[]

Kendimi kedime nasıl alıştırabilirim ?

Yaklaşık 1 yıldır birlikte yaşadığım, 2 - 3 aylıkken edindiğim bir britsh dişi kedim var. Ancak gel gelelim bu bir yıldır elimi oynatsam benden kaçıyor. Eve geldiğimde ayaklarıma dolanması falan var ancak hep bir panik ve korku halinde gibi. Geldiğinden beri böyle bu kedi. Nasıl alıştırabilirim kendimi ?

Ödül maması, yaş mama vs. hep alıp veriyorum. Sevecen minnoş minnoş da konuşuyorum.


 
british ve scottish’ler kendini fazla sevdirmez, yakınında durur, atıyorum aynı odada takılır ama gelip kucağına yatmaz.

korkuyorsa gerçi durum farklı da olabilir. bizim scottish de kendini uzaktan sevdirirdi, karakterleri böyle.
  • cedex  (25.12.18 08:56:36) 
Ben valla yüzgöz olmuştum ablamın kedisiyle. Cinsini, karakterini yerim onun.
Çok sıkıştırınca küfrediyor ama :)

  • SiyamkedisiZorro  (25.12.18 10:35:15) 
cedex +1 ben henüz yüz gözen olan british görmedim.


  • givemesomesubstance  (25.12.18 11:04:42) 
Bizim britishle scottish mi britishle baska bisi mi ne kirmasi bi kedimiz var:) cins olayina pek sicak degilim ondan tam ogrenemiyorum galiba inatla ama neyse inanilmaz tedirgin bir hayvan, bir milyon kedi beslemisimdir bundan tedirginini görmedim. Sanki travma sonrasi stres bozuklugu yasiyor hayvan. Oksursem kaciyor, elimi hizli hareket ettirsem sıçrıyor, kapi zili degisti mesela calinca ortunun altina saklaniyor. Simdi iki yas civari, bu sene kucagima kendi gelip yatmaya basladi. Gene ben alsam durmayabilir ama kendi geliyor, mirliyor, sevdiriyor, hatta yaliyor. Bunlar hep adim adim yavas yavas oldu ve korkulari gene dev ediyor ama umut var. Biraz buyusun yavas da olsa alisir diye dusunuyorum.


  • red g  (25.12.18 11:09:34) 
Bizde de scottishle siyam biseysi kedi vardı. Oyun oynamak dışında bize yakinlasmzdı. Biz de zorla seviyorduk. Yalnız tenhalarda yatmasın, gözümün önünde dursun diye yatağını güvenli bölge ilan ettik. Yatağına kaçtığında dokunmuyorduk :)


  • herhaltibiliyoring  (25.12.18 11:21:08) 
My cat from hell i izle
Elle ilgili travması olabilir hayvanın

  • fasulyek  (25.12.18 11:40:29) 
yukarda dedikleri gibi britishler boyle. 2 yasinda british var bizde de, 2 ayliktan beri bizde. hala kucaga gelmez cok sevdirmez kendisini ama gece benim ayak ucumda yatar. hangi odaya gitsek pesimizden gelir. eger zorla kucaga almaya vs calisiyorsan ondan kaciyordur. kendi haline birakin kediyi, o size gelip sevilmek istediginde sevin, gitmek istediginde birakin hemen. bir sure sonra daha guvende hisseder.


  • crucio  (25.12.18 12:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.