[]

Kulak delinmesi-kan bağışı ile ilgisi

Kuşağımız normal(kıkırdaktan değil) delindiyse ve üzerinden 5 ay geçtiyse kan bağışı yapamıyor muyuz?
12 ay geçmesi lazım diye belirtilmiş. Bu böyle mi hakkaten.
Kişi delik sonrası hiç sorun yaşanmadan devam ediyorsa bir sorun çıkar mı kan bağışı için? Ne sakıncası olur?

Kan bağışı yapmak istiyorum. Yapamaz mıyım şimdi yani:(

 
Ne mi olur? İltihap, enfeksiyon vs...

Yarardan çok zarar verirsiniz.
  • monogram  (26.12.18 16:04:07) 
Bende hiç enfeksiyon ve iltihap yaratmamışsa peki? Ve çok güvenilir bir yerde delinmişse?


  • su olsam ates olsam  (26.12.18 16:06:12) 
Pekiyi neden uluslararası standartlar sebebiyle getirilmiş kontrolleri "Bir şey olmaz." diye düşünerek aşmak istiyorsunuz ki? Bir gereği varmış ki getirmişler.

Bize bir şey olmaz, düşüncesi mi bu?

Ek: Kulak deldirmesi için 12 ay şartı var mı bilmiyorum. Ama bu durumlarda doktor karar veriyor kan bağışına uygun olup olmadığınıza.
  • monogram  (26.12.18 16:07:44 ~ 16:08:36) 
www.ctf.edu.tr

Burada sizi rahatlatacak bir şeyler de söylüyor.

"Kulak deldirme Eğer bir kullanımlık malzeme ile aseptik koşullarda yapılmışsa kabul edilir. Yoksa 12 ay donör olamaz."
  • monogram  (26.12.18 16:11:22) 
çok güvenilir dediğin yer neresi yahu tıp fakültesinde profesör eşliğinde mi deldirdin?

bi bildikleri var ki yapamazsın demişler.
  • elorelia  (26.12.18 16:11:45) 
durum şöyle;

Şimdi sen kulak deldirdiğin zaman bir aparat senin kucağını delip geçerken bazı bakteri veya virüsleri vücuduna bırakabiliyor. Bunlar da vücudunda bir belirti vermeden, sana çaktırmadan belli bir süre yaşayabilirler. Bunlar eğer varsa bir yıl içinde çıkabiliyor, yani kulak delinmesi sırasında aldığın bir virüs 9 ay sonra belirti verebilir, aradaki süreye de kuluçka süresi deniyor.

Bir belirti olmamasının bir anlamı yok. Eğer kuluçka durumunda bir virüs taşıyorsan, bunu kan verdiğin kişiye de bulaştırma ihtimalin var.

Bu durumlarda genellikle durumun aciliyeti varsa kurallar esnetilebiliyor. Bir savaş, deprem vb. durumunda böyle bir virüs riski alınabilir mesela.

Ama normal şartlar altında bir 7 ay sonra kan bağışında bulunsanız kan verdiğiniz kişi için daha sağlıklı olur. Şimdi yapmanız pek mümkün değil.
  • babilbaligi  (26.12.18 16:23:55) 
Kan merkezinde "kulak deldirdikten sonra 12 ay içinde kan veremeyeceğimi" söylediler ve bağış yapamadım biraz önce.

Eşimle bebek planladığımız için önümüzdeki en az 1 yıl süreyle kan veremeyeceğim için şimdiden vermek istemiştim çok. Bu yüzden.. üzüldüm gerçekten..
  • su olsam ates olsam  (26.12.18 16:25:04) 
Bazı mikroplar kuluçka döneminde tahlilde anlaşılmıyor altı aylık bir süre vs bu ondan sonra anlaşılıyor.


  • seyyar satıcı  (26.12.18 17:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.