[]

pkk için

terör örgütü demekten kaçınıp silahlı militanlar diyen birisi neyi amaçlamaktadır tam olarak, nedir fikriniz?




 
terörün politik bir kavram olduğunu düşünmektedir.


  • biravekahve  (25.12.18 22:17:05) 
pek sempatizanı.


  • giovanne  (25.12.18 22:21:37) 
Uyesidir.


  • acemi  (25.12.18 22:25:49) 
Sempatizan uzak dur


  • opitseri  (25.12.18 22:33:38) 
Sempatizandır.
(Bkz: gerilla)

  • neysene  (25.12.18 23:02:51) 
pkk'ya pekeke der mesela o


  • ssiradanbirigibi  (25.12.18 23:25:41) 
sempatizandır yada yan kollarına üyedir. 155'i ararın.


  • false pretension  (25.12.18 23:32:13 ~ 23:32:24) 
Haysiyetsizliği şiar edinmeyi amaçlamaktadır.


  • Delay Fuze  (25.12.18 23:54:53) 
teroristtir.


  • crucio  (26.12.18 01:33:19) 
Dombilidir, taocudur.


  • dox  (26.12.18 01:58:06) 
benim karsilikli konustugum birisi ise ben duzeltirim, elmaya armut denmez. hani bazi tartismali konular vardir hayatta ama pkk nin bir teror organizasyonu olup olmadigi bunlardan degildir. bunlar kurt degil masa dersin anlarim, amaci sudur degil budur dersin yine olabilir ama terorist mi degil mi diye bir tartisma olamaz, cunku sagolsunlar terorist olarak butun krilterleri sagliyorlar.


  • mavicorap  (26.12.18 10:04:00) 
genelde bunu iki grup yapar, birincisi zaten söylenmiş.

ikincisi de arabulucu olma ihtimali görüp taraflar arasında niteleme yapmak istemeyen bürokrat grubu. bunlar "iki tarafa da eşit mesafede duralım ki, yarın bunlar masaya oturursa bize de iş çıksın" kaygısıyla hiç niteleme yapmaz, sadece durumu tespit eden nitelemelerle yetinirler.

edit: "pkk terör örgütüdür" demek bir yorumdur. Bence doğru bir yorumdur. Fakat sen eğer -olası bir- ateşkes görüşmesine arabuluculuk etmeyi düşünüyorsan bu tip yorumlardan kaçınmalısın. Arabulucunun tarafsız olması şarttır.
  • babilbaligi  (26.12.18 10:10:48 ~ 13:18:43) 
PKK'yı şirin göstermek, terörist dememek için çırpınıyordur. Hiç şüphe yok ki sempatizanıdır.

Çevremde çok fazla hdp ve pkk destekçisi var, akrabalarım içinde de. Emin olun aşırı yobazlar, irticadan ve aşırı dincilerden çok daha tehlikeliler.

Burada da eminim pkk sempatizanı vardır, eyvallah ne yapsak düşüncelerini değiştiremeyiz.

Ama tek bir şey söylemek istiyorum;

Kardeşim bu örgüt sadece güvenlik güçleriyle çatışan bir örgüt mü? Eğer cevabınız evetse tamam, gerilla diyelim, militan diyelim.

Ama diyebiliyormuyuz ki "PKK hiç sivil öldürmemiştir, hiç öğretmen öldürmemiştir, hiç işçi öldürmemiştir, hiç hedef gözetmeden bombalı saldırı yapmamıştır"

Bunu diyebiliyor muyuz?

Hayır, o zaman buz gibi terör örgütüdür PKK.
  • John Bloor  (26.12.18 10:21:46) 
Örgütleri sınıflandırırken kullandıkları yönteme göre mi sınıflandırıyoruz yoksa amaçlarına göre mi? Mesela siyasi parti diyoruz, amaca göre sınıflandırma; siyaset yapmak için kurulan örgütlenme diyoruz, miting örgütü demiyoruz. Terör örgütü diyince de sanki örgüt şamata olsun, gırgır olsun diye terör yapma amacıyla kurulmuş gibi bir algı oluşuyor bende, halbuki terör amaç değil kullanılan yöntem orada. Tam olarak sorunun cevabı olmadı ama konunun PKK vs. değil de gramer açısından ilginç bir yanı var.

Gerçi o açıdan silahlı militanlar çok daha kötü bi tanım, o yüzden arkadaşının temel motivasyonunun gramer olmadığını söyleyebilirim.
  • plutongezegendegilmi  (26.12.18 19:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.