[]

müzik tarihiyle ilgili en hızlı şekilde öğrenebilecek kaynak tavsiyesi

müzik türleri, önemli gruplar ve sanatçıları hem hızlı bir şekilde tanıyıp hem de en önemli parçalarını öğrenmek istiyorum. bununla ilgili kaynak tavsiye edebilir misiniz? özellikle arkadaş ortamlarında çok az bilgim olduğunu fark ettim.




 
Cok genel bi soru. Bence muzik türünü editle ona gore oneride bulunalim.


  • funl  (27.12.18 00:07:16) 
önemli grupları rolling stones 100 artist diye arattır. en sondan başla ve hiçbir tanesini atlama. rock müziği jazz dan daha çok seviyorum o yüzden bunu dinlememe gerek yok deme. hepsi özeldir. queen, metallica, çok popülerdir o yüzden onlar daha iyidir diyerek hareket etme. bu şekilde gidersen, hem tarihe damga vurmuş olanları dinlersin hem de yeni olanların eskilerden ne kadar esinlendiğini bilirsin.


  • silver apple  (27.12.18 00:19:10) 
dünya klasiklerinin özetlerini isteyenler de vardı burada.

bu tarz konularda tahmin ettiğinin aksine "bilgili görünmek"ten ziyade, bilmemek daha keyifli bence. bazı kitapları ve şarkıları onları hiç bilmediğim zamanlara gidip, ilk karşılaşmamdaki heyecanı ve zevki tatmak için pek çok şeyi feda ederdim heralde.

bence arkadaşlarından duyduğun grupları şarkıları araştır ve dinle, keyif almaya bak.

"müzik türleri, önemli gruplar ve sanatçıları hem hızlı bir şekilde tanımak"tan benim anladığım: "ben bir database oluşturayim da arkadaş ortamında sönük kalmayayim" . bu kafayla zaten ne öğrendiğin aklında kalır ne de aklında kalanlar sana bir şeyler katar.

unutmadan; o 100 artist, 100 greatest hits, 100 guitar solo vs listeleri de hep tırt olur.
  • makbur  (27.12.18 00:51:30) 
müzik tarihi - ahmet say

ortamlarda millet ac/dc, deep purple derken, sen rönesans, baroktan girer ekspresyonizmden çıkarsın. :))
popüler müzikten bahsediyosan louis armstrong‘dan başlayabilirsin.
  • nocturness  (29.12.18 15:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.