[]

word'de başlık ve içindekiler sorunsalı

daha önce de sordum lakin içerikte tablolar var zannedildi, daha da açık soruyorum:

resmî bir araştırmayı yazıp, başlık sayfanın sonuna gelmesin deyü birkaç enter'a basıp diğer sayfaya atıp çıktı aldım. lakin çıktıda o sayfalar, bendeki word de olduğu gibi düzgün çıkmadı. buna çare olarak, başlıkları yazdıktan sonra bilmemneye basmam gerektiğini, üstelik içindekiler i de otomatik olarak yazmam gerektiğini söylediler. başlık öyle işaretlenince sayfanın sonuna gelmesi durumunda zaten diğer sayfaya atılıyormuş ve içindekiler de otomatik olarak düzeliyormuş falan..

ben bunları nerden öğreneceğim, bi link bi şey verseniz :(

ps: bilgisayar terimleri ile konuşulunca anlamıyor ben..

 
word 2007 idi sanırsam değil mi?

benyaptimde.com
  • lejant  (20.03.10 21:52:31) 
ya bendeki 2003 müş :( ben diyorum neden bu tablo bendeki ile aynı değil.

ya şimdi, alt bilgi üst bilgi şeklinde değil de, mesela türk romancılarını incelediğinizi düşünün. "ALİ BEY" başlığını açtınız, açıklamanızı yaptınız. sonra, "VELİ BEY" başlığını açıyorsunuz ya, ondan bahsediyorum. o başlık sayfanın üstüne denk gelsin. Bi de "Veli Bey" başlığı içerisinde "Veli Bey'in Yaşamı" ve "Veli Bey'in Romancılığa Katkısı" gibi alt başlıklar da var. Hatta, alt başlığın bir alt başlığı daha var. Bunları başlık olarak tanıtmak ve içindekiler tablosunu oluşturmak derdim.

Keşke bilgisayar jargonunu bilsem ve daha ayrıntılı anlatabilsem tabi..
  • lovemyself  (20.03.10 22:07:09) 
anladım galiba. :)

Bak şimdi ALİ BEY başlığını sayfanın o güzel ve temiz kısmından başladıktan sonra sıra VELİ BEY e geldiği zaman (ctrl+enter) ikilisine basıp yeni bir güzel ve temiz sayfaya yeniden başlarsın aynı word dosyası içinde bu VELİ BEY'in altbaşlıkları var ise onları da sadece satır boşluğu bırakmak için (enter) tuşuna basarak mesafe ayarı yaparsın.

kabul edelim ki VELİ BEY hakkındaki tüm bilgileri girdin sırada HASAN BEY var ve yine sayfa başından devam etmen gerekiyor. o zaman yine (ctrl+enter) yaparak sayfa başına gitmen gerekecek.

sorun olursa sözlükten mesaj yazar mısın veya duyurudan da yazabilirsin.
  • lejant  (20.03.10 22:21:08 ~ 21.03.10 02:13:23) 
Ben tekrar anlatmaya çalışayım word 2003 türkçe versiyon üzerinden. sayfanın üstündeki menüde fontun olduğu yerin solunda "Normal" yazan yerden başlıkları tek tek "Başlık 1", "Başlık 2" şeklinde Başlık 1 ana başlık, Başlık 2 alt başlıklar için seçip tüm başlık formatlarını değiştirin.
Yani "Veli Bey" başlığı "Başlık 1" olarak seçilecek, bu ana başlığın altındaki başlık mesela "Veli Bey'in Hayatı" olsun bunu da "Başlık 2 olarak seçeceksiniz. Bu şekilde tüm başlıkları ilgili başlık formatı olarak seçip değiştirin. Bu işlemi tüm başlıklar için tamamlayınca da Ekle --> Başvuru --> Dizin ve Tablolardan İçindekiler Tablosunu seçip istediğiniz formatı seçip tıklayın. içindekiler tablosu otomatik olarak oluşacaktır.

  • aises  (20.03.10 22:21:41) 
kaspersky virus kullanıyorum trojan var uyarısı verdi bana sayfayı açtırmadı ama sorunlu bir yer olduğunu düşünmüyorum. burası da yardımcı olabilir. sende de açılmazsa çok zorlama. tarif etmek sanırım fayda etmiyor. dediğim gibi bilen birini ulsanız 15 dk. sürmez anlamanız.

www.ogren.tv
  • lejant  (20.03.10 22:38:02) 
çok teşekkürler.. biraz çözdüm olayı. ctrl+enter a basınca, yazdığımın ana başlık olduğunu anlatıyorum sanırım. sayfayı orada bitiriyor çünkü. bu süper.

yalnızca, içindekiler sorununu halledemedim. ekle-başvuru-dizin ve tablolar da içindekiler var ama, ısrarla metin seç diyor. seçtim, olmadı yine de.
  • lovemyself  (20.03.10 23:50:44) 
içindekiler olayını çözmek için aises'in dediğini yapmanız lazım. başlık 1, başlık 2 şeklinde.


  • hassou  (21.03.10 13:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.