[]

asgari ucretin artmasinin zararlari

nelerdir efendim?

- bence vatandaslar icin issizligi artiracak bu artis.

- suriyeli kardeslerimiz icin is imkanini arttiracak. (suriyeliler icin iyi bir sey bu)

baska neler var?

 
bunlar sorun değil asıl sorun kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri almaya çalışacaklar haliyle


  • her gece yeminler ediyorum  (26.12.18 10:21:21) 
Herkesi alt-gelir seviyesine sıkıştırıyor bence, türkiye gibi ülkelerde alt-gelir seviyesinde yaşamak ise pek yaşamak olmuyor bence. Yani kalifiye adam da aynı seviyede kalifiye olmayan da.


  • atom karincanin torunu  (26.12.18 10:28:43) 
Krizin etkilerinin özel sektöre yansıtılması bence. Ülkede üretim yapan, iş yapan sermaye şimdi daha fazla bedel ödemek durumunda. Acır mıyım? Zerre acımam sermayeye, hükümetin kucağından inmedi yıllardır.

Sonucunda işsizlik artacak. Seçim yaklaşıyor, seçimlerde iş vaadiyle milletten oy dilenecekler. Bir sonraki seçime Allah kerim 1 yıldan uzun hafızası yok bu milletin nasıl olsa.
  • bos gezenin bos ustasi  (26.12.18 10:35:35) 
Geçtiğimiz yıllarda bazı işverenlerin asgari ücretten bankaya yatırdığı maaşın bir bölümünü elden geri aldığı ile ilgili haberler çıkmıştı. Benzer vakalar artabilir.
Ben ekonomist değilim; uzun veya kısa vadede etkileri ne olur bilemiyorum. Ama maaşını tam alanlar için bir rahatlama sağlayacaktır. Her şeye zam geldi, kemer sıkmakla bile geçinemeyecek insanlar.

  • auroraaurora  (26.12.18 10:35:51) 
Benim yasimin tuttugu 2 tane buyuk zam gordum. Birini erbakan yapti digeri de 2 sene once olan.

Sonucunda piyasa nerdeyse %100 zamlandi. 50 liraya yemek yer hale geldik su an. Simdi de oyle olacak piyasa %30 zamlanacak.

Asgariye zam yapmak bi ise yaramaz anca enflasyonu artirir.
Zaten artik okumak da buyuk salaklik oldu. Javaci tanidik var yeni basladi 3bin aliyor. Beyni patliyor cocugun.

Diplomayi yirtip gitse forklift ehliyeti alsa hem kafasi rahat calisir hem de daha cok is imkani var.
  • acemi  (26.12.18 11:23:47) 
Asgari ücretin artması sadece işçiye ödenecek olan maaş maliyeti değil aynı zamanda işverenlerin devlete ödediği vergi maliyetini de arttırıyor bunun etkisi de toplu işten çıkartma, ekonomik daralma buna bağlı işsizlik oranındaki artış ve düşük maaşla çalışanların tercih edilmesi gibi rahatsız edici süreçler ortaya çıkacaktır, örneğin asgari ücretle çalışan bir Türk personel yerine maaşı, sigortayı kafaya takmayacak Suriyeli çalıştıran çok işyeri ortaya çıkacak, bunu yapmayan iş yerlerinin çoğu kepenk kapatmak zorunda kalacak.


  • solo  (26.12.18 11:51:40) 
asgari ücretin aslında artmadı, azaldı.

reel enflasyon %50 ve döviz kuru yüksek faizler sayesinde düşmüş haliyle bile 1 senede %40 artmış. asgari ücretliye yapılan zam %25. zaten asgari ücrete dolar bazında baktığımız zaman 1 senede 45-50 dolar azaldığını görüyoruz.
  • s0phiesw0rld  (26.12.18 11:56:07) 
Arz-Talep dengesi açısından fiyatlar tekrar artacaktır.


  • bartholomew87  (26.12.18 12:33:41) 
Enflasyon yaratir, issizligi arttirir, en vasifsizlari isgucu piyasasi disina iter ve acikta birakir. Halka faydasi ne ben de bilmiyorum.


  • dunal  (26.12.18 12:54:14) 
devletin vergi geliri düşecek. kayıt dışı artacak. işçinin-çalışanın iş sağlığı, güvencesi ve kalitesi düşecek. işveren veya patron maliyetleri düşürmek için her yolu deneyecek. zaruri yapılması gereken şeyler ceza gelene kadar yapılmayacak, daha düşük kalitede bir yemek firmasıyla anlaşacak, daha az yemek parası verecek, yılbaşı-bayram gibi günlerde hediye veriyorsa vermeyecek, daha az elektrik-doğalgaz-su kullancak, vs...


  • hocam  (26.12.18 12:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.