[]

İlber Ortaylı

Hem sağ hem sol cenah tarafından kabul görmeyi nasıl başarıyor?

Sağcı mısınız solcu musunuz, Türkçü müsünüz gibi sorulara adeta bir jonglör gibi cevap veriyor. Muhatabının fikir belirtmesi pek muhtemel olmayan konulardan hızla bir şema kurup sitem ve tenkitte bulunuyor konuya dair. Çok şey konuşup hiçbir şey söylemiyor bu anlarda.


 
cevap sorunun içinde :)


  • tabirimekruh  (26.12.18 19:49:59) 
adam konusunda hakikaten dünya çapında uzman. açıktan taraf olarak görünmediği için de kimse karşısında görmüyor. yanlış bir şey söylememeye azami dikkat ediyor.

bu arada sağ kesim pek sevmez İlber Ortaylı'yı. Daha ziyade sol kesime hitap eder.
  • babilbaligi  (26.12.18 19:51:14) 
ilber ortaylı'nın stv'de pek çok kez amerika'ya gidip feto'yu yerinde ziyaret ettim gibi açıklamaları da var :) ki yani orda feto demiyo tabi övgüyle bahsediyor.

Kendisini solcular da çok sevmez çünkü Celal Şengör kadar olmasa da milliyetçidir.
  • nundu  (26.12.18 19:53:37) 
Tarihten sınıf mücadelelerini anlayan bir "sol"dan kabul görmüşlüğü yok ki? İçinde İlber Ortaylı'nın makbul sayıldığı bir çember çizersek, bu çember sağı tamamıyla içine alır, merkezi de buradadır, "orta"nın sol tarafından da sol-Kemalistlerin büyük kısmını ve "vicdani" solcuları götürür. Stalinist, Troçkist ya da anarşist; tarihe, milet kavramına ve ekonomi-politiğe bilinenden başka anlamlar yüklemiş herhangi bir solcunun bu çembere girmesi zor.


  • hikmet iv  (26.12.18 20:22:01) 
e adamın yaşı var deneyimi var eğitimi var sorulan soruya evet ya da hayır diye iki seçenekten birini cevap vermeyerek geçiştirebilecek birikimi var, birisinin sadece sorulara verdiği cevaplar değil olaylara yaklaşımı ve yaptıkları da kendini tanımlar, biraz dikkatli takip edersen düşünce çizgisini az çok anlayabilirsin

hikmet iv +1
  • freebird5406_2  (26.12.18 20:32:05 ~ 20:35:45) 
bence kendisini biraz sag veya sol ustu gormek daha dogru bir yaklasim, yani belli bir yasin, birikimin ustundeki kisilerde bu siklikla olan bir sey, zira sagin da solun da kazigini gormus, hayal kirikligini yasamis oluyorlar. yani meselenin bu kadar basit, saece birseyci olmakla cozulemeyecegini, kalkinma olacaksa, hayaller degil gercekler onem kazaniyor, gercekci bir yaklasim da idealist degildir, yani kisacasi olay savsi kazanmak icin hangi muhabereleri kaybedecegini dogru secmekte...

asil tehlikeli olan bu yaklasimda insanlarin liboslarla, her devrin insanlari ile bir sayilmasidir, tavizci insan ile orta yolcu insanin bir tutulmasidir.
  • mavicorap  (26.12.18 22:09:10) 
akp tayfası ilber ortaylıya saygı duymuyor mesela. sağ sol dediğiniz şey bundan farklı bir şey sanırım. akpliler ilber ortaylıyı gayet "kaymak tabaka" olarak görüyorlar, memleketin kaymağını götüren millete tepeden bakan cehapeci lümpen vs vs. gibi.


  • birsürüsorumvar  (26.12.18 22:16:23) 
Geniş açıdan bakarsan ne şu anki sağ gerçek sağ, ne sol gerçek sol. Çok şey söylüyor anlayana.


  • insomnia  (27.12.18 09:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.