişamına da gönlünü kaptırmıştır.


  • teritori  (28.12.18 17:01:11) 
bu mantığa göre küçük yaşta evde piyanoya başlayan çocuklara da tam kuyruklu konser piyanosu almak lazım.


  • killerbee  (28.12.18 18:03:09) 
Bir kursa yazdırsanız, orda dilediğince çalsa?
Ne kadar az ses çıkarsa da yine de çıkarır. Komşunuzla mahkemelik bile olursunuz cidden değmez.

  • birsürüsorumvar  (28.12.18 18:12:40) 
Bence bir kaç kez stüdyoya gidin aralıklarla. Sonra gidişata göre davranırsınız.


  • Herkesefendi  (28.12.18 18:13:59) 
davul+susturucu ekipman çok mantıksız olur. o evde hiçbir zaman susturucusuz bir şekilde çalamayacağınızı düşününce verilen para çöp olacak. bir şekilde trampet+zil’e ikna etmeye bakın. :)


  • nocturness  (29.12.18 14:38:00) 
herkese çok teşekkürler @killerbee valla tipini görünce hayatta olmaz dedim ama videoyu izleyince sesi tatmin edebilir gerçekten, pek ses çıkışı için ne kullanmalıyız birde pedalı kendimi eklemiş kick için pedal sete dahil mi acaba bir inceleyeyim... teşekkürler , aslında uzmanlar iki elle çalınan her enstrumanı altı yaşa kadar mutlaka öneriyormuş beyni bölmeye çalışıyor çünkü buda ciddi gelişim sağlıyormuş, ben davul çaldığım dönem kendimde bariz bir dikkat artışı sezmiştim ...


  • evilish  (31.12.18 10:43:04) 
birde elektronik davulda şeye katlanamıyorum bazılarında pede vuruyorsun ses biraz gecikmeli geliyor ya cidden bütün olay yıkılıyor o noktada bunda olur mu öyle bir şey acaba


  • evilish  (31.12.18 10:46:35) 
evilish geç gördüm duyurunu kusura bakma.

sound olarak çok bişey beklemek yersiz olur, gördüğün kadar işte.

gecikmeye latency deniyor ama bu tür kendi ses modülü olan aletlerde olmaz o.

sound olarak mesela dersen ki ben aletin kendi soundlarını beğenmiyorum, bilgisayar ve ses kartı vasıtasıyla virtual instrument kullanıcam, karşına neredeyse sınırsız sound imkanı çıkar.

dünyada bilinen tüm mikrofonlar ve drum setler ile yapılmış virtual instrumentler var.

bunda latency olabilir, seskartına, işlemci gücüne, ramına göre değişir.

ama herhangi bir macbook pro da bile ses kartına ihtiyaç duymadan kullanabilirsin.

yanlız bunda usb çıkışı yok(dd65) o yüzden usb midi arabirim alman lazım ki 20 dolar civarı.

dd75te de usb midi yok, ona da kablo alman lazım tabi dediğim gibi vst kullanıcam dersen.

alet bu şekilde gelir.

productimages.hepsiburada.net

mixosaourus expert kullanıyorum ben onun da linkini atayım aşağı.
www.youtube.com

neye bağlayabilirsin? kulaklıkla çalabilirsin veya evinde müzik seti vardır audio in den müzik setine girip kullanırsın, 3+1 tarzı ses sitemin vardır tv için ona girebilirsin.

en fazla bi kablo da bunun için alırsın 20 lira falan tutar.
  • killerbee  (31.12.18 18:57:56 ~ 19:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.