[]

omega 3 tercihi

merhabalar,
omega 3 almam lazım da, bunun içindeki bileşenlerden birinin çok önemli olduğu ve çoğu markada eser miktarda bulunduğu, ama 1000mg alsanız yeter diye toptan etiketle satıldığını hatırlıyorum.
Hangi markayı alıyorsunuz, hangisini alayım bilemedim.

Teşekkkür ederim.
Ek omegaya ihtiyaç duymayacağınız bir beyin dilerim.

 
New Life Efa S 1200
www.hepsiburada.com

  • teknikekip  (25.12.18 09:52:26) 
Ifos onayli olanlar yani efa ya da orzax. Urun olarak efa one ya da ocean ultimate


  • imnotsureabout  (25.12.18 09:53:07) 
çok teşekkür ederim. sertifikalar, onaylar belki balığın üretimi vs güvenliği için de faydalı olabilir, ona da bakarım, ama benim sormak istediğim, içindeki farklı yağların kombinasyon oranında iyi olduğu söylenen.. varsa öyle bir şey.


  • neynep  (25.12.18 10:22:02 ~ 10:22:17) 
Senin sorduğun eser miktarda bulunan madde Astaksantin molekülü fakat Astaksantin klasik balık yağından elde edilen Omega-3'lerde bulunmaz Krill canlılarından elde edilir, Krill canlıları Omega-3 yağ asitleriyle birlikte Astaksantin molekülü barındırır, onun için de Krill Yağı alman gerekir.


  • angelus  (25.12.18 10:54:55) 
voonka krill oil omega 3 aldım eczacıbaşının bu vitamin işlerine çok düşkün bir youtuber önerince bende araştırıp aldım. 600mg krill yağı 400 mg balık yağı 200mg omega3 var. ayrıca epa dha astaksantin(0.9mg) var içinde


  • eja  (25.12.18 12:32:31 ~ 12:36:23) 
Omega 3 alırken dikkat etmeniz gereken noktalar:

1) Toplam EPA + DHA miktarı. EPA ve DHA omega-3 ü omega-3 yapan yağ asitleridir, bu nedenle 1000mg dan kasıt EPA + DHA toplamıdır, kapsülün kendi ağırlığı değildir. Örneğin 1 kapsülde 500mg EPA + DHA varsa 2 kapsül alınmalı gibi. Bir diğer omega 3 yağ asidi de ALA'dır, bu form bitkisel kaynaklı gıdalarda (cevizde filan( bulunur ancak vucüt bu formu kullanamaz, EPA ya da DHA'ya dönüştürüp kullanabilir. Bu dönüşüm işleminde de alınan omega-3'Ün çoğu zarar ziyan olur.

2) Trigliserid formda olması: Bu kapsülleri etil ester ya da trigliserit formda yapıyorlar. Etil ester formu vücut tarafından pek emilemiyormuş o sebeple trigliserid formu öneriliyor. Trigliserid formda olanların üzerinde mutlaka yazıyor bu, yazmıyorsa etil-ester formda olduğunu varsayıp pas geçebilirsiniz o ürünü.

3) IFOS Sertifikasyonu: Bu omega 3 ler metal birikimi yaşayan balıklardan üretildiği için kapsüle de metal bulaşabilir (civa vs gibi). Bu metaller iyi değil, ne kadar az o kadar ideal. IFOS sertifikalarında yazar kapsül başına ne kadar metal içerdiği, belli bir limitin altında ise zaten ürünler sertifikalandırılır.

4) Omega 3 çok çabuk oksitlenen (bozulan) bir yağ çeşidi olduğu için kapsül içeriğinde mutlaka antioksidan da bulunmalı (E vitamini gibi), ya da güçlü bir antioksidan ile birlikte alınmalı (astaxantin, ubiquinol vs gibi)

5) Yağ yağı çözer hesabı, omega 3'ün yağlı yemeklerden sonra alınması gerekli, emilim arttırıyormuş diyorlar. Balık tadı gelmemesi için yemeğin ortasında almanızı öneririm.

Alacağınız ürüne karar verdikten sonra akakçe gibi bir yerden aratıp daha ucuza bulmanız mümkün.

Örnek ürün (2 kapsülle 1000mg oluyor):

Ocean Plus Omega 3

www.hepsiburada.com
  • taurina  (25.12.18 12:57:31 ~ 12:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.