[]

Evin odasından duyulan gürültü/uğultu (Ne olabilir?)

Merhaba arkadaşlar

En üst katta oturuyorum. En altımızda 3 tane restoran/cafe var. Salondan bir uğultu geliyordu kaynağını bulduk. Meğerse en alttaki dönercinin davlumbazı gürültü yapıyormuş. Saat 22.00 de dükkan kapanınca o ses de kesiliyor.

Fakat yatak odasında yaklaşık 1 aydır bir gürültü var. Gürültü, motor çalışması ve uğultu arasında bir sese sahip ancak sürekli olmuyor. Mesela şöyle; bir gün akşam 20.00-21.00 arası oluyor, sonra kesilip 23.00 de tekrar başlıyor ve 02.00'ye kadar sürüyor. Başka bir gün saatler değişmek üzere aşağı yukarı yine bu şekilde kesilip başlıyor. Tuvaletin havalandırma camı apartman boşluğuna bakıyor ve sesi oradan da net bir şekilde duymak mümkün. Komşulara tek tek sordum bulamadık, restoranlara gittim bizim gece çalışan bir şeyimiz yok dediler ki dönerci 22.00 de kapandığında salondaki gürültü gidiyor ama yatak odasındaki bundan bağımsız.

Dediğim gibi 1 aydır falan oluyor bu olay.

Sizce ne olabilir? Baz istasyonu, havalandırmaya verilen bir motor, klima, restoranların birinin soğutma dolabı sesi (?) v.b.

Bir türlü bulamadım. Çok da rahatsız edici.

Ses kaynağı nedir, nasıl çözülebilir bir fikriniz var mı?

 
Klima motoru, jenerator, trafo, havuz mekanigi de bazen ses yapabiliyor.


  • nax  (25.12.18 12:51:30) 
Tahmin; wc ışıklandırması sensöre bağlı, aydınlatma çalışıyor, fan otomatik olarak devreye giriyor. İçerideki bir sinek bile devreye girmesini sağlayabilir.


  • insomnia  (25.12.18 12:53:05) 
Buzdolabı motoru da olabilir restoranın.


  • John Bloor  (25.12.18 13:19:26) 
Bir zamanlar annemlerde vardı, alt kattaki dükkanın soğutucu dolabı. Mekan battı da kurtuldular.


  • SiyamkedisiZorro  (25.12.18 13:34:09) 
Buzdolabı motoru ya da soğutucu dolabının sesi en üst kata kadar gelir mi acaba? Bina 3 katlı. En üst kattayım. Dükkanlar zeminde. Aşağıdaki komşular da pek rahatsız değil sesten. Çatıda bunların motoru falan mı var acaba, bilemedim.


  • clark sehir  (25.12.18 13:53:29) 
Hamur karma makinesi olabilir mi? Brnim alt katımdaki lahmacuncuda vardı. Zorla altına halı muşamba türü kalın bir tabaka serdirmiştim. Binayı çok titretiyordu. Zeminle bağlantısı kesilince sustu.


  • i ve been mistreated  (25.12.18 14:01:50) 
@clark sehir

acaba alttaki dönercinin davlunbazı havalandırmayı düzgün yapsın diye çatıya motor gibi birşey mi taktılar? rüzgarlı havalarda açlıyordur.
  • hononu  (25.12.18 14:04:05) 
çatıda bir motor var bildiğim kadarıyla ama hep vardı, yeni takılan bir şey yok.

Bu konularda alo gürültü hattını arasam, keşif falan da yapıyorlar mı acaba? Türkiye koşullarında çok şey bekliyorum belki de :)

Şimdi aşağıdaki restoranlara gittiğimde her biri benden kaynaklanmıyor diyor ses. Adamlara da tek tek dolabı kapat, şunu kapat bir kontrol edeyim diyemiyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsız kaldım.

Bir de davlumbaz gece çalışmıyor sonuçta dükkan kapalı. Ses gece de olduğuna göre, dükkan kapalı olsa da çalışan bir şey bu. Soğutma dolaplarının hortumu ya da motoru apartman boşluğuna veriliyor olabilir mi acaba bilemedim.
  • clark sehir  (25.12.18 14:27:15) 
Buzdolapların motoru ve radyatörü çatıya konmuş olabilir mi?

Çatıda daha önce de vardı dediğiniz motorun fanı ses yapmaya başlamıştır belki.

Çatıdaki motor ne motoru onu de bi bakayım, ya da caps at.
  • John Bloor  (25.12.18 14:36:16) 
Çatıdaki motor salonda gürültü yapan davlumbazın motoru. Dönerci kapandığında saat 22.00 de o da kapanıyor ve salondaki ses kesiliyor. Ama yatak odasına (havalandırma boşluğuna) gelen ses dükkan kapansa bile sürüyor. Gece 2 de susup sabaha karşı 5 te çalıştığı oluyor mesela.


  • clark sehir  (25.12.18 14:58:58) 
Bir şey daha var, bir süre kiracı olarak kaldığımız apartmanda 7 kattaki aile hidrafor kullanıyordu. Nedense sesi 4 katta olan bize (muhtemelen salınım daha fazla olduğu için) daha fazla etki ediyordu. 6 kattaki arkadaşımıza sorduğumuzda onların şikayetinin olmadığını öğrenmiştik.


  • SiyamkedisiZorro  (25.12.18 15:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.