[]

almanya'da müslüman cenazesi

dogs of berlin dizisinde bir cenaze töreni var. cenazeyi yıkadılar, kefenlediler, namazı kılındı. defnedilirken tabutla defnedildi. üzerinde klasik yeşil örtü vs.

gerçekten tabutla mı gömülüyor?


 
Almanyayi bilmiyorum ama avusturyada direkt cesedi gommek yasak.


  • kuehles blondes  (26.12.18 19:26:52) 
Bir çok Avrupa ülkesinde naaşı tabutla gömme zorunluluğu var.

Bizde tabutla gömülmüyor nedendir bilinmez fakat naaş mezara konduktan sonra üstüne tahta dizerek toprakla arasına boşluk yaratılıyor. Ee sonuçta aynı şey ha tabut ha tahta. İkisi de zamanla kırılıp çöküyor zaten.
  • bos gezenin bos ustasi  (26.12.18 19:42:01) 
gerçekte tabutla gömülmez. ölünün üzerine yanlamasına tahta konur her ihtimale karşı. bazen öldü denilen kişi bir şekilde tekrar canlanıyor. özellikle kalbine pil takılanlar veya anlamlandırılamayan şekilde canlan insanlar olabiliyor haberlerde duyuyoruz morgda canlanan tipleri. tahtalar yan şekilde olduğu için kişi eğer mezarın altında uyanırsa bir şekilde çıkabiliyor. ama tabutla gömülürse böyle bir şansı yok tabi ki. tabutla gömülmemesinin bir nedeni de ölünün bedeni ile beslenen farklı farklı böcek türleri var. ölünün ölümün üzerinden geçen süreye göre farklı böcek türleri bedeni yiyor. kulağa biraz korkunç geldiğinin farkındayım ama öyle. dünyadaki kaynakları en çok tüketen dünya üzerindeki tek canlı türü iken öldükten sonra en azından başka canlıların yaşamına destek olmak erdem sayılabilir :)


  • greenshadow  (26.12.18 20:10:02) 
@greenshadow
şaka herhalde? o tahtaların konmasının, sembolik bir nedeni var. canlı birini toprağa koyup üzerine o tahtaları koysan bile çıkamaz. üzerine onlarca kilo toprak atılıyor. mümkün gözükmüyor.
hele hele kefenlenen birinin elini kolunu kurtarıp çıkartması ve toprak kütlesini yarıp dışarı çıkması çok çok mantıksız.
  • sutlu nescafe  (26.12.18 20:55:27) 
İnanışa göre kişi öldükten sonra ruhu ayağa kalkar bu sırada kafasını o tahtaya vurur ve öldüğünü anlar. After that let the kabir azabı begins. Rabbin kim diye başlar hani.


  • bos gezenin bos ustasi  (26.12.18 23:29:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.