[]

buğday alerjisi

Buğday alerjisi olan birileri var mıdır? Bunun ilacı var mıdır, yani vücudun gösterdiği belirtileri, sancıları minimuma indiren gibi. İçinde çok az dahi olsa Buğday olan bir ürünü tüketince bütün gece mide sorunu yaşayan biri var. İlaç kullanmıyor bu konuyla ilgili; ki doğru da yapıyor. İlaç kullanmak yerine buğdaydan uzak duruyor ancak bazen farkında olmadan buğday ürünü tükettiği olabiliyor. Ya da Türk ürünlerini tanıtmak istediğimde içinde Buğday olmayan bir şey bulmak gerçekten kolay değil. Bu kişinin yabancı olduğunu ve bu yaz Türkiye'ye geleceğimizi düşündükçe yiyecek konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum.

Buğday alerjisi olanlar nasıl yaşıyor? yeni karşılaştığım için tamamen cahilim bu konuda.

EDIT Bir yerde arpa, çavdar vb gibi tahıl ürünlerine de ucuzluğu ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle buğday karıştırıldığını okudum. Yani çavdar ekmeği diye aldığımız şeyin içinde buğday olma ihtimali söz konusu olabilir mi?

 
glutensiz undan baklava var mesela.
glutensiz ada diye bir marka var. ürünlerinde gluten yokmuş.

  • sutlu nescafe  (26.12.18 16:55:42) 
Glutenden ziyade sorunumuz buğday. Birçok glutenfree ürün var ve içinde buğday var. Onları dahi yiyemiyor. Ben de glutenfree deyince yenir diye düşünmüştüm ama sorun gluten değil buğdaymış.


  • nickfury  (26.12.18 16:57:52) 
Çölyak hastalığı deniliyor buna.Araştır biraz.Sakın pastane-fırından alışveriş yapma :)


  • ayağiniza gelen overlokçu  (26.12.18 17:01:19) 
Arpa, yulaf, çavdar falan yiyebiliyor. Çölyak değil.


  • nickfury  (26.12.18 17:05:04) 
çölyakla buğday alerjisi farklı şeyler. Çölyak gluten enteropatisi olarak geçiyor, alerji tamamen farklı bir mekanizma.

Valla genel olarak allerjide en iyi çözüm etkenden kaçmak, ama belki immünterapi falan olabiliyordur bilmiyorum özel olarak tedavisini. Yine de misafirinize buğdaylı yiyecek veremezsiniz muhtemelen.

Sarma yedirebilirsiniz bence aklıma o geldi uygun olarak :D
  • nundu  (26.12.18 17:07:37) 
Buğday göbeği isimli bir kitap var, okumanızı öneririm.


  • panamera  (26.12.18 17:09:00) 
bende buğday alerjisi yok ama buğday intoleransı var, evet dediğin gibi çavdar arpa ekmeklerine de buğday karıştırıyorlar. ancak bazı fırınların ekmekleri (derunun vardı ama kapandı galiba) onların ekmekler %100 çavdar oluyor, ancak bir somon ekmeğe 20 TL vermişliğim vardır :(
maalesef Türkiye'de buğday olmayan bir şey bulamıyorsun, yukarıda dedikleri gibi çölyak olmaktan farklı bir durum. ben atak döneminde meyve ve et/balık grubuna dadanmıştım, az pirinç yiyordum. kolay gelsin.

  • wendyangelamoiradarling  (28.12.18 10:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.