[]

Sivilcelerinizi nasıl bitirdiniz?

Ergenliğe girerken ve çıkarken bir kaç tane ufak sivilce çıkmıştı. Ama gel gelelim 30 yaşımda suratım patates tarlasına döndü maalesef. Çeşitli doktorlara gittim, hiç birisinin verdiği ilaç, krem, hap ve tedavi süreci maalesef ki olumlu katkı yapmadı. Bazen aklıma geliyor, suratımı kazıtsam yahut sivilcelerin olduğu yere şırıngayı batırıp içinde ne var ne yok çeksem, kökten hepsi biter mi?

Allahını seven üzerime tavsiye atsın, sizin sivilceleriniz nasıl bitti?

Denenen yöntemler;
-Kil maskesi,
-Sirke ve buharı,
-Derinlemesine yüz ve cilt temizleme,
-Doktorların reçete ettiği çeşitli asidik kremler ve haplar.

Şimdiden teşekkürler.

 
Temizleyici olarak çok kişinin begenmemesine rağmen garnierin 3ü bir arada olanından memnun kalmıştım. Bir de ankarada bir eczane cilt problemleri için ilaç yapıyordu, 5-6 çeşit krem losyon yaptılar, kullanıyorum. Dönem dönem artsa da kontrol altında sayılır.


  • curukturpkokusu  (25.12.18 09:59:53) 
sürekli ilaç veya yöntem değiştirme bir işe yaramaz. tedavi sürecine girdiysen o süreç uzun sürer. sabırsızlanmadan uygulaman lazım. yani bir doktor sana bir tedavi sunduysa onu aksatmadan devam et.

onun haricinde bol su tüket. günde en az 2 litre su iç. her gece dus al. her sabah uyandığında yüzünü yıka. salata ye mesela.

fast food ve yağlı yemeklerden uzak dur. abur cuburu kes. bakkal ürünü yeme. şekerli içecekler tüketmez.

biraz bekle. sivilce biraz da stresten cıkar. stres yapma kendine.
  • execlusive  (25.12.18 10:10:07) 
la roche posay

bunu bir sure, yuzde soyma etkisi yapan bir ilacla kullandım. ciddi ciddi soyuyordu. sonra o ilacı bıraktım sadece la roche posay effaclar a devam ettim. hep ediyorum

diger ilacın adını unuttum bulursam yazarım
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (25.12.18 10:18:28) 
Alnımda minik minik pürüz şeklinde sivilcelerim vardı la roche posay effaclar yıkama jeli ve duo plus nemlendiriciyle sabah akşam yıkayıp nemlemdirdim 1-2 aya bebek poposu gibi oldu. Artık sadece akşam kullanıyorum geri gelmediler.


  • pastörizesüt  (25.12.18 10:24:56) 
Sütü ve sütten üretilen peynir, krema, tereyağı, yoğurt gibi maddeleri kesmeyi denediniz mi? En az 2 hafta olmak üzere bunları hiç yemeyin ve sivilcelerde azalma olup olmadığını bir gözlemleyin. Mevcut sivilce ve siyah noktalar için ise eczanelerden alacağınız Cleocin-T'yi (topikal çözelti olarak geçiyor) günde iki kere temiz yüze uygulayın. Geçmiş olsun.


  • mysweetloleeta  (25.12.18 10:32:59) 
*yuzunuz hep temiz olsun. gece yatmadan guzel yikayip, gulsuyu-tonik ile temizleyip nemlendiricinizi surup yatin.
*elinizi yuzunuze cok degirmeyin.
*uzun sacliysaniz sacinizi orup de yatin.
*yastik kilifiniz hep temiz olsun. surekli degistirin.
*iyi uyuyun. uyku onemli.
*bol bol su icin.
*beslenmenizi duzenleyin. temiz gidalar tuketin, paketlilerden uzak durun. yaglilardan uzak durun.
*gerisi duzgun bir temizleyici urun almak ve diger seyleri hayat tarzi haline getirmek.
  • jimicik  (25.12.18 10:36:52 ~ 10:37:12) 
imex sabun benim alnımdakilerde işe yaradı. eşimde ise tam tersine çoğalttı sivilceleri.


  • adivar  (25.12.18 10:43:31) 
beslenme alışkanlıklarını düzenlemek çok işe yarar. örneğin yukarda bahsetmiş birisi süt buna örnektir. ayrıca çeşitli çerezler (fındık, fıstık vb.), cips, çikolata, tatlı gibi yiyecekler en önemli sivilce sebepleri arasındadır. masum gördüğün az miktar bile tetikleyebilir. ayrıca hormonal düzen de bir miktar etki eder.


  • joooper  (25.12.18 11:13:54) 
23 yaşından sonra çıkmaya devam eden sivilce dahiliye hastalığı göstergesidir. öyle kremle mremle bitirilmez. bazı çok meşhur ilaçlar var, onları kullanacaksınız. (bkz: zoretanin)


  • bir sevgi faresi jamal  (25.12.18 11:56:38 ~ 11:57:28) 
Roaccutane


  • sopiro  (25.12.18 11:58:21) 
Roaccutane. Nadir de olsa bazı insanlarda işe yaramayıp tekrarlayabiliyor ama ilacı kullandığımdan beri yani yaklaşıl 6 yıldır yüzümde tek bir sivilce çıkmadı. Öncesinden çok daha düzgün bir cilde sahip oldum hatta.


  • aquarium  (25.12.18 12:02:45) 
Meshur bir ilac var, kol gibi yan etki listesi olan. Adini bilmiyorum da bilinem bir sey zsten, 6-8 ay kadar kullaniyorsun yan etkilerine rszi olarak. Ama gercekten temizliyor suratını. 2 ergen kardesim de kullandi sonuc mukemmel.


  • stavro  (25.12.18 12:35:03) 
Roaccutane.

Ben yaklaşık 8 sene önce 5 ay kullandım. Araya yaz tatili girince kestik, sonbaharda da tekrar başlamadım iyi oldu diye. 3-5 sene çıkmadı yüzüm ama mesela bi arkadaş daha uzun kullanmıştı onun porselen gibiydi cildi.

Şimdi yine sivilceler çıkıyor 4-5 tane ara ara. Cilt doktorum önceki tedavinin tam tamamlanmadığı için trkrar ettiğini söyledi. Bir kere daha başlamalıymışız roaccutane a. İlk seferde hiç yan etkisini görmedim ama ikinciye tehlikeli olabileceğini okudum, başlamak istemiyorum.

La Roche posay effeclar serisi kullanıyorum, yine de tam çözüm değil.
  • su olsam ates olsam  (25.12.18 13:04:10) 
bunca senedir neler yapsam da geçmeyen küçük sivilceler, doktorumun verdiği karma kükürtlü ilaçla geçti hem de 1 haftada. inanılnamz etkili.


  • monicapp  (25.12.18 13:37:03) 
Acneylyse krem hacı şakir sabun


  • seyyar satıcı  (25.12.18 14:06:39) 
Roaccutane benzeri bi ilaç vardı, 4-5 yıl önce 6 ay süreli kullanmıştım. iyiki kullandım diyorum. makyaksız sokağa çıkabilmek kadar güzel bir şey yok. cildim çok düzeldi.

onun haricinde la roche serisini kullanıyorum, günlük temizlik yeterli oluyor. dönem dönem cilt bakımına gider, gidemezsem evde kil, bazı nemlendirici maskeleri uygularım.

bitmeyen sivilceler roaccutane ile dahi geçmiyorsa, mesele iç hastalıkla olabilir.
  • damla sakızlı dondurma  (25.12.18 14:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.