[]

Bench Press'te Spot İşini Napıyorsunuz?

Selamlar.

Soru değil daha çok söylenme olacak aslında, spor salonuna yalnız gidip yüksek ağırlık çalışanlara. Şimdi haliyle bench'te ağırlık 80 90lara çıkınca altında kalma riski başlıyor. Ben de salona tek gittiğim için mecburen birisinden spot yapmasını rica ediyorum. ama rica ederken de 30 kere söylüyorum "abi bak ben barın altında kalmadıkça sakın dokunma olur mu, parmakla bile yardım etme", tamam diyor. Ulan kaç kez tembihlesem de herif "ben dokunmuyorum hepsi sende" diye diye ağırlığın yarısını kaldırıyor aq. Deli olcam lan dokunma diyoruz amk barına dokunma işte ya. Hadi squat yaparken safety pin kullanıyorsun da bu bench işini napcaz böyle bilmiyorum. Spotter olmadan yapsam bi an gücüm bitecek altında kalıcam diye koekuyorum. Siz napıyorsunuz bu işi?


 
parmakla ağırlığın yarısını kaldırabilen birileri varsa alnından öp ne yapacaksın


  • prasinos  (27.12.18 21:14:11) 
Abi yarısını kaldırmasa da yardım ediyor işte, yarısı lafın gelişi.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (27.12.18 21:14:47) 
yani sen al diyene kadar bara dokunmayacak bir buddy bulman lazım. senden yaşça küçük ve daha tıfıl varsa onlardan seç. söz dinlerler :)


  • prasinos  (27.12.18 21:16:54) 
Bunlar cok kucuk detaylar. O adamin yardimi senin gelisimine negatif ivme kazandirmiyor. Zaten bu biraz “buyuk resim” sporu. Kucuk detaylarda bogulmaya degmez cidden. Birak parmagiyla yardim etsin :)


  • Deathrow  (27.12.18 21:21:49) 
RPE Skalası kavramını uygularsan barın altında kalmazsın. RPE zorluk derecesini belirler, mesela 1'den 10'a kadardır, 10 RPE ile çalışıyorsan ağırlığın altında kalabilirsin ama 9 RPE ile çalışıyorsan fazladan 1 tekrar yapacak gücün vardır ama yapmazsın, o zaman da barın altında kalmazsın ya da spotter ihtiyacı hissetmezsin, ben hep bu şekilde çalıştım, PR'lar dışında da barın altında kaldığım pek olmadı, barın altında kaldığında da kendine zarar vermeden ağırlığı yıkmayı deneyebilirsin, bunun da teknikleri var.


  • angelus  (27.12.18 21:26:27) 
Bench press yapmıyorum.


  • Delay Fuze  (27.12.18 21:40:42) 
salonda power rack yok mu?


  • makbur  (28.12.18 00:48:35) 
Power rack var da bench yapmaya uygun değil.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (28.12.18 01:12:48) 
20 senelik bir tecrube ile sunu soyliym ki agirlik sana degil sen agirliga hukmetmelisin. Yani maxta 120 kilo basabilirim. Ama halterci degilim. Bu nedenle vucutcu icin cok kilo cok onemli degil. Inan buna. 50 kiloyla bile yedire yedire 10 sn de indirerek kasini yor. Cok proflarla calistim. Inan bana olay bu. Kasi yormak. E hadi ben sasirtacam ve kilo basmak istiyoum diyosun. Ok. O zaman al eline iki 40 lik dumbell dizlerinin uzerine koyup yuklen. Takildigin yerde kollarini yana ac ve yavasca dikkatle yere birak. Bu hareketi egik sehpada daha kolay yaparsin. Dumbelleri gogsune indir. Ordan dizlerine birak.son onerim de su : barin her iki yanina iki eleman koy. Ben soyleyince ayni anda iki plaka cikarin de. Sen haber verince 2.5 veya 5 kilolari cikarsinlar. Herseyden hepsinden onemlisi bu ise sevdaliysan, bu isten gercekten anlayan bir hoca bul derim.


  • tunaktunaktun  (28.12.18 02:07:11) 
ağırlık artıracağım zaman yakında çalışan kim varsa sesleniyorum. altında kalabilirim yardım isterim o zaman diyerek. 2 kere kaldim şimdiye kadar. göğsünde tutuyorsun zaten bişey olmuyor. adam gelip yardim ediyor sonra. ben sevmiyorum bara dokunulmasini. barı ben alir ben geri koyarım ona da karışıyorlar, el ayarları da yok. safe zone ile isim olmaz.


  • hasmetizm 2046  (28.12.18 08:44:29) 
altında kalabileceğimiz ağırlığın altına yatmıyoruz. bu kadar basit.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (28.12.18 08:54:48) 
@hasmetizm tam omya mesele. Kaldıramazsam zaten göğsüme indiricem barı. Ben o zaman yardım etsin diye rica ediyorum, adam baı parmaklıyor. Ulan sen parmağının ucuyla bile dokunsan ben hissediyorum az da olsa yardım ediyor yani, deliriyorum amk :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (28.12.18 11:51:55) 
aynen abi, salonda çalışan çpocuklar falan var zaten söylesem geliyorlar ama dinlemiyorlar dediklerimi. yabçak bişey yok. düzenli artan yükleme yaparsan zaten kalmazsın altında kolay kolay. kalırsan da "yardım" diye seslen gelir illa ki birisi.


  • hasmetizm 2046  (28.12.18 17:50:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.