[]

Ev taşırken kediyle nasıl olacak

Kedi ile şehirlerarası ev taşıyanlar tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bir-iki aya taşınacak gibiyiz kedinin rahatı için ne önerirsiniz? Çok korkak bir kedimiz var ayrıca araba yolculuğundan nefret eden (stresten altına bile yapıyor :( ) Yabancı ortamı sevmeyen. Küçük bebeğimde var o karışıklıkta kediyi ihmal etmekten korkuyorum.

Evi taşıyıp kabaca yerleştirene kadar geçici ev mi bulsam ne yapsam her türlü önerilerinizi bekliyorum.


 
geçici ev bulusanız çok rahat eder. Ama ev taşımada da 3-4 günlük hengame sonrası normale döner, ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum.


  • ebabil curnatasi  (27.12.18 05:32:06) 
tek kediyse zaten eve bi kaç günde alışır.
mevcut kedimi bi önceki evime taşırken bomboş eve salmıştım, hızlıca alışmıştı.
şimdiki eve eşyaları koyduktan sonra getirdim ve ömründe ilk kez korktuğunu gördüm hayvancağızın.
şimdi evin dolu yahut boş olması ile durum alakalı mı bilmiyorum ama bana sanki alakalı gibi geliyor. boş eve taşınan kedi, eşyalar yerleşirken gözlüyor, evi önceden boşken (boş evde kaçabileceği bi kuytuda yok) öğreniyor; eşyalar yerleşince de daha sakin oluyor.
öte yandan eşim "önceki evin tek kedisiydi ve daha 4-5 aylıktı, buraya geldiğinde 2.5 yaşındaydı ve evde ayrı odalarda da olsa başka kediler ve etrafta da kedilerin kokuları vardı. ondan korktu, çekindi" diyor.
  • barankovan  (27.12.18 09:21:15) 
barankovan boş eve salma durumu çok zor ya malum şehirlerarası taşınacağız o nasıl olacak onu da bilmiyorum. benim kedi çok korkak tehlikeli olabilir eşyalar taşınırken evde olması ya açık camdan falan düşerse o tür şeylerden çok korkuyorum.


  • yue  (27.12.18 15:37:41 ~ 15:38:11) 
Up


  • yue  (27.12.18 16:10:50) 
Eşimin kedileri, yazın yazlığa, kışın kışlığa, arada bizim evimize filan gidip geliyordu. Yazlık Avşa'da. Doğal olarak sadece karayolu değil feribot ile deniz de aşacak kediler. Genelde yola çıkılacağı sabah veterinerden alınan damla formunda bir uyku ilacı ile uyutup öyle yola çıkılıyordu. Sabah uyumaya başlıyor, akşam üzeri uyanıyorlardı.
İlk kez gördüğünüzde korkutucu oluyor kedi sahibi olarak sizin için. Öldü diye düşünüyorsunuz, ama akşam üzeri sarhoş olmuş gibi uyanınca seviniyor insan. Yoksa yolculuk çok da kolay geçecek bir şey değil.

Kişisel durumumu da söyleyeyim. 10 yaşının üzerinde biri dişi biri erkek iki kediydi, söz konusu kediler. Ben bu taşırken uyutma meselesine dayanamadığım için kedilerin bizim evde kalmalarına ve bir daha şehirlerarası taşınmamalarına karar verdim. Resmen el koydum ikisine de...
  • ucanokuz  (27.12.18 16:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.